Kosovo-Englanti O2.5

KERROIN

1.67
0
pv
0
t
0
min
0
s

Sunnuntaina käynnistyy EM 2020 -karsintojen viimeinen kierros. Nostamme esiin pelikohteita A- ja B-lohkoista, missä on tarjolla mukavasti etua.

Luxemburg-Portugali (klo 16:00)

Luxemburgista tulee monille mieleen San Marinon tai Liechtensteinin kaltainen lilliputti, mutta tämä ei nykyisin pidä enää paikkaansa. Maajoukkueiden tasoa parhaiten kuvaava ELOrating on Luxemburgilla 124, mikä on huomattavasti enemmän kuin esim. Latvian 154, Liechtensteinin 174 tai San Marinon 207.

Luxemburg todisti myös tasoaan viime syksyn Kansojen liigassa. Joukkue sijoittui oman D-tason lohkonsa kakkoseksi häviten ainoastaan lohkon voittaneelle Valko-Venäjälle. Seurajoukkuetasolla F91 Dudelange on puolestaan kahtena peräkkäisenä vuonna Eurooppa-liigan lohkovaiheessa.

EM-kisoihin joukkueella ei kuitenkaan ole asiaa. B-lohko on ollut liian kova, mutta Luxemburg on taistellut hyvin lohkon kärkijoukkueita vastaan. Se hävisi lohkoa johtavalle Ukrainalle 90. minuutin maalilla ja pelasi hyviä otteluita myös Serbiaa ja Portugalia vastaan.

Nyt vastaan asettuva Portugali tulee otteluun kisapaikka mielessään. Cristiano Ronaldon johtama ryhmä murskasi umpisurkean Latvian pari päivää sitten ja menee EM-kisoihin voittamalla Luxemburgin vieraissa.

Portugali on hallitseva Euroopan mestari vuoden 2016-kisoista. Se ei kuitenkaan ole yksi maailman tai edes Euroopan aivan huippujoukkueista. Tasoeroa esimerkiksi Ranskaan ja Belgiaan on melko paljon.

Portugali ansaitsisi kotonaan todella suuren tasoituksen, kun mukaan lasketaan myös motivaatioero. Vieraspeli Luxemburgissa on kuitenkin eri juttu. Pirteästi nykyisin pelaava Luxeburg on varmasti motivoitunut kohdatessaan huippumaita eikä se anna mitään ilmaiseksi.

Betsimarkkinoiden tarjoama 2,5 maalin tasoitus on mielestämme järjetön. Voitat siis vedon, vaikka Luxemburg häviäisi kahdella maalilla. Betsaamme Luxemburg +2,5 in 1,84 kertoimella.

Varovainen todennäköisyysarviomme on 62%. Lukema voisi olla suurempikin, mutta motivaatioedulle on pakko jättää tilaa. Luxemburg repsahtaa tällaisessa matsissa todennäköisemmin kuin pelatessaan itsekin jatkopaikasta.

Kosovo-Englanti (klo 19:00)

Siirrytään sitten A-lohkoon, jossa viimeinen ottelu on ehkä paperilla harjoituspeli, mutta kentällä nähdään todennäköisesti motivoitunut kaksikko.

Kotijoukkue Kosovo on taistellut urheasti A-lohkossa jopa jatkopaikasta, mutta hienot esitykset eivät aivan riittäneet. Joukkue johti Tsekkiä vastaan vieraissa 0-1 toisen jakson lopulla, mutta taipui 2-1 tappioon. Tämä sinetöi Tsekin jatkopaikan ja Kosovon sijaluvuksi kolmosen.

Kyseessä oli vasta toinen tappio 19 ottelun aikana. Näistä edeltävä oli Englannin vieraana 5-3, ja tuossakin pelissä Kosovo oli 0-1 -johdossa. Kotikentällä Kosovo ei siis ole hävinnyt pariin vuoteen.

Vihjasimme pari päivää sitten yli 2,5 maalia Tsekki-Kosovo -otteluun ja tuloksena olikin 2-1 FT. Kyseessä oli jälleen yksi runsasmaalinen tulos Kosovon sarjassa.

Vierasjoukkue Englanti on varmistanut jatkopaikkansa, vaikka joukkue hävisikin yllättäen Tsekille pari viikkoa sitten. Takana on murskaavat voitot Bulgariasta 6-0 ja Montenegrosta 7-0. Englannin EM-karsinnoissa on nähty huikean paljon maaleja: 5-0, 1-5, 4-0, 5-3, 2-1, 0-6 ja 7-0 -tulokset.

Joku voisi kuvitella kyseessä olevan harjoituspelin, mutta tämä ei pidä täysin paikkaansa. Englanti tarvitsee vähintään pisteen pitääkseen asemansa parhaassa arvontakorissa EM-kisoja ajatellen. Tällä on merkittävä vaikutus menestymismahdollisuuksiin kisoissa, joten motivaatio on Kolmella leijonalla varmasti kunnossa.

Uskomme Kosovon pelaavan myös täysillä, sillä Englanti sytyttää vastustajana kyllä kenet tahansa. Vastakkain on kaksi todella runsasmaalista joukkuetta, joiden edellisessä kohtaamisessa nähtiin kahdeksan maalia.

Betsaamme yli 2,5 maalia Bethardin 1,67 kertoimella. Arviomme tapahtumalle on 67%. Voit myös pelata aasialaisen yli 3,0 maalia tai yli 3,5 maalia korkeammilla kertoimilla. Englannin kaikki karsintapelit ovat päättyneet yli 2,5 maaliin – putken katkeaminen Kosovossa olisi yllätys.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *