KERROIN

?
0
pv
0
t
0
min
0
s

Espanjan La Liga käynnistyy perjantaina kahdella ottelulla. Gironan ja Valladolidin kohtaamisesta löytyy mielenkiintoisia peli-ideoita.

Kotijoukkue Girona nousi vuosi sitten Espanjan La Liga -tasolle. Joukkueelta ei odotettu ihmeitä, mutta sarjanousija näytti heti avausottelusta lähtien olevansa kaikkea muuta kuin heittopussi. Girona oli jäätävän hyvä etenkin kotiotteluissaan ja todella usein myös tuottava pelikohde vedonlyöntimarkkinoilla.

Joukkueen lopullinen saldo heikkeni hieman kauden päätöskierroksilla, jolloin Girona oli varmistanut sarjapaikkansa eikä pelattavaa suuremmin ollut.

Tähän kauteen lähdetään uudella päävalmentajalla: puikoissa on nyt Eusebio Sacristan, joka tuo Real Sociedista hyökkäävän jalkapallon Gironaan. Perustasoltaan joukkue on viime kauden kaltainen.

Valladolid on puolestaan tämän kesän sarjanousija. Harva uskoi joukkueen olevan sarjan puolivälissä yksi nousijoista, mutta keväällä päävalmentajaksi tullut Sergio sai Valladolidin liekkeihin. Pucela voitti kahdeksan Sergion kahdestatoista ottelusta ja nousi kirkkaisiin valoihin playoffs-vaiheen kautta.

Valladolidin pelaajamateriaali on todella heikko La Liga -standardeilla, joten mikä tahansa muu sijoitus kuin kolmen heikoimman joukossa olisi yllätys. Siirtomarkkinoilla joukkue ei ole kummemmin vahvistunut.

Aloitetaan uusi Primera Division -kausi luottamalla viime kaudella yllättäjään eli Gironaan. Joukkueen pitäisi hoitaa tämä matsi 60 prosentin todennäköisyydellä, vaikka Valladolidin yllätyssaumat ovatkin toki avauskierroksilla parhaimmillaan. n 1,79 riittää pienen panostuksen peliin.

Tämän lisäksi ottelussa kiinnostaa yli 2,5 maalin tulos ilta 2,15 kertoimella (todennäköisyysarvio 53%). Valladolidin pelityyli oli räväkkä viime kauden Segundassa, ja Girona oli myös keskimääräistä runsasmaalisempi (2,87 maalia / ottelu) La Liga -joukkue. Nyt Gironan pelityyli pitäisi mennä vielä entistäkin maalirikkaamaksi. Pari viikkoa sitten joukkue kaatoi mm. Tottenhamin kotona 4-1, ja vastaavat lukemat eivät yllättäisi.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!