Barcelona-Leganes U3.5

KERROIN

1.74
0
pv
0
t
0
min
0
s

Espanjan La Ligassa on päästy taas vauhtiin koronabreikin jälkeen. Pelitahti jatkuu tiiviinä, sillä tällä viikolla pelataan jokaisena päivänä. Löysimme tiistain otteluista kaksi kelpo pelikohdetta.

Getafe-Espanyol (klo 20:30)

Getafen haaveet Mestarien liigasta saivat kolauksen perjantaina, kun joukkue hävisi yllättäen Granadan vieraana 1-2. Tappio ei ollut tyypillinen Getafelle, joka johti ottelua 0-1. Joukkue harvemmin hukkaa tällaista asetelmaa heikompia vastustajia vastaan.

Kausi on edennyt tästä tappiosta huolimatta erinomaisesti. Kun kaikki sijoilla 4-7 olevat joukkueet kompuroivat, Getafe on yhä vain pisteen perässä neljättä sijaa. Se on päästänyt top 5 -joukkueista vähiten maaleja Real Madridin jälkeen ja kerää jatkossakin pisteensä vahvalla puolustuspelillä.

Vierailija Espanyolin kausi on ollut täysi vastakohta Getafen hienoille suorituksille. Europaikoille viime vuonna päätynyt Barcelonan ”kakkosjoukkue” on pelannut katastrofaalisen sesongin. Kaikki on mennyt pieleen alusta asti.

Espanyol vaihtoi päävalmentajaa marraskuussa, mikä on kiistatta parantanut joukkueen tasoa. Abelardon saldo on joukkueen puikoissa 3-4-3, millä Espanyol olisi turvallisesti keskikastissa. Joukkue nappasi myös hallitun 2-0 voiton Alavesista lauantaina, mitä auttoi tosin vastustajan punakortti.

Vaikka Espanyol pelaakin tällä hetkellä enemmän tasollaan, Getafe on silti kaksikosta pari luokkaa vahvempi nippu. Kun huomioimme normaalia pienemmän kotiedun (tyhjät katsomot), jää Getafen voittotodennäköisyys silti selvästi yli 50 prosentin.

Pelaamme Getafen voittoa ilta 2,00 kertoimella. Todennäköisyysarvio tapahtumalle on 55%. Getafe on voittanut Espanyolin kotonaan neljässä edellisessä kohtaamisessa maalierolla 9-2.

FC Barcelona-Leganes (klo 23:00)

Tiistain myöhäisottelussa ei ole epäselvyyttä suosikista. Kotijoukkue FC Barcelona pyrkii jatkamaan siitä, mihin lauantaina jäätiin. Sarjajohtaja palasi koronabreikiltä vakuuttavalla 0-4 voitolla. Tosin, ottelu oli xG:n valossa huomattavasti tulosta tasaisempi.

FC Barcelona on siis sarjajohdossa, mutta Blaugrana ei ole ollut kauden paras joukkue. Real Madrid on ollut pelillisesti ykkönen, mutta kompuroinut sopivasti heikkoja joukkueita vastaan. Real voitti Barcelonan myös juuri ennen koronabreikkiä maalein 2-0.

Barca on hoidellut Leganesin kaltaiset vastustajat perinteisesti hyvällä prosentilla. Joukkue tuskin kompuroi myöskään tiistaina, etenkin, kun Luis Suarez on tehnyt paluun pitkän poissaolon jälkeen. Tärkeä hyökkääjä pelasi reilut puoli tuntia Mallorcaa vastaan lauantaina.

Vierasjoukkue Leganes kärsi lauantaina todella kitkerän ja myös epäonnisen tappion Valladolidia vastaan. Kyseessä oli klassinen kuuden pisteen kamppailu, josta Leganes olisi tarvinnut pisteitä. Nyt saldoksi tuli tasaisessa pelissä 1-2 kotitappio.

Vaikka lauantaina pelattiinkin ”over-tulos” (eli yli 2,5 maalia), niin Leganes on ollut koko kauden erittäin vähämaalinen joukkue. Maalikeskiarvo on vain 2,25 per ottelu, ja Leganesin peleissä on nähty yli kolme maalia vain kolme kertaa 28 ottelussa.

Tämän matsin value löytyykin ehdottomasti matalista maalimääristä. Leganes on pitänyt tällä kaudella muitakin kärkijoukkueita tiukoilla: Sevilla (0-1 tappio), Atletico Madrid (0-0), Barcelona (1-2 tappio), Valencia (1-1 tasapeli) jne.

Maistuvin veto on alle 3,5 maalia in 1,73 kertoimella. Todennäköisyysarvio tapahtumalle on peräti 65%. Barcelonan rutiinivoitto maalein 2-0/3-0 on erittäin todennäköinen tulos.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *