Inter (1X2)

KERROIN

2.02
0
pv
0
t
0
min
0
s

Vakio 1 pelataan taas tuttuun kesäiseen tapaan sunnuntaina, ja kuponki on täynnä Suomen alasarjafutista. Yhden Veikkausliigan ja kolmen Ykkösen kohteen lisäksi mukana on yhdeksän matsia Kakkosesta. Veikkaus tarjoaa myös 50.000 euron kesäbonuksen 13 oikein -tuloksille.

Ottelun perässä on sen 1-X-2 todennäköisyysarvio. Vertaa näitä lukuja Vakion peliprosentteihin, niin löydät parhaat yli- ja alipelatut kohteet.

1: KPV-Inter (20-24-56)

Sarjanousija KPV nappasi kauden avausvoittonsa ennen maaottelutaukoa kaatamalla FC Hongan vieraissa 0-1. Voittoa avitti valmentajanvaihdos, ja nyt KPV:tä luotsaa Niko Kalliokoski. Inter hävisi ennen taukoa Ilvekselle maalein 2-3. Turkulaisten tekeminen on ollut tästä huolimatta vahvaa edeltävän kuukauden ajan, ja Inter taistelee edelleen jopa mestaruudesta. Inter ansaitsee selvän suosikkiaseman, mikä näkyy myös Vakion peliprosenteissa. Poimitaan vierasvoitosta varma, vaikka KPV onkin piristynyt. Usein heikko joukkue kuitenkin palaa yhden yllätyksen jälkeen omalle tasolleen.

2: TPV-KTP (34-32-34)

Sarjanousija TPV on profiloitunut tällä kaudella hyvin vähämaaliseksi ja vaikeaksi voitettavaksi joukkueeksi. Takana on kolme tasapeliä MYPAa, Kajaania sekä Jaroa vastaan. Joukkue on hävinnyt vain sarjan top 3 -suosikeille. KTP on piristynyt alkukauden jälkeen ja hävisi edellisellä kierroksella ensimmäisen kerran viiteen otteluun. TPS oli vahvempi Kotkassa maalein 0-3, joten orastava nousu kohti kärkeä sai takapakkia. Ottelu on ennakkoon hyvin tasainen ja hyvin vähämaalinen. Neljäs peräkkäinen risti ei yllättäisi TPV:n otteluissa. Kohde on pelattu Vakiossa varsin hyvin; TPV 29% on paras merkki. 1X tai 1X2 kelpaavat.

3: FF Jaro-AC Kajaani (61-24-15)

Jaron kausi on hyytynyt lupaavan startin jälkeen pahasti. Joukkue voitti kaksi ensimmäistä ottelua, mutta nyt saldona on kuusi matsia ilman voittoa saldolla 0-4-2. Jaro on hävinnyt vain kärkikaksikolle TPS & FC Haka. AC Kajaani taisteli viikko sitten arvokkaan kotitasaurin Hakaa vastaan. Joukkue vaikuttaa tällä hetkellä sarjan heikoimmalta, joten luvassa lienee taistelu putoamisviivalla pitkälle syksyyn. Jaro voittaa matsin reilun 60 pinnan todennäköisyydellä. Kotivoitto on aavistuksen ylimerkitty, mutta ykkösen voi jättää varmaksi etenkin pienillä järjestelmillä. Jaro on alkanut parantaa viime otteluissaan, joten eiköhän voitoton putki saada tässä poikki.

4: EIF-AC Oulu (24-29-47)

Viime kaudella hienoa jälkeä tehnyt EIF on ollut tänä keväänä enemmän omalla tasollaan. Joukkue on varsin ansaitusti sarjan keskikastissa, eikä esitä ihmeitä. AC Oulu lähti kauteen nousijasuosikkina, mutta meno on hyytynyt pahemman kerran. ACO ei ole tehnyt maaliakaan neljään otteluun, joten paineet alkavat kasvaa. TPS:n tappio perjantaina avaa Oululle mahdollisuuden kuroa etumatka kakkospaikkaan vain neljään pisteeseen. Vakion peliprosentit ovat tässä kohteessa täysin yössä, joten Oulusta napataan maistuva varma.

5: FC Viikingit-VJS (54-24-22)

FC Viikingit on tällä hetkellä mukavassa nosteessa. Kausi alkoi kahdella tappiolla, mutta saldona on nyt 4-1-0 viidestä edellisestä matsista. Viikingit on voittanut NJS:n, PEPO.n sekä JäPSin edellisillä kierroksilla. VJS:n kausi etenee täysin päin vastaisesti: joukkue voitti avauskierroksella, mutta nyt saldona on kuusi matsia ilman täyttä pistepottia. Otteluiden xG:t eivät lupaa parannusta, joten VJS jatkanee taulukon häntäpäässä. Viikingit on tällä hetkellä selvästi vahvempi, mutta 72% pelikannatus on Vakiossa pahasti liikaa. Otetaan rohkeasti ohipeli, vaikka se ei olekaan erityisen maistuva vaihtoehto.

6: MP-JäPS (56-23-21)

MP oli kauden alla yksi A-lohkon suurimmista suosikeista, ja joukkue on toistaiseksi lunastanut hyvin odotukset. MP on lohkon keulilla ilman tappioitta ja esiintyy kentällä vahvasti. Takana on vakuuttava vierasvoitto Reippaasta maalein 1-3. JäPS on puolestaan vaikeuksissa. Viime kaudella vahvasti esiintynyt joukkue on voittanut vasta kerran, ja sijoitus on valunut vaarallisen alas. JäPS on parantanut selvästi otteitaan viime peleissä, mutta onnikaan ei ole ollut myötä. MP on saanut hurjan, peräti 78%, pelikannatuksen. Haetaan riville rohkeasti arvoa ohittamalla kotivoitto myös tässä kohteessa.

7: JIPPO-PEPO (41-31-28)

JIPPO on yksi Kakkosen kolmesta tappiottomasta joukkueesta MP:n ja SJK Akatemian lisäksi. Joensuulaisten saldona on jo viisi 0-0 -tasapeliä, eli joukkuetta on erittäin vaikea murtaa. PEPO on hävinnyt kaksi tasaista peliä putkeen maalein 0-1. Ensin Viikingeille yliajalla ja viikko sitten Kiffenille kotona. Joukkueen materiaali riittäisi nousupaikoille, mutta maalinteko tökkii nyt. JIPPO on ottelussa suosikin asemassa, ja Vakiokansa on hahmottanut tasoeron hyvin kohdalleen. Tasapelin todennäköisyys on poikkeuksellisen korkea, sillä ottelun maaliodotus on hyvin matala. Lähde rististä liikkeelle, eli 1X, X2 tai umpeen.

8: GrIFK-FC Espoo (34-28-38)

GrIFK on yksi B-lohkon selkeistä pettymyksistä. Kauniaisten ylpeys on voittanut vasta kerran koko kaudella ja makaa putoamisviivan alapuolella. Takana on kolme tappiota putkeen ja xG-luvut ovat myös rumia. FC Espoo on aloittanut vahvasti, mutta takana on kaksi tappiota peräkkäin. Espoo hukkasi viikko sitten 0-2 johdon 3-2 tappioksi Gnistanin vieraana, mutta pelasi kahden miehen alivoimalla toisen jakson. Tätä ennen joukkue hävisi epäonnisesti P-Iiroille kotona 1-2. Espoo ansaitsee vain pienen suosikkiaseman, sillä GrIFK on tasokkaampi, mitä sarjataulukko kertoo. Vakiossa Espoo on odotetusti hieman ylipelattu. 1X ja 1_2 kelpaavat kupongille.

9: EPS-KaaPo (25-27-48)

Sarjanousija EPS on pelannut toistaiseksi varsin kelvollisesti saldolla 3-0-4. Viime maanantaina joukkue kaatoi GriFK:n kotikentällä maalein 2-1. KaaPo kuuluu sarjan kärkipäähän. Kaarinalaiset ovat hävinneet vasta yhden ottelun, ja tekeminen on erittäin vahvaa. Viikko sitten KaaPo murskasi KäPan kotonaan maalein 4-0. EPS on kotonaan selvä altavastaaja, sillä tasoeroa on joukkueiden välillä merkittävästi. KaaPo on odotetusti ylipelattu, mutta ohitus ei kyllä maistu. Kannattaa poimia vierasvoiton tueksi vain 22% pelattu tasapeli.

10: FC Jazz-TamU (55-25-20)

Heikosti kauden aloittanut FC Jazz on päässyt viime viikkoina mukavaan iskuun. Porilaiset ovat voittaneet kolme neljästä edellisestä ottelustaan ja nousseet pois putoamisviivalta. Edellisessä ottelussa napattiin väkevä voitto KaaPosta pari viikkoa sitten. Tampere Unitedin tilanne näyttää vaikealta. Joukkue on tappioputkessa, eikä viime kaudella nähtyjä surkeita vierasesityksiä ole saatu parannettua myöskään tänä keväänä. TamU on matkalla kohti Kolmosta juuri nyt. Jazz ansaitsee selvän suosikkiaseman, mutta Vakion 71% kotivoitolle on rajua liioittelua. Tasoero ei ole lähellekään näin suuri, joten tarjolla on hieno ohipeli-idea.

11: KäPa-Honka Akatemia (35-30-35)

KäPa jäi viikko sitten täysin KaaPon jalkoihin ja hävisi vieraissa 0-4. Joukkue on totuttu näkemään hyvin vähämaalisena, mutta puolustus on repeillyt tällä kaudella jo useaan otteeseen normaalia enemmän. Honka Akatemia on hävinnyt lupaavan alun jälkeen neljä matsia peräkkäin. Espoolaisten maalinteko tökkii pahasti, joten vastakkain on kaksi ennakkoon vähämaalista joukkuetta Kakkosen standardeilla. Tasapelin todennäköisyys on poikkeuksellisen suuri, ja ottelun lähtökohdat ovat hyvin tasaiset. Vakiossa ei ole suurempia vääristymiä, paras merkki on Hongan 30% pelattu voitto. X2 on varsin hyvä valinta.

12: SJK Akatemia-GBK (56-23-21)

SJK Akatemia etenee C-lohkossa vakuuttavalla tavalla. Joukkue on voittanut tähän asti kaikki kuusi otteluaan hurjalla maalierolla 20-2. Kotona SJK on hoidellut kolme ottelua maalierolla 10-1. GBK kuuluu myös C-lohkon vahvimpiin joukkueisiin ja oli viime kaudella jopa nousufinaaleissa. Joukkue on kompuroinut hyvän alun jälkeen viime kierroksilla, eikä GBK näytä missään nimessä lohkon vahvimmalta joukkueelta juuri nyt. SJK Akatemia on selvästi pelivoimaltaan parempi joukkue ja ansaitsee reilun 55 pinnan suosikkiaseman. Vakiossa kotivoitto on aavistuksen ylipelattu, mutta se kelpaa varmaksi – kunhan kupongilta löytyy ohipelejä muista ylipelatuista suosikeista.

13: OLS-VPS Akatemia (50-25-25)

OLS:n alkukausi on ollut todella tuskainen, mutta viikko sitten saatiin vihdoin jotain positiivista aikaan. OLS kaatoi PK-37:n vieraissa 0-2 ja nappasi samalla kauden avausvoittonsa. VPS:n juniorijoukkue on ollut vaikeuksissa Kakkosen tasolla. Sillä on OLS:n tavoin vasta yksi voitto, ja takana on jo kuusi peräkkäistä tappiota. Viikko sitten Vepsun junnut hävisivät RoPS Akatemialle peräti 0-5 kotona. OLS on tällä hetkellä luokkaa parempi jengi ja voittaa noin kerran kahdesta. Vakion 66% kotivoitolle on aivan liikaa, joten ohipeli on paikallaan!

Voit hyödyntää yllä olevia todennäköisyyksiä myös vedonlyönnissä – saat rajakertoimen kaavalla 100/todennäköisyys. Esimerkiksi VPS Akatemia olisi pelikelpoinen, jos saat sille yli 4,00 (=100/25) kertoimen. Veikkausliigan ja Ykkösen kohteista paras idea on @ 2,02 (56%).

Vakio 1

Parhaat varmat: 1:2 Inter, 3:1 Jaro, 4:2 AC Oulu
Parhaat ohipelit: 5:X2 ohi Viikingit, 10:X2 ohi Jazz, 13:X2 ohi OLS

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *