Ipswich +0.5

KERROIN

1.88
0
pv
0
t
0
min
0
s

Perinteinen lauantaivakio on tällä viikolla sekalainen kattaus otteluita. FA Cupin ja Championshipin lisäksi kupongilla on myös League 1 -otteluita. Kyseessä on bonusvakio, jossa 13 oikein -voittoluokkaan on lisätty 100.000 euroa.

Kohteen perässä on sen 1-X-2 todennäköisyysarvio. Vertaa näitä lukuja Vakion peliprosentteihin, niin löydät parhaat yli- ja alipelatut kohteet.

Kohteet 1-2 ovat FA Cupin 5. kierrosta. Kyseessä on yksiosainen ottelu. Tasapelin sattuessa pelataan uusintamatsi vierasjoukkueen kotikentällä.

1: Newport-Manchester City (3-8-89)

Vakion ykköskohde ei varmasti tarjoa suurempia yllätyksiä. Manchester City on kaatanut edellisillä kierroksilla Rotherhamin 7-0 ja Burnleyn 5-0 ja käyttänyt varsin vahvoja kokoonpanoja. Guardiolan joukot putosivat vuosi sitten FA Cupissa nolosti Championship-seura Wiganille, mutta tänä vuonna City nähdään hyvin todennäköisesti finaalissa. Vain 76% merkitty vierasvoitto on vuoden paras varma – todella osuva kohde ja reilusti alipelattu! Vakiokansa on hakenut yllätystulosta turhan paljon.

2: AFC Wimbledon-Millwall (29-27-44)

AFC Wimbledon on League 1:n jumbona, eli eroa on Millwalliin yksi sarjataso. Kausi on mennyt pahasti penkin alle, ja putoaminen League 2:een näyttää hyvin todennäköiseltä. Joukkue yllätti edellisellä FA Cupin kierroksella West Hamin 4-2, joten Wimbledonia ei kannata aliarvioida. Millwall kaatoi puolestaan Evertonin edellisellä kierroksella, joten vieraatkin ovat tehneet urotekoja FA Cupissa. Joukkue on Championshipissa 20. sijalla eikä vakuuta juuri nyt. Millwall ei ole tehnyt kuin yhden liigamaalin viiteen otteluun. Vakiossa vierasvoitto on jäänyt niin paljon alipelatuksi, että 37% merkittynä se on poimittava varmaksi.

Kohteet 3-7 ovat normaaleja Championshipin otteluita.

3: Aston Villa-West Bromwich (37-26-37)

Aston Villan heikko kausi sai jatkoa viikkokierroksella. Villa hävisi manageri Dean Smithin ex-joukkue Brentfordille vieraissa 90. minuutin osumalla 1-0. Valioliigaan pyrkivä Villa on voittanut vain yhden kahdeksasta edellisestä ottelustaan. West Bromwich ei ole myöskään parhaimmillaan. Albion pelasi viikolla tasapelin kotona Nottinghamin kanssa 2-2. Voittoja on kertynyt vain kaksi edellisestä seitsemästä ottelusta. WBA:n xG-lukemat ovat myös heikkoja, eli joukkue ei suorita kentällä odotetun kaltaisesti. Kyseessä on hyvin ympäripyöreä ja runsasmaalinen paikallismatsi. Vakion peliprosenteilla 1_2 on fiksuin valinta.

4: Ipswich-Stoke (23-34-43)

Ipswich yllätti viikolla Derbyn kotonaan ja venyi 1-1 -tasapeliin hyvällä suorituksella. Tätä ennen joukkue oli pelannut kahdeksan ottelua saldolla 1-0-7, joten piste ei sinänsä lohduta. Ipswich on matkalla sarjaporrasta alemmas. Stoke pelasi neljännen ottelun peräkkäin tekemättä maaliakaan. Managerinvaihto ei ole piristänyt joukkuetta, sillä tulokset menevät vain huonompaan suuntaan. Kausi alkaa olla pikkuhiljaa ohi Pottersin osalta. Kyseessä on erittäin vähämaalinen ottelu, jossa tasapelin todennäköisyys on poikkeuksellisen suuri. Aloita rististä ja laita vaihtomerkki sen jälkeen haluamallesi joukkueelle. Peliprosentit ovat varsin hyvin kohdallaan-

5: Sheffield United-Reading (62-25-23)

Sheffield United jatkoi vahvoja kotiotteluitaan viikolla kaatamalla kovan Middlesboron kotona maalein 1-0. Blades on yhä kiinni jopa suorassa nousupaikassa, ja ykköskärki Billy Sharp johtaa sarjan maalipörssiä. Reading on alkanut vihdoin pelata paremmin. Seura vaihto päävalmentajaa joulukuun alussa, mutta tulosta on alkanut tulla vasta viime kierroksilla. Royals kaatoi viikolla Blackburnin, mikä oli viides tappioton ottelu peräkkäin. Sheffield United on pelattu Vakiossa peräti 77%. Ohitetaan kotivoitto tylysti, sillä piristyneellä Readingilla on lähes 40 pinnan saumat yhteen pisteeseen.

6: Bolton-Norwich (17-25-58)

Bolton otti viikolla todellisen shokkivoiton. Trotters kaatoi vahvan Birminghamin vieraissa 0-1, ja kyseessä oli vasta toinen voitto 21 edellisen sarjakierroksen aikana. Norwich jäi puolestaan Prestonin jalkoihin vieraskentällä 3-1. Teemu Pukki osui taas, mutta maali oli laiha lohtu. Canaries ei ole ollut viime aikoina alkusyksyn tasolla, mutta joukkue taistelee edelleen jopa suorasta nousupaikasta Valioliigaan. Norwich on selkeä suosikki vieraissakin, mutta 67% merkitty kakkonen on selvästi ylipelattu. Vain 15% pelattu risti on paras merkki. Joko edellisen kohteen Sheffield United tai Norwich kannattaa ohittaa kokonaan, jotta riville saa riittävästi arvoa.

7: Preston-Nottingham (50-26-24)

Preston on ollut erinomaisessa iskussa heikon alkukauden jälkeen. Joukkue jatkoi nousuaan sarjataulukossa myös viikko-ottelussa kaatamalla Norwichin vakuuttavasti 3-1. PNE on pelannut kuusi edellistä matsia saldolla 4-2-0 ja esiintynyt mainiosti. Nottingham on ottanut tärkeitä pisteitä kuluneen viikon aikana. Viime lauantaina kaatui nousukuntoinen Brentford 2-1, ja viikolla Forest haki arvokkaan tasapelin WBA:n vieraana. Hyviä tuloksia, mutta joukkue ei vakuuta kentällä. Preston ansaitsee 50 pinnan suosikkiaseman nykyisessä vireessään. Vakiossa ykkönen on merkitty vain 44%, joten kyseessä on maistuva ja alipelattu varma.

Kohteet 5-13 ovat normaaleja League 1 -otteluita.

8: Charlton-Blackpool (52-27-21)

Paluuta Championshipiin hakeva Charlton on ollut viime aikoina hieman jäässä. Addicks ei ole voittanut kolmeen otteluun ja pelannut hyvin vähämaalisia tuloksia. Isossa kuvassa joukkueen asema on hyvä playoffs-viivan päällä, ja sitä tukee kivikova kotisaldo 10-4-2. Blackpool on ollut puolestaan nousuvireessä ja pelannut kuusi edellistä liigapeliä tappioitta. Tiistaina Seasiders haki arvokkaan tasapelin myös Sunderlandin vieraana. Charlton on kaksikosta luokkaa parempi ja ansaitsee yli 50% suosikin aseman kovana kotijoukkueena. Ykkönen on merkitty Vakiossa aivan kohdalleen, joten luotetaan Charltonin kurssin kääntyvän ja napataan kohteesta varma kotivoitto.

9: Fleetwood-Luton (29-30-41)

Fleetwood on ollut viime viikkoina mukavassa vireessä. Viiden ottelun saldona on 3-1-1, ja ainoa tappiokin tuli epäonnisesti loppuhetkien omalla maalilla Scunthorpea vastaan. Joukkueella on kaikki saumat vielä playoffs-paikoille. Luton etenee puolestaan vakuuttavasti League 1:n kärkipaikalla. Joukkue ei ole hävinnyt kertaakaan sitten lokakuun puolivälin. Takana on nyt viiden voiton putki, ja Luton näyttää todella vahvalta nousijaehdokkaalta. Vakiokansa on innostunut liikaa Lutonin vireestä. Peräti 55% merkitty vierasvoitto kannatta ohittaa kokonaan (tai laittaa kohde umpeen).

10: Barnsley-Wycombe (64-23-13)

Barnsley on tekemässä vahvaa paluuta Championship-tasolle. Tykes on sarjan kakkospaikalla hienossa vireessä. Joukkue on ollut erityisen vahva kotikentällä, mistä kertoo kivikova 10-5-0 saldo. Vierailija Wycomben kausi näyttäisi hyytyvän keskikastiin. Taso ei riitä tänä vuonna playoffs-paikoille, johon ero venähti edellisen tappion myötä jo kymmeneen pisteeseen. Viime lauantaina Wycombe hävisi Lutonin vieraana puhtaasti 3-0, mikä kertoo tasoerosta sarjan laatujoukkueisiin. Barnsley voittaa matsin noin kaksi kertaa kolmesta, mutta Vakiokansa on ylireagoinut tasoeroon. Ohitus ykkösestä ei maistu, mutta ota kotivoiton rinnalle vain 15% pelattu tasapeli.

11: Shrewsbury-Burton (38-27-35)

Shrewsburyn tilanne liigan hännillä alkaa olla huolestuttava. Saldona on vain yksi voitto 11 ottelusta, ja joukkue on ajautunut jo putoamisviivan alapuolelle. Shrewsbury taisteli upeasti FA Cupissa Stokea ja Wolvesia vastaan, mutta nämä esitykset eivät ole siirtyneet liigan puolelle. Burton on turvallisessa keskikastissa ilman suurempaa hätää suuntaan tai toiseen. Joukkueella on takana neljä tappiotonta ottelua sekä urhollinen taistelu Liigacupin välierässä Manchester Cityä vastaan. Ottelu on hyvin ympäripyöreä, jossa kotijoukkueelle voidaan antaa marginaalinen suosikkiasema. Vain 32% merkitty ykkönen kelpaa hienosti jopa varmaksi!

12: Oxford-Peterborough (47-27-26)

Umpisurkean alkukauden pelannut Oxford on saanut rivinsä ojennukseen talven aikana. Perinteinen yliopistokaupunki on hävinnyt vain viisi kahdestakymmenestä edellisestä liigapelistä. Tasureita tulee paljon, mutta Oxford nousee piste kerrallaan sarjataulukossa. Peterborough on sen sijaan pudonnut playoffs-paikoilta heikon vireen vuoksi. Joukkue ei ole voittanut kuuteen otteluun ja menettänyt sijansa kuuden parhaan joukossa. Nyt luvassa on haastava matsi nousukuntoisen Oxfordin vieraaksi. Vakiossa kotivoitto on jäänyt mukavasti alipelatuksi, joten uskotaan kuntopuntarin jatkuvan molempien osalta samaan suuntaan ja merkitään ykkönen varmaksi.

13: Coventry-Walsall (50-27-23)

Perinteinen brittifutisseura Coventry näyttää jatkavan League 1 -tasolla myös ensi kaudella. Coventry on tukevasti sarjan keskikastissa, eikä nykyvire lupaa joukkueen nousevan tai laskevan nykyisiltä sijaluvuilta. Vierasjoukkue Walsall on sen sijaan vajoamassa vaarallisesti alaspäin. Joukkue on hävinnyt neljä matsia putkeen ja pudonnut vain kahden pisteen päähän putoamisviivasta. Vakiokansa on ylireagoinut tähän tappioputkeen pahasti. Coventryn kotietu ei ole edes kummoinen, sillä joukkue on voittanut vieraissa ja kotona yhtä monta matsia. Walsall on voittanut reissussa jopa useammin kuin kotonaan. Näistä asetelmista, peräti 63% merkitty kotivoitto on ohipelin paikka. Toivotaan vieraiden tappioputken katkeavan tähän otteluun!

Voit hyödyntää yllä olevia todennäköisyyksiä myös vedonlyönnin puolella. Saat rajakertoimen kaavalla 100/todennäköisyys. Esimerkiksi Coventryn voitosta pitäisi saada yli 2,00 (= 100/50) kerroin, jotta pelaaminen olisi kannattavaa. Hyviä pelikohteita ovat esim. Ipswich +0,5 @ 1,88 Bethard (57%), Fleetwood @ 3,55 Pinnacle (30%), Reading @ 8,37 Pinnacle (13%)

Vakio:

Parhaat varmat: 1:2, 7:1, 12:1
Parhaat ohipelit: 5:X2, 9:1X, 13:2

Kuva: Jonathan Palombo (Manchester City Stadium Tour) [CC BY 2.0], via Wikimedia Commons

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!