IFK Mariehamn

KERROIN

2.15
0
pv
0
t
0
min
0
s

Viikon päävakio eli Vakio 1 pelataan jälleen sunnuntaina. Kuponki on mielenkiintoinen sekoitus kotimaan jalkapalloa ja Norjan Eliteserienin otteluita. Mukana on myös yksi Allsvenskanin matsi sekä 50.000 euron kesäbonus 13 oikein -tuloksille.

Jokaisen kohteen perässä on sen 1-X-2 todennäköisyysarvio. Vertaa näitä lukuja Vakion peliprosentteihin, niin löydät parhaat yli- ja alipelatut kohteet.

1: IFK Mariehamn-TPS (57-24-19)

Hieman heikosti kauden aloittanut IFKM tulee otteluun itseluottamusta täynnä. Saarelaiset kaatoivat RoPSin 2-3 edellisellä kierroksella loppuhetkien maalilla. Tätä ennen joukkue nujersi kotonaan vahvan Interin maalein 2-0. TPS:llä on sen sijaan takana kaksi täysin ansaittua 0-2 -tappiota. Päävalmentajaksi tullut Jonatan Johansson ei ole saanut merkittävää nostetta aikaan, sillä turkulaisten materiaali ei vain tahdo riittää tälle tasolle. IFKM on pari luokkaa vahvempi nippu ja voittaa matsin reilusti yli 50% todennäköisyydellä. Vakiokansa on lämmennyt hieman liikaa kotivoitolle, joten tasapelin tai vierasvoiton voi napata kotivoiton rinnalle budjetin salliessa. Ykkösestä kuitenkin lähdetään liikkeelle.

2: AC Kajaani-KPV (28-24-48)

AC Kajaanin kausi on lähtenyt käyntiin hieman vaihtelevasti. Joukkueen pelivoimaa on perinteisesti vaikea arvioida, mutta kajaanilaiset ovat selvästi vahvempia kuin sarjan heittopussit. Takana on kolme varsin ansaittua tasapeliä. KPV vaihtoi äskettäin päävalmentajakseen kohutun Miika Juntusen. Avauspelissä tuli 4-0 voitto SJK Akatemiasta, mutta sitä seurasi 0-4 tappio Jarolle. Mielenkiintoista nähdä, millainen KPV astuu viheriölle sunnuntaina, sillä Juntunen on saanut jo nyt potkut päävalmentajan paikalta! Vakiossa kohde on joka tapauksessa selvä 2, sillä pelikansa on aivan kujalla joukkueiden välisestä tasoerosta. KPV voittaa lähes kerran kahdesta, mutta pelikannatus on vihjeen kirjoitushetkellä vain 30%. Todella raju vääristymä!

3: MP-EIF (30-26-46)

Sarjanousija MP on aloittanut kauden kelvollisesti odotuksiin nähden. Saldo 3-0-4 on hyvä, tosin takana on kirvelevä 1-0 vierastappio heikolle SJK Akatemialle. Tuossakin ottelussa MP oli kyllä selvästi parempi joukkue. EIF on perustasoltaan pari pykälää vahvempi ja sijoittunee turvalliseen keskikastiin. Nousutaisteluun joukkueen rahkeet eivät todennäköisesti riitä, vaikka piste-ero kärkeen onkin vain 6 pinnaa. EIF lähtee matsiin hyvällä fiiliksellä, sillä joukkue kaatoi Gnistanin maanantaina 2-1 vahvalla esityksellä. Vakiokansa on ylireagoinut hieman liikaa MP:n hyvään alkuun. EIF on todellisuudessa selvästi vahvempi nippu ja ansaitsee peliprosentteja suuremman suosikkiaseman. Vierasvoitto on kelpo varma vain 39% kannatuksella. Jos budjetti riittää ja haluat hieman osuvamman vaihtoehdon, voit merkitä kohteen myös X2.

4: Jaro-SJK Akatemia (78-14-8)

Ykkösen ylempään kastiin kuuluva Jaro on aloittanut kauden hyvin. Takana on kaksi murskavoittoa yhteismaalein 10-1: KPV kaatui vieraissa 0-4 ja VPS kotona peräti 6-1. Pietarsaaressa haaveillaan jopa noususta Veikkausliigaan. SJK Akatemia on ollut sarjan selkeä heittopussi alusta asti. Viime matseissa tekeminen on alkanut jo parantua, ja maanantaina Akatemia otti avausvoiton MP:n kustannuksella. Seinäjokelaiset olivat pisteistä huolimatta selvästi heikompi joukkue. Vierasotteluissa Akatemia on ollut suurissa vaikeuksissa. Jaro voittaa yli kolme kertaa neljästä, eikä ykköstä kannata Vakiossa varmistella, sillä peliprosentit ovat aivan kohdallaan. Tarjolla on maistuva ja usein osuva varma.

5: Gnistan-MYPA (48-26-26)

Gnistan ja MYPA ovat odotetusti sarjan häntäpäässä. Moni odotti MYPA:n putoavan jo viime kaudella, mutta silloin joukkue selvisi pisteen erolla kuiville, kiitos umpisurkean TPV:n. Nyt MYPA näyttää todella heikolta. Joukkue on jäänyt usein jyrän alle ja napannut vasta yhden pisteen. Gnistanin peliesityksissä ei ole myöskään hurraamista, mutta odotukset olivat kauden alla selvästi korkeammalla. Nousijan taso ei vain tunnu riittävän. Gnistanin pitäisi olla kaksikosta pykälän laadukkaampi – kotivoitolle voidaan kellottaa lähes 50 prosentin lukemat. Vakiokansa on turhan paljon MYPA:n suuntaan kallellaan, joten ykkönen on jäänyt alimerkityksi. Huomaa, että vedonlyöntimarkkinoilla Gnistanille tarjotaan yli 50% suosikkiasemaa, joten meidän arviomme on vieläpä konservatiivinen.

6: Honka Akatemia-FC Viikingit (58-22-20)

Honka Akatemia on jatkanut tällä kaudella pitkälti viime kesän askelmerkeissä, jolloin joukkue sijoittui B-lohkon puoliväliin. Akatemia on pelannut todella vähämaalisia otteluita ja hävinnyt vasta kerran. Joukkue päätyy todennäköisesti taas sijojen 4-6 välimaastoon. Viikingit on tällä kaudella selvästi heikompi joukkue, mihin on viime vuosina totuttu. Esitykset ovat olleet pääosin heikkoja, eikä saldona ole kuin viisi pistettä. Ainoa voitto on jumbojoukkue Kultsusta kotikentällä. Tästä huolimatta, me lähdemme riskillä Viikinkien kelkkaan. Honka on selkeästi ylimerkitty, eikä kupongilta oikein löydy järkeviä ohipeli-ideoita. Haetaan riville arvoa ohipelin kautta tässä kohteessa ja toivotaan Hongan nuorisojengille hieman tavallisesta heikompaa päivää. X2.

7: JJK-KuFu (57-21-22)

JJK on yksi tämän kauden sarjanousijoista. Joukkue on todistanut tasonsa jo kauden alkumetreillä, ja monet faneista ovat unelmoineet jo sarjanoususta Ykköseen. Nousuhaaveita kuitenkin hidastaa kaksi kirvelevää tappiota: paikallispelissä FCV:lle 2-3 ja Jipolle 0-2. Muuten JJK on esiintynyt kyllä vahvasti. KuFu aloitti kauden 0-4 tappioilla PS Kemille ja Jipolle. Kuopiolaiset ovat sittemmin nostaneet tasoaan ja kivunneet keskikastiin, mihin joukkue myös kuuluu. Viime otteluissa KuFu on näyttänyt jälleen hyvin epävarmalta puolustussuuntaan, mikä ei tiedä hyvää Jyväskylän reissulle. JJK on perustasoltaan selvästi vahvempi ja voittaa lähes kuusi kertaa kymmenestä. Ykkösen peliprosentit eivät ole karanneet, joten JJK kelpaa tässä hyvin varmaksi. Ottelun maaliodotus on poikkeuksellisen korkea jopa Kakkosen peliksi.

Nappaa Euroopan paras talletusbonus ja betsaa myös fantasyfutis-kohteita!

8: Mjällby-Malmö (18-25-57)

Sarjanousija Mjällby pelaa toistaiseksi hyvää kautta. Takana on 1-2 tappio Djurgårdenin vieraana, mutta peliesitys oli tässäkin matsissa hyvä. Sitä ennen joukkue väänsi neljä tappiotonta ottelua putkeen. Malmön kausi lähti käyntiin hieman nihkeästi, mutta joukkue on ottanut Allsvenskanin täysin haltuunsa. Takana on kahdeksan voittoa putkeen, ja xG-lukemat ovat myös erittäin kovia viime viikoilta. Malmö on ansainnut pisteensä, ja monet voitoista olisivat voineet tulla myös suuremmalla marginaalilla. Malmö on Vakiossa oikein pelattu, joten kakkosesta on syytä lähteä liikkeelle. Näin jäätävässä vireessä olevan joukkueen varmistelu tuntuu turhalta. Jos budjetissa on kuitenkin ylimääräistä rahaa, niin 21% pelattu tasapeli on varsin hyvä ja alipelattu apumerkki.

9: Sandefjord-Bodo/Glimt (12-17-71)

Sarjanousija Sandefjordista näyttää muodostuneen hissijoukkue Norjan pääsarjan ja 1. divisioonan välille. Moni ennusti putoavan taas kerran sarjaporrasta alemmas, mutta Sandefjord on noussut yllättäen jopa keskikastiin. Syynä on kaksi shokkivoittoa: viikko sitten Stromsgodsetista 3-4 ja kotona Moldesta 2-1. Sandefjordilla oli kuitenkin rutkasti onnea: Godset missasi rankkarin 3-3 -tilanteessa, ja Molde-ottelun voittomaali tuli 90. minuutilla Sandefjordin pelattua pitkät pätkät ylivoimalla. Bodo/Glimt on ollut kauden komeetta ja pudottanut pisteitä vain kahdessa ottelussa. Glimt etenee vakuuttavasti kohti mestaruutta, eikä sille näytä löytyvän pysäyttäjää. Vierasvoitolle voidaan kellottaa tässä kohtaa hieman yli 70% lukemat, mikä yllättää monet Vakion pelaajat. Tasoero ei ole pelikansalla hanskassa, sillä Glimt on saanut vain 51% kannatuksen. Vierasvoitto on siis huikean hyvä varma!

10: Haugesund-Stromsgodset (52-25-23)

Eliteserienin keskikastissa monet vuodet viettänyt Haugesund on pelannut tämänkin kauden omalla tasollaan. Ottelut ovat usein sarjan keskiarvoa vähämaalisempia. Takana on heikko tappio Mjondalenin vieraana, mutta tätä edelsi hienot kotivoitot Stabaekista ja Rosenborgista. Godset hävisi kirvelevästi Sandefjordille 3-4 ja hukkasi rangaistuspotkun 3-3 -tilanteessa. Tätä ennen joukkue taisteli hienon pelin Bodo/Glimtin vieraana, mutta turpiin tuli silti maalein 3-2. Godset on ollut perinteisesti runsasmaalinen joukkue, jonka heikkous on puolustuspäässä. Niin näyttää olevan tälläkin kaudella. Haugesund on perustasoltaan noin luokkaa parempi ja ansaitsee hieman yli 50% suosikkiaseman. Vakiossa ykkönen on pelattu vain 47%, eikä mitään suurempaa syytä varmistelulle ole. Kotivoitto merkitään siten varmaksi.

11: Odd-Kristiansund (51-25-24)

Odd nousi viime kesänä takaisin sarjan kärkikahinoihin monen heikon vuoden jälkeen. Hopeamitalit jäivät vain kahden pisteen päähän päätöskierroksen tappion myötä. Skienin ylpeys on jatkanut samaa rataa myös tänä kesänä ja voittanut edeltävät neljä matsia vahvojen xG-lukujen siivittämänä. Vierailija Kristiansund on napannut pienestä budjetista huolimatta sijat 7-5-6 kolmen viime kauden aikana. Joukkue on taas kerran kympin sakissa ja pakko rankata yhdeksi Eurocup-sijojen tavoittelijoista. KBK:lla on takanaan viisi tappiotonta matsia saldolla 3-2-0 ja kolme voittoa putkeen (Start 3-2, Viking 2-1 ja Sandefjord 3-1). Vastakkain on kaksi laadukasta ja hyvässä vireessä olevaa joukkuetta. Odd on hieman vahvempi ja voittaa matsin kerran kahdesta, mutta peliprosentit ovat 60% tienoilla. Tässä on tarjolla yksi kupongin harvoista ohipeleistä, johon on syytä tarttua. X2.

12: Brann-Mjondalen (58-24-18)

Bergenin suurseura Brann aloitti kauden sen verran heikosti, että seurajohto painoi paniikkinappulaa ja erotti päävalmentaja Lars Arne Nilsenin elokuun alussa. Tilalle saatiin kokenut kettu Kåre Ingebrigtsen, joka johdatti mm. Rosenborgin kolmeen peräkkäiseen mestaruuteen muutama vuosi sitten. Urakka alkoi hienosti ja onnekkaasti 1-2 vierasvoitolla Moldesta. Mjondalenin kausi lähti hyvän alun jälkeen täysin väärille raiteille. Joukkue hävisi nimittäin seitsemän matsia putkeen kierrosten 6-13 välillä. Viikko sitten palattiin vihdoin voittojen tielle ansaitulla 1-0 -kotivoitolla Haugesundista. Brann on ottelun selkeä suosikki, mutta Vakiossa ykkönen on saanut turhan paljon kannatusta. Jos ohipeli valmentajaa vaihtaneesta Brannista tuntuu kovalta ratkaisulta, niin ota ykkösen rinnalle vähintään mukaan vain 18% pelattu tasapeli. Tässä kohteessa kannattaa hakea kupongille arvoa tavalla tai toisella.

13: Viking-Stabaek (48-26-26)

Vikingin kausi lähti vaikeasti käyntiin, mutta peliesitykset ovat parantuneet selvästi viime viikkoina. Öljykaupunki Stavangerin joukkue on esiintynyt etenkin kotonaan koko kauden tuloksiaan vahvemmin. Se on ”tauluaan parempi”, kuten vanha sanonta kuuluu. Stabaek nousi viime syksynä pois Eliteserienin pohjamudista saatuaan ruotsalaisen Jan Jönssonin päävalmentajan tehtäviin. STB:n hyvä meno on jatkunut myös tällä kaudella, mutta viime otteluiden trendi on huolestuttava. Takana on kaksi tappiota (Odd 0-1, Haugesund 1-3) heikoilla esityksillä. Tätä edeltävät tasapelitkin olivat Stabaekin kannalta hieman onnekkaita. Sarjatauluko valehtelee joukkueiden tasoeroa, ja Viking ansaitsee matsissa noin 50% suosikkiaseman. Vakion pelaajat ovat turhaan Stabaek-myönteisiä. Tarjolla on kelvollinen alipelattu varma, joten päätöskohteeseen piirretään varma ykkönen.

Voit hyödyntää yllä olevia todennäköisyyksiä myös vedonlyönnin puolella. Saat rajakertoimen kaavalla 100/todennäköisyys. Esimerkiksi Viking olisi pelattava, jos saat sen voitolle yli 2,08 kertoimen (=100/48).

Pelikelpoisia kohteita ovat mm. KPV @ 2,35 (48%), IFK Mariehamn @ 2,15 (57%) sekä Haugesund @ 2,05 (52%).

Vakio 1

Parhaat varmat: 2:2KPV, 3:1 Jaro, 9:2 Bodo/Glimt

Parhaat ohipelit: 3:X2 ohi MP, 6:X2 ohi Honka, 11:X2 ohi Odd

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *