Augsburg 1X2

KERROIN

3.35
0
pv
0
t
0
min
0
s

Koronavirus sai aikaan kahden kuukauden tauon huippu-urheiluun ympäri maailman. Kaikki Euroopan suuret futissarjat ovat olleet myös breikillä, mutta nyt tilanne alkaa vihdoin parantua! Saksan 1. Bundesliiga ja 2. Bundesliiga palaavat viikonloppuna viheriöille.

Veikkaus on onneksi poiminut germaanien futiskohteet Vakion kupongille ja tarjoaa nyt myös bonusvakion! Potissa on 300.000 euroa sisältäen 100.000 euroa bonusrahaa.Jokaisen kohteen perässä on sen 1-X-2 todennäköisyysarvio. Vertaa näitä lukuja Vakion peliprosentteihin, niin löydät parhaat yli- ja alipelatut kohteet.

Huom. Ottelut pelataan tyhjille katsomoille, eli kotietu on huomattavasti normaalia pienempi. Tämä on huomioitu arvioissa.

Huom. Pelivaihtoa on vihjeen tekohetkellä huomattavasti normaalia lauantain Vakiota vähemmän, joten prosentit voivat hyvinkin muuttua ennen otteluiden alkua.

1: Dortmund-Schalke (69-17-14)

Vakio alkaa kuumalla paikallispelillä, jossa kotijoukkue Dortmund on jättisuosikki. Vahvaa kautta pelaava BVB lähti koronatauolle neljän ottelun voittoputkessa. Keltapaidat ovat tiukasti mukana mestaruuskisassa ja olleet jäätävän hyviä kotonaan. Schalken vire on päin vastainen: ei voittoa kahdeksaan BuLi-matsiin saldolla 0-4-4. Alkukaudesta korkeilla sijaluvuilla roikkunut S04 on pudonnut kärkiseurojen kelkasta ja lähtee matsiin suuren altavastaajan asemasta. Dortmundin pelikannatus on hyvin kohdallaan, joten aloitetaan Vakio maistuvalla ja usein osuvalla kotivarmalla.

2: RB Leipzig-Freiburg (76-15-9)

Valmentajanero Julian Nagelsmannin johtama RB Leipzig lähti tauolle kuuden tappiottoman ottelun putkessa. RBL on hävinnyt itse asiassa vain yhden 16 edellisestä ottelustaan. Koko kaudella on tappioita vain kolme, joista yksi vieraissa juuri lauantain vastustajalle. Freiburg on tullut tutuksi viime vuosina putoamistaistelusta, mutta nyt joukkue on ylisuorittanut mukavasti. Tasoeroa on kuitenkin valtavasti kotijoukkueen hyväksi, joten Nagelsmann juhlii miehistönsä kanssa voittoa kolme kertaa neljästä. Kun jättisuosikki ei ole tässäkään kohteessa ylipelattu, niin jatketaan osuvien ykkösvarmojen pelaamista.

3: Augsburg-Wolfsburg (37-26-37)

Augsburg menetti asemiaan keskikastissa ennen koronataukoa häviten kolme matsia putkeen ja neljä viidestä ottelusta. Vastustajat olivat kuitenkin sarjan kärkeä, joten tähän ei kannata liikaa reagoida. Wolfsburg lähti breikille kuuden tappiottoman ottelun putkessa. Wolkkareiden peli kulki hyvin myös xG:n valossa, joten sotkiko tauko hyvän formin? Vieraat ovat saaneet koronapaussin aikana useita hyödyllisiä pelaajia takaisin, mutta toisaalta paras maalintekijä Weghorts on pelikiellossa. Näemme matsin hyvin tasaisena, ja paras merkki on ehdottomasti 30% pelattu Augsburg. Vakion peliprosenteilla 1_2 on hyvä vaihtoehto. Maaliodotus on korkealla, joten riski tasapelistä on pieni.

4: Dusseldorf-Paderborn (42-27-31)

Viime kaudella yllättänyt Dusseldorf kärsii usein niin vaikeasta sarjanousijan 2. kauden syndroomasta. Joukkue vaihtoi tammikuussa jopa manageria, ja otteet piristyivät hieman Uwe Röslerin alaisuudessa ennen koronataukoa. Padeborn on kiistatta heikko, mutta ei taitoeroa Dusseldorfiin paljon ole. Joukkue loistaa mielenkiintoisissa kuljetus- ja harhautustilastoissa, eli sarjanousija pelaa rohkeasti ja riskillä. Tyhjät katsomot syövät kotietua ja kaventavat tasoeroa entisestään. Paderbornilla on yllätyssauma tauon jäljiltä, joten ohitetaan selvästi ylimerkitty kotivoitto. X2.

5: Hoffenheim-Hertha (45-26-29)

Hoffenheim pelasi ennen koronabreikkiä viisi voitotonta matsia, ja mukaan mahtui myös ruma 0-6 kotitappio Bayernille. Tauko ei ole erityisemmin tilannetta parantanut, ja tähtihyökkääjä Kramaricin poissaolo on iso miinus. Herthan vire ei myöskään ollut paras mahdollinen ennen taukoa – xG:t näyttivät niin ikään heikoilta. Positiivista on kuitenkin loistava meno reissupeleissä, joista ei ole tullut tappiota viiteen matsiin. Sekä Hoffenheim että Hertha ovat pärjänneet itse asiassa vieraissa paremmin kuin kotonaan. Tyhjät katsomot eivät välttämättä ole siis hidaste kummallekaan joukkueista. Paras merkki on ehdottomasti 22% pelattu Hertha. Otetaan heikossa hapessa olevasta Hoffenheimista ohipeli, sillä kupongilta ei liikaa suosikkien ohipeli-ideoita löydy.

6: E. Frankfurt-Mönchengladbach (31-24-45)

Eintracht Frankfurt on pelannut pari viime kautta erinomaisesti ja menestynyt hyvin myös eurokentillä. Kyseessä on erittäin hanakasti keskityksiä viljelevä joukkue, joka on ollut todella riippuvainen fanaattisesta kotiyleisöstään. Voi hyvin olla, että tyhjät katsomot haittaavat Frankfurtia normaalia enemmän. Gladbach taistelee yhä jopa sarjan mestaruudesta. Joukkue hävisi vain 1/7 pelistään ennen taukoa, ja sekin tuli Dortmundia vastaan niukasti maalein 1-2. Zakaria ja Neuhaus ovat isoja puutteita Gladbachille, mutta vieraat jäävät silti selkeän suosikin asemaan. Frankfurt ei ole tällä kaudella läheskään edellisten veroinen uhka. Poimitaan hieman alipelattu vierasjoukkue varmaksi.

7: FC Köln-Mainz (51-24-25)

Surkean alkukauden pelannut FC Köln käänsi kurssinsa täysin Markus Gisdolin otettua ohjat vuoden 2019 lopulla. Köln voitti ennen koronataukoa kolme neljästä matsistaan maalierolla 11-3. Gisdelin hieno työ on nostanut joukkueen jopa sarjan keskikastiin. Mainz lähti myös tauolle hyvässä pisteputkessa häviten vain yhden viidestä pelistä saldolla 2-2-1. Vieraissa ei ole kulkenut ainakaan tilastojen valossa, sillä päästettyjä maaleja on reissupeleissä enemmän kuin millään muulla joukkueella. Tämä statistiikka hämää hieman, mutta Mainz on silti perustasoltaan luokkaa Kölniä heikompi. Kaventunut kotietu auttaa vieraita, mutta ohitus ei kyllä tässä kohtaa maistu. Pienellä kupongilla Köln voi jäädä jopa varmaksi, mutta 20% pelatun Mainzin voi hakea suuremmilla järjestelmillä mukaan. Tasapelin riski on tässäkin kohteessa hyvin pieni.

8: Union Berlin-Bayern Munchen (8-14-78)

Sarjanousija Union joutuu kovaan paikkaan, kun vastaan asettuu hallitseva mestari Bayern. Munchenin ylpeys on nähty monena kautena kompuroivan syksyllä, mutta pelaavan täysin jäätävän kevään. Sama meno on ollut myös kuluvalla sesongilla: kaikki kauden neljä tappiota tulivat ennen joulua, mutta edeltävät 11 matsia on vedetty hurjalla saldolla 10-1-0 ja maalierolla 38-6. Vaikka Union on ollut pirteä ja kiusasi Bayernia myös vieraissa, se häviää tämän ottelun lähes kahdeksan kertaa kymmenestä. Nyt kun vierasjoukkue saa myös Lewandowskin takaisin, se jää kyllä Vakion hieman matalilla peliprosenteilla varmaksi.

Huom. kohteet 9, 10, 11 ja 12 ovat Saksan 2. Bundesliigaa

9: St. Pauli-Nurnberg (38-27-35)

St. Pauli kuuluu 2. Bundesliigan alemman keskikastin suorittajiin. Joukkue lähti koronatauolle hyvässä iskussa ja kaatoi jopa kovan HSV:n vieraissa neljän ottelun tappiottomassa putkessa. Nurnberg putosi viime kauden päätteeksi Bundesliigasta, mutta nousu jää kyllä haaveeksi. Vierasjoukkue ehti vaihtaa myös päävalmentajaa viime vuoden puolella, mutta meno ei ole merkittävästi parantunut. Perustasoissa ei ole merkittävää eroa. St. Paulin fanaattinen kotiyleisö on tuonut sille kauden 6/7 voitoista, joten kärsiikö kotijoukkue nyt tyhjistä katsomoista? Nurnberg on pärjännyt vieraissa paremmin kuin kotonaan ja jäänyt Vakiossa todella pienelle pelikannatukselle. Ohitetaan tässä kohteessa selvästi ylimerkitty St. Pauli, mutta ei 1_2 ole sekään huono valinta.

10: Greuther Furth-HSV (23-28-49)

Greuther Furth on rämpinyt pari viime kautta putoamistaistelussa, mutta nyt joukkue on palannut 2. Bundesliigan oikeaan päähän. Nousupaikoille Furthilla ei taida kuitenkaan olla asiaa. Jos kotijoukkue haaveilee vielä BuLi-paikasta, niin sen pitäisi kaataa kolmantena oleva vierailija. HSV putosi viime kauden päätteeksi kirkkaista valoista 2. Bundesliigaan, mutta perinteinen suurseura on tekemässä paluuta. HSV kuuluu sarjan vahvimpiin joukkueisiin ja ansaitsee vieraskentälläkin selkeän suosikkiaseman. Vakiokansalla ei ole tasoero aivan hanskassa, joten saamme vierasjoukkueesta alipelatun ja kerran kahdesta osuvan varman.

11: Wehen Wiesbaden-Stuttgart (18-26-56)

Kotijoukkue Wehen rimpuilee putoamisviivalla täysin tehokärki Manuel Schäfflerin johdolla. Vaikka Wehen on tehnyt vain 31 maalia 25 matsiin, Schäffler on paukuttanut 15 osumaa eli lähes puolet joukkueensa maaleista. Edes se ei taida riittää sarjapaikan säilyttämiseen. VfB Stuttgart putosi viime kauden päätteeksi Bundesliigasta, mutta paluu kirkkaisiin valoihin on lähellä. Stuttgart tosin hukkasi ennen taukoa voiton sarjakärki Bielefeldiä vastaan, mutta joukkueen asema on silti vakaa. Lähes kuusi kertaa kymmenestä ottelun voittava vierasjoukkue on pelattu Vakiossa suht oikein. Wehenin voitto olisi jättiyllätys, mutta haetaan vieraissa arastelevan Stuttgartin voiton rinnalle tasapeli. X2.

12: Bielefeld-Osnabruck (59-23-18)

Bielefeld on ollut jo vuosia osa 2. Bundesliigan ylempää keskikastia. Tällä kaudella kaikki on vihdoin loksahtanut kohdalleen, ja Bielefeld johtaa sarjaa mukavalla marginaalilla. Nousupaikan hukkaaminen kauden lopussa olisi iso yllätys. Osnabruck on yksi kauden nousijajoukkueista. Meno näytti mainiolta vielä vuoden vaihteessa, mutta Osnabruck lähti koronabreikille kamalassa vireessä. Joukkue hävisi Wehenille kotona 2-6 ja saldona on kalenterivuodelta 2020 seitsemän voitotonta ottelua maalierolla 0-3-4. Vaikka Bielefeld onkin laatujoukkue, ei se voi tässä tilaneessa olla mikään tolkuton suosikki. Ykkönen on rajusti ylipelattu Vakiossa, joten X2 on kupongin paras ohipeli. Se voi tuntua liian kovalta repäisyltä joillekin, mutta lapulle jää jo niin monta muuta suursuosikkia, että Bielefeld pudottaisi voitto-osuudet todella pieniksi. Toivotaan siis vieraiden venymistä! Se tapahtuu noin neljä kertaa kymmenestä.

13: Werder Bremen-Leverkusen (17-23-60)

Kupongin päätöskohde pelataan vasta maanantai-iltana. Kotijoukkue Bremenin kausi on ollut tuloksellisesti karmea. Ennen taukoa joukkue pelasi myös kuusi ottelua saldolla 0-1-5. Se on toki sanottava, että Bremenin xG-luvut ovat jatkuvasti tuloksia paremmat, eli Niklas Moisanderin seura on kärsinyt epäonnesta. Leverkusen on puolestaan ansaitusti viiden sakissa ja kamppailee tiukasti paikasta Mestarien liigaan. Joukkue lähti tauolle viiden ottelun tappiottomassa putkessa saldolla 4-1-0 ja kaatoi myös Dortmundin maalein 4-3. Miinusta tulee ykköskärki Vollandin poissaolosta, joka on iskenyt kovat tehot 9 maalia + 7 syöttöä. Lukas Hradeckyn Leverkusen on silti noin kuusi kertaa kymmenestä voittava suosikki. Vakiossa kakkonen on jäänyt alipelatuksi, joten päätöskohteessa on tarjolla taas maistuva varma.

Voit hyödyntää yllä olevia prosentteja myös vedonlyönnin puolella. Saat rajakertoimen kaavalla 100/todennäköisyysarvio. Esimerkiksi Leverkusen olisi pelattava, jos saat sille yli 1,67 kertoimen (=100/60).

Pelattavia kohteita ovat mm. Mönchengladbach @ 2,40 (45%), Augsburg @ 3,35 (37%) sekä Dortmund @ 1,55 (69%).

Vakio 1

Parhaat varmat: 1:1 Dortmund, 2:1 RB Leipzig, 8:2 Bayern

Parhaat ohipelit: 4:X2 ohi Dusseldorf, 5:X2 ohi Hoffenheim, 12:X2 ohi Bielefeld

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *