Dalen

KERROIN

2.45
0
pv
0
t
0
min
0
s

Växjö -1,5

Linköping-Dalen (klo 20.00)

Linköpingin kohdalla odotukset kauteen lähdettäessä olivat melko suuret ja odotuksiin nähden joukkueen runkosarja tähän asti on ollut pienimuotoinen pettymys. LIBK on matriaaliltaan allekirjoittaneen papereissa selvästi tämänhetkistä sarjasijaa (8.) parempi mutta pelillisesti taso on vaihdellut yllättävänkin paljon. Crusaders on jälleen parhaimmillaan onnistunut kellistämään muunmuossa jättiseura Storvretan mutta toisaalta joukkue on kärsinyt käsittämättömiä pistementyksiä selvästi sitä heikommille nipuille. Kapteeni Matej Jendrisakin poissaolo on realisoitunut kentän puolella odotettua enemmän ja kyllähän joukkue pitkälti Simon Palmenin sekä Martin Karlssonin tahtipuikon mukaan hyökkäyspäässä on operoinut. Puolustuksessa Oskar Hovlund ja Filip Samuelsson muodostavat yhdessä Olli Laineen sekä Nicola Bischofbergerin kanssa terävät kärkiparit mutta Hovlundia lukuunottamatta muu kolmikko on allekirjoittaneelle edelleen pieni kysymysmerkki.

Dalen taas on ollut yksi kauden suurimpia yllätyksiä ja ennen kauden alkua moni asiantuntija odotti joukkueen jäävän jopa ulos pudotuspeleistä. Uumajalaiset ovat kuitenkin aktivoittaneet pelitapaansa todella paljon ja hyökkäyspäässä joukkue on onnistunut maalinteossa keskimäärin 2,2 kertaa/ottelu enemmän kuin viime kaudella. Christoffer Andersson on ollut Dalenin selkeä ykköstykki 24 osumallaan ja tason tämän takana tippuessa laajuus sen kuin kasvaa. Rasmus Andersson on latonut puolustajan paikalta kovat 24 (12+12) tehopistettä, joten ”siniviiva” ei ole enää ainoastaan Viktor Nystedtin varassa. Todella vaikea loukkaantumissuma alkaa pikku hiljaa olla takanapäin ja myös ikinuori Keitil Gronberg on palannut takaisin pelaavaan kokoonpanoon.

Historian valossa joukkueet ovat napsineet keskinäisistä otteluista voittoja miltei vuorotahtia ja kauden ensimmäisessäkin kohtaamisessa voittaja jouduttiin selvittämään jatkoajalla. Linköping on aina kotiaskissaan todella kova testi, mutta toisaalta Dalen on ollut tällä kaudella sarjan paras vierasjoukkue. Ottelu on hyvin lähellä kuuluisaa kolikonheittoa, joskin Linköping pienen edun kotonaan ansaitsee. Nostetaan vihjeeksi Dalenin vierasvoitto in hyvällä 2,40 kertoimella ( 2,45(!)), rajan piirtyessä 2,32 tietämille.

Sirius-Växjö (klo 20.00)

Siriuksen kaudesta osattiin odottaa vaikeaa ja kauden lopun lähestyessä uppsalalaiset kamppailevat tiukasti sarjapaikastaan. Viimeisestä seitsemästä ottelustaan se on voittanut ainoastaan yhden, joka oli tosin todella tärkeä vierasvoitto pykälää alempana majailevasta Höllvikenistä. Yllätyspisteetkään eivät kuitenkaan ole olleet kaukana ja viimeksi Sirius ahdisti Pixboa vieraskaukalossa koko kuusikymmentä minuuttisen ajan. Materiaali on Billy Nilssonin sekä Carl Kostvo-Bredbergin takana hyvin rajallinen, joskin Joakim Alvinder, Kasper Broby sekä Kevin Söderling edukseen ovatkin esiintyneet. Pelillisesti Sirius on ollut jopa tuloksiaan heikompi ja ilman isoveli Storvretasta lainalla olevaa Jacob Pettersonia lukemat useassa ottelussa olisivat olleet huomattavasti rumempia.

Växjö on ollut tällä kaudella selkeä onnistuja ja Niklas Ramirezin paluun jälkeen Vipers on ollut jopa yksi sarjan parhaita joukkueita. Viimeisistä kuudesta ottelustaan se on napannut viisi voittoa ja ainoa tappiokin tuli jatkoajan jälkeen Dalenin vieraana. Voitolla Växjö parantaisi asemiaan pudotuspelien kotietukamppailussa huomattavasti ja erittäin vahvana kotijoukkueena runkosarjan top-4 sijoitus kiinnostaa aivan varmasti. Tommy Bolin ja Ludvig Persson ovat löytäneet yhteisen sävelen ja yhdessä puolustajaparin Markus Jonsson-Niklas Ramirez kanssa nelikko muodostaa erittäin terävän ykkösketjun. Taustaviulussa Karl-Johan Alroth sekä Patrik Gustafsson pystyvät yhdessä nuoren Samuel Folkesson-Algmanin kanssa tekemään tulosta ja erikoistilanteissa Växjö on ollut aivan sarjan ehdotonta kärkeä.

Vipers viilettää tällä hetkellä todella kovalla itseluottamuksella ja tiukassa kotietukamppailussa näistä peleistä yksinkertaisesti vain pitää hoitaa kolme pistettä taskuun. Sirius pystyy parhaimmillaan kiusaamaan mutta on vaikea nähdä, että se tänään koko ottelua Växjön kyydissä pysyisi. Kauden aiemmassa kohtaamisessa Växjö latoi taululle 10-7 loppulukemat, eikä samanlainen maali-ilotulitus tänäänkään yllättäisi. Vipers on vieraissakin selvä ennakkosuosikki ja iskee taululle vähintään kahden maalin eron noin 59% arviolla. in herkullinen 1,80 kerroin kuuluu kattavan salibandypäivän peleihin mukaan.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *