Gladbach 1X2

KERROIN

2.4
0
pv
0
t
0
min
0
s

Saksan Bundesliiga palaa kahden kuukauden koronatauolta lauantaina. Ottelut pelataan tyhjille katsomoille, mikä näkyy merkittävästi heikentyneenä kotietuna. Poimimme lauantain kierrokselta kaksi mielenkiintoista pelivalintaa.

Dortmund-Schalke (klo 16:30)

Lauantain kuumimmassa ottelussa kohtaavat Ruhrin alueen paikallisviholliset Dortmund ja Schalke. Tällä kertaa tosin yleisön mylvintä puuttuu, sillä Dortmund joutuu pelaamaan muiden joukkueiden tavoin tyhjille katsomoille.

Lucien Favren johtama BVB lähti koronabreikille vahvassa iskussa voittaen peräti 7/8 edellisestä ottelustaan. Ainoa tahra tässä saldossa on 4-3 vierastappio kärkiseura Leverkusenille reilun kolmen kuukauden takaa.

Dortmund nousi otsikoihin joka puolella tammikuun siirtoikkunan jälkeen, kun seuraan tullut norjalaiskärki Erling Haaland paukutti huikeat yhdeksän liigamaalia kahdeksaan otteluun – vaikka nuori mies tulikin usein vaihdosta kentälle.

Schalke kuuluu Bundesliigan perinteisiin kärkijoukkueisiin, mutta viime kausi meni siltä totaalisen penkin alle. S04 kuitenkin palasi liigan kärkisijoille vahvan syysvireensä myötä. Valitettavaa Schalken kannalta oli se, että tuloksissa oli paljon ilmaa.

Kun joukkueen hyvä onni sitten loppui joulutauon jälkeen, seurauksena oli nopea putoaminen kärkisijoilta. S04 ei ole voittanut seitsemään liigamatsiin saldolla 0-4-3. Koronabreikki on tarjonnut mahdollisuuden rivien ojentamiseen, mutta Dortmundin kotistadion on kyllä vaikea paikka kurssin kääntämiseksi.

Näemme Dortmundin markkinoita suurempana suosikkina, vaikka kavennettu kotietu ja paikallislataus huomioidaan. Molemmilla joukkueilla on omat ongelmansa kokoonpanojen osalta, sillä sivussa on useita hyödyllisiä pelimiehiä.

Poimitaan lapulle Dortmund -1 aasialaisella tasoituksella in 1,85 kertoimella. Vaihtoehtoinen betsi on Dortmundin suora voitto in kärkikertoimella 1,55. Todennäköisyysarvio tapahtumalle on 69%.

Eintracht Frankfurt-Mönchengladbach (klo 19:30)

Kotijoukkue Eintracht Frankfurtin kausi on ollut valtava pettymys, kun sitä vertaa kahden edellisen vuoden suorituksiin. Moni muistaa joukkueen viime keväältä UEL:n välieristä ja kauden 2017/18 Saksan cup-mestarina.

Frankfurt meni tälläkin kaudella jatkoon UEL:n lohkovaiheesta, mutta Bundesliigassa joukkue tulee jäämään kauas europaikoilta. Ongelmana ovat olleet tuloksellisesti umpisurkeat vierasmatsit. Kääntäen, Frankfurt on ollut hyvin kotiriippuvainen, mikä voi olla ongelma katsomoiden tyhjentyessä.

Vierasjoukkue Mönchengladbach kuuluu perustasoltaan Saksan top 8 -joukkueisiin. Tästä kaudesta on tulossa paras moneen vuoteen, sillä Gladbach taistelee täysillä jopa pääsystä Mestarien liigaan. Edes Bayern ei ole kuin 6 pisteen päässä, joten joukkue ei ole ulkona edes mestaruustaistelusta.

Gladbach lähti koronatauolle kaatamalla FC Kölnin kotona maalein 2-1. Kyseinen rästipeli oli samalla viimeinen ottelu (11.3.) Bundesliigassa ennen breikkiä. Joukkueen vire oli kaikin puolin kohdallaan, sillä seitsemän edellistä matsia on sujunut saldolla 4-2-1. Ainoa tappio on Dortmundille maalein 1-2.

Näiden joukkueiden tasoero on kasvanut valtavasti tämän kauden aikana. Frankfurt ei ole missään nimessä sarjan top 10 -tasoa, kun taas Gladbach on suorittanut väkevästi ja ansaitsee positionsa viiden joukossa.

Tyhjät katsomot syövät Frankfurtin elintärkeän kotiedun lähes kokonaan, mikä tekee Gladbachista ottelussa selkeän suosikin. Pelaamme vieraita in 2,40 kertoimella. Todennäköisyysarvio tapahtumalle on 45%.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *