Storvreta

KERROIN

2.38
0
pv
0
t
0
min
0
s

Falun-Storvreta (klo 20.00)

Viime vuonna täysin suvereeniin mestaruuteen marssinut Falun ei ole tällä kaudella yltänyt aivan samalle tasolle vaikka Thomas Brottmanin suojatit ovatkin viime kierroksilla olleet aivan sarjan parhaita joukkueita. Viimeiset kymmenen ottelua ovat tuottaneet tasan yhtämonta voittoa ja ainoastaan Helsingborgia vastaan kotiintuomisina oli ”ainoastaan” kaksi pistettä. Ykköspyssy Alexander Galante Carlström osui viimeksi Höllvikenin vieraana maalipuiden väliin peräti kuusi kertaa ja monia vuosia Ruotsin maajoukkuettakin kannatellut rightin laituri on jälleen äitymässä hirmu vireeseen tosipelien lähestyessä. Galanten ohella Emil Johansson on naputellut puolustajan tontilta käsittämättömät 41 tehopistettä ja on allekirjoittaneen paperissa heittämällä joukkueen tärkein palanen. Rasmus Enström, Johan Samuelsson sekä Jonas Adriansson täydentävät jo pitkään yhdessä pelannutta runkoa ja tolppien välissä Johan Rehn on turvallinen valinta ykköstorjujaksi. ”Ikämiesten” takana nuoret tulevaisuuden supertähdet Emil Ruudin ja Malte Lundmarkin johdolla eivät ole aivan yltäneet parhaimpaansa ja ykkösketjun keskellä pelanneen Emil Lundmarkin polvivamma sotkee palettia entisestään.

Sarjan piikkipaikalla majailevan Storvretan kone on viime kierroksilla hieman yskähdellyt ja edellis kierroksella Mullsjö tarjoili joukkueelle tämän kalenterivuoden ensimmäisen tappion. Tahmea meno jatkui myös viimeksi Linköpingiä vastaan, joskin ”kotkat” tästä vielä kuivin jaloin selvisivätkin. Alkukaudesta kovaa jälkeä niittänyt Hampus Ahren ei ole kahdessa viime ottelussa yltänyt parhaimpaansa, jonka seurauksena kakkos viisikko ei ole pystynyt tarjoamaan juurikaan tulitukea Alexander Ruddin johtamalle ykkösketjulle. Albin Sjögren on naputtanut tehopisteitä jälleen liukuhihnalta ja tuttuun tyyliin johtaa selkeästi joukkueen sisäistä pistepörssiä. Storvretan suurin ase on kuitenkin joukkueen täysin hävyttömän kova puolustuskalusto. Tobias Gustafsson, Robin Nilsberth, Matias Samuelsson sekä Rasmus Sundstedt muodostavat takalinjoille rungon, josta muut joukkueet voivat vain unelmoida.

Falun ja Storvreta ovat viime vuodet keskenään hallinneet maan salibandya ja luvassa on jälleen todella kuuma ”Giganternas Kamp”. Keskinäisissä kohtaamisissa Falun vetää pidemmän korren ja etenkin Guide Arenalla Vretaa vastaan sen saldo viimeisen neljän vuoden aikana on mykistävä 7-1-1. Tämän kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Storvreta oli melko reilustikkin parempi 6-3 loppulukemin mutta lähtökohdat syyskierroksen ottelusta ovat kyllä olleet tasoittumaan päin. Falun on kotonaan todella marginaalinen suosikki ja me hyppäämme rohkeasti vieraiden kelkkaan. Lundmarkin loukkaantumisen myötä kotijoukkue on yhä enemmän Alexander Galante Carlströmin sekä Emil Johanssonin yksilösuoritusten varassa kun taas pienestä notkahduksesta huolimatta Storvreta takoo tulosta selvästi laajemmalla rintamalla. Meidän arvio vierasvoitolle huitelee noin 43%:ssa, joten in Storvretan voitolle tarjoama 2,38 kerroin kelpaa keskiviikon kupongille mukaan.

Helsingborg-Mullsjö (klo 20.00)

Helsingborg löytyy ennen illan ottelua sarjataulukon kuudennelta sijalta ja joukkue on edelleen mukana todella tasaisessa playoffs-taistelussa. Niklas Pålssonin poppoo on raapinut pisteitä jo kuudesta peräkkäisestä ottelusta ja viimeksi se ahdisti tykkikautta pelaavan Kalmarsundin aina jatkoajalle asti. Monesti esillä ollut nelikko: Linus Nordgren, Max Wahlgren, Jonathan Nilsson sekä Linus Malmström muodostavat joukkueelle selkeän syömähampaan ja viime otteluissa ainakin Fredi Petersson on tarjoillut taustaviulusta hyvin tulitukea. Statistiikan perusteella Helsingborg ei ole aivan niin hyvä kuin mitä sarjasijoitus antaa ymmärtää ja allekirjoittaneen papereissa ei olisi edes suuri yllätys, mikäli joukkue vielä pullahtaisi kokonaan ulos pudotuspeleistä.

Andreas Elf saapui vahvistamaan Mullsjön valmennustiimiä helmikuun alussa ja tämän seurauksena myös joukkue alkoi kaukalon puolella piristyä. Todellisen korpivaelluksen jälkeen MAIS katkaisi kolmen ottelun tappioputken pudotuspelikamppailua ajatellen melko kriittiselläkin hetkellä kun se kaatoi sarjakärki Storvretan vieraissa lukemin 5-6. Viimeksi vahva tekeminen jatkui ja hyvässä nosteessa oleva Thorengruppen jäi jyrän alle tylysti 7-1. Materiaaliltaan Mullsjö on edelleen aivan sarjan kärkeä ja tilastollisestikkin se on selkeästi sarjan top-8 kaliiberia. Todella tasainen materiaali takaa laatua aina kolmeen viisikkoon asti ja parhaimmillaan Jann Zaug sekä Jesper Sankell ovat aivan sarjan parhaimpia maalintekijöitä.

Helsingborg keikkuu edelleen sarjataulukossa varsin otollisella paikalla, mutta allekirjoittaneen papereissa joukkueen kurssi on tulossa selvästi alaspäin. Kotijoukkueen melko inhorealistinen pelityyli on tuottanut tällä kaudella tulosta liiakseen, eikä Jonathan Edling tolppien välissä aivan joka ilta voi venyä mahdottomaan. Mullsjö on pienen suvantovaiheen jälkeen löytämässä jälleen takaisin raiteilleen josta ollaan viime kierroksilla saatu hyvin osviittaa. Viimeisestä 12 keskinäisestä kohtaamisesta Mullsjö on vienyt nimiinsä yhdeksän kamppailua ja kauden ensimmäisessä välienselvittelyssä MAIS oli joukkueista selkeästi vahvempi 10-5 loppulukemin. Allekirjoittaneen mielestä Mullsjö on kertoimiaan suurempi suosikki, joten nostetaan in markkinoiden kärkikerroin aina vihjeeksi asti.

 

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *