Hull (1X2)

KERROIN

5.15
0
pv
0
t
0
min
0
s

Vakio 1 on taas tutussa formaatissa, ja kohteista peräti kuusi kappaletta on Valioliigasta. Tarjolla on poikkeuksellisen paljon vääristymiä, sillä pelikansa on hieman kujalla voimasuhteista alkukauden yllätystulosten takia.

Ottelun perässä on sen 1-X-2 todennäköisyysarvio. Vertaa näitä lukuja Vakion peliprosentteihin, niin löydät parhaat yli- ja alipelatut kohteet.

1: Man City-Tottenham (70-21-9)

Hallitseva mestari aloitti kautensa vakuuttavalla 0-5 vierasvoitolla West Hamista. Lukemat mairittelevat Cityä, mutta joukkue ei toisaalta edes pelannut vielä parhaalla kokoonpanollaan. Tottenham oli vaikeuksissa Aston Villan kanssa, mutta käänsi 0-1 tappioaseman 3-1 voitoksi väkevällä toisella puoliajalla. Kesähankinta N’Dombele osui heti ja näytti vaarallisuutensa. City on kotona 70% suosikki, vaikka Spurs onkin yksi sen suurimmista haastajista. Vakiossa pari pinnaa alimerkitty kotivoitto kelpaa varmaksi, sillä Cityn pistemenetykset kotona ovat todella harvinaisia.

2: Southampton-Liverpool (13-21-66)

Southamptonin avausmatsi päättyi murheellisesti hyvän alun jälkeen. Saints päästi toisella jaksolla kolme maalia ja taipui Burnleyn vieraana selvään tappioon. Liverpool kaatoi odotetusti Norwichin maalein 4-1 ja iski kaikki osumat jo avausjaksolla. Viikolla Kloppin miehistö pelasi Super Cup finaalin Turkissa, joten taskussa on ylimääräistä rasitusta etenkin jatkoajan vuoksi. Tästä huolimatta tasoeroa on niin paljon, että Liverpool voittaa ottelun kaksi kertaa kolmesta. Kakkonen on Vakiossa hieman ylipelattu, mutta kelpaa varmaksi etenkin pienillä järjestelmillä. Seuraavista kohteista löytyy sen verran suosikkien ohipeli-ideoita, että osuva Liverpool ei ole huono varma kokonaisuus huomioon ottaen.

3: Norwich-Newcastle (37-28-35)

Norwich jäi odotetusti lanan alle Liverpoolissa, mutta ykköskärki Teemu Pukki avasi upeasti maalitilinsä. Nyt Canaries pääsee kotiyleisönsä eteen ja hakee taatusti kauden avausvoittoa kovalla vimmalla. Newcastle pelasi kelpo matsin Arsenalia vastaan, mutta viimeistely tökki. Uusi kärkimies Joelinton väläytteli pari kertaa lupaavasti, ja Magpies on kokonaisuutena nyt aliarvostettu joukkue. Suomalaiset ovat ylipelanneet Norwichin selvästi, kuten odottaa saattaa. Tässä on hyvä sauma ottaa riville arvoa ohipelillä. Mielestämme Newcastlen pelivoima on yhä Norwichiin verrattuna pykälän parempi, joten kotijoukkue on vain marginaalinen suosikki. X2.

4: Everton-Watford (57-26-17)

Everton pelasi vahvan ottelun Lontoossa viikko sitten. Palace oli vaikeuksissa pitkät pätkät, vaikka uusi kärkimies Moise Kean ei ollutkaan vielä avauksessa. Lopulta Toffeess menetti voiton toisen jakson ulosajoon ja peli hyytyi 0-0 -tasuriin. Watford hävisi Brightonille 0-3 varsin yllättäen. Hornets ei ollut noin huono, mutta Brighton viimeisteli maalin lähes jokaisesta hyvästä paikasta. Nyt rivit on saatava kuntoon, sillä reissu Goodison Parkille on vaikea. Vakiokansa on ylireagoinut rajusti Watfordin avaustappioon, joten Everton on pelattu peräti 68%. Vahvan kotijoukkueen ohipeli ei maistu, mutta otetaan ykkösen rinnalle ainakin 19% pelattu tasapeli. Jos budjetti vain kestää, laita kohde umpeen.

5: Aston Villa-Bournemouth (36-28-36)

Nousija Aston Villa esiintyi pirteästi Tottenhamin vieraana avausjakson. Tauon jälkeen joukkue jäi kuitenkin Spurs-jyrän alle ja hävisi lopulta ansaitusti loppuhetkien maaleilla 3-1. Bournemouth oli todella vaisu Sheffield Unitedin isäntänä ja menetti myös 1-0 johtoaseman lopussa 1-1 -tasapeliksi. Bournemouthin perustaso on silti nousijoihin verrattuna selvästi korkeammalla, joten Villa ei mielestämme ansaitse tässä suosikkiasemaa. Vakiokansa on innostunut nousijajoukkueesta rajusti ja pelannut kotivoiton peräti 55%. Tässä on taas erinomainen ohipelin paikka, eli kupongille X2!

6: Brighton-West Ham (34-28-38)

Brighton aloitti kautensa yllätysvoitolla Watfordista maalein 0-3. Uusi Seagulls-manageri Graham Potter sai lentävän lähdön uralleen, mutta lukemat mairittelevat kyllä Brightonia rajusti. West Ham hävisi puolestaan Man Citylle 0-5. Hammers taisteli hyvin reilun tunnin ajan, kunnes ottelu repesi lopussa turhan suuriin numeroihin. West Ham on perustasoltaan huomattavasti laadukkaampi ja ansaitsee mielestämme jopa pienen suosikkiaseman. Vakiokansa on tasoeroista aivan yössä, joten nostetaan 25% pelattu West Ham ideavarmaksi! Myös X2 kelpaa hyvin, jos budjetti vain kestää.

7: Nottingham-Birmingham (45-29-26)

Nottinghamin kauden alku on ollut haastava. Forest kohtasi avauskierroksella varsin kovan WBA:n ja hävisi 1-2, mutta naarasi nousijasuosikki Leedsin vieraana 1-1 -tasapelin viime lauantaina. Toistaiseksi peliesityksiä ei voi liikaa vielä kehua. Birminghamin ohjelma on ollut myös haastava, mutta joukkue on yhä tappioitta. Brummies haki avauskierroksella todella onnekkaan voiton Brentfordista 0-1 ja ahkeroi 1-1- tasapelin Bristol Cityn kanssa viikko sitten. Nottingham ja Birmingham ovat pelivoimaltaan lähes tasoissa, joten kotivoiton todennäköisyys asettuu 45% tasolle. Nottingham on hieman ylimerkitty Vakiossa, mutta varmat ovat tällä kertaa sen verran tiukassa, että pienellä järjestelmällä myös varma 1 kelpaa.

8: Brentford-Hull (51-25-24)

Brentford aloitti kauden todella epäonnisesti häviämällä Birminghamille kotona 0-1. Bees ei jäänyt ihmettelemään tolppien kolinaa pidemmäksi aikaa ja kaatoi laatujengi Middlesboron viikko sitten vieraissa 0-1. Hull hävisi vauhdikkaan avauspelin Swansean vieraana 2-1. Voittotili saatiin auki viikko sitten, jolloin Tigers kaatoi ansaitusti heikon Readingin kotona 2-1. Brentford on tällä hetkellä puoli luokkaa vahvempi joukkue ja ansaitsee hieman yli 50% suosikkisaseman. Vakiokansa fanittaa hieman liikaa kotijoukkuetta, joten ykkösen rinnalle kannattaa poimia oman maun mukaan jo X tai 2. Brentford on yllättävän usein vaikeuksissa kotonaan ja hukkaan pisteitä pelien hallinnasta huolimatta.

9: Barnsley-Charlton (44-28-28)

Barnsley palasi Championshipiin vain yhden vuoden tauon jälkeen. Nousijalta ei odoteta liikoja, mutta kausi on alkanut kelvollisesti. Avauskierroksella kaatui kova Fulham kotona 1-0, mutta viikko sitten tuli pataan Sheffield Wedsin vieraana 2-0. Charlton on napannut yllättäen jo kaksi voittoa! Addicks kaatoi vieraissa Blackburnin 1-2 ja viikko sitten nousijasuosikki Stoken peräti 3-1. Maalinteko onnistuu ja joukkueen itseluottamus on korkealla. Nousijoiden pelivoima on tällä hetkellä lähes identtinen, joten Barnsley saa sarjan keskiarvoa mukailevan suosikkiaseman. Vakiokansa on Charltonin kahden voiton huumassa, joten peliprosentit ovat aivan liikaa vieraille kallellaan. Vain 36% merkitty ykkönen on loistovarma.

10: Blackburn-Middlesbrough (39-31-30)

Blackburnia odotetaan tälläkin kaudella taulukon ylempään kastiin, mutta alku on ollut haastava. Avauspelissä tuli turpaan Charltonilta 1-2, jota seurasi 2-0 vierastappio Fulhamille. Middlesbro hullutteli Lutonin vieraana 3-3 -tasapelin avauskierroksella. Viikko sitten joukkue puolestaan taipui tasaisen ottelun Brentfordin isäntänä 0-1 -tappioon. Molempien joukkueiden paras suoritustaso on vielä selvästi hakusessa, joten luvassa lienee vielä virheiden sävyttämä ja tasainen matsi. Ottelun maaliodotus on myös hyvin matala. Suht oikein pelattu ja ympäripyöreä matsi tekee mieli merkitä Vakiossa umpeen.

11: Wigan-Leeds (28-29-43)

Wiganin kausi alkoi yllättävällä kotivoitolla Cardiffista maalein 3-2. Latics pelasi hyvän matsin ja ansaitsi pisteensä. Viikko sitten tuli kuitenkin lunta tupaan selvällä 3-0 -tappiolla Prestonin kotiluolassa. Leeds avasi kautensa vakuuttavalla vierasvoitolla Bristol Citystä. Viikko sitten LUFC jäi kuitenkin tasuriin Nottinghamin isäntänä, vaikka hallitsi ottelua selvästi. Peliesitykset näyttävät varsin hyviltä heti kauden alkumetreillä. Leeds on ylipelattu Vakiossa varsin paljon, mutta ohipeli ei pahemmin maistu. X2 on hyvä valinta, ja sillä saadaan mukaan vain 22% merkitty tasapeli.

12: Millwall-Sheffield Weds (34-30-36)

Millwallia on veikkailtu putoajaksi viimeiset pari vuotta, mutta lontoolaiset pysyvät sitkeästi sarjassa. Tämän kauden odotukset ovat jälleen matalalla, mutta Millwall on aloittanut syksyn tappioitta. Preston kaatui avauspelissä 1-0, ja viime lauantaina Millwall haki 1-1 -tasapelin WBA:n kotiluolasta. Sheffield Weds on taas kerran rajusti pelikansan ja bookkereiden aliarvostama. Owls johtaa sarjaa puhtaalla pelillä ja näyttää oikein hyvältä. Takana on 2-0 voitto Barnsleysta ja 1-3 vierasvoitto Readingista. Mielestämme joukkueen pelivoima on Millwalliin verrattuna sillä tasolla, että Sheffield Weds ansaitsee marginaalisen suosikkiaseman. Tasainen peli on merkitty Vakiossa oikein, joten rastitaan tähän X2.

13: Stoke-Derby (38-31-31)

Potters lähti kauteen suurin odotuksin, mutta toistaiseksi saldona on vain kaksi selvää tappiota. Joukkue hävisi avauskierroksella QPR:lle 1-2 ja viikko sitten Charltonin vieraana 3-1. Tappiot ovat huolestuttavia, mutta ei paineta vielä paniikkinappulaa. Derby kaatoi avauspelissä Huddersfieldin komeasti vieraskentällä 1-2. Viime lauantaina Rams ei saanut Swansean puolustusta murrettua, joten tuloksena oli vain 0-0 -tasapeli. Joukkueet ovat pelivoimaltaan suht lähekkäin toisiaan. Ottelun maaliodotus on hyvin matalalla, ja Stoke lähtee varmasti puolustuksen kautta kahden katastrofituloksen jälkeen. Vakion peliprosentit ovat hyvin linjassa, joten uskotaan tässä kohtaa Stoken tasonnostoon ja otetaan 37% pelattu ykkönen varmaksi.

Voit hyödyntää yllä olevia prosentteja myös vedonlyönnissä. Saat rajakertoimen kaavalla 100/todennäköisyys. Esimerkiksi Stoke on pelattava, jos saat sille yli 2,63 (=100/38) kertoimen. Vetoihin kelpaavat mm. Newcastle @ 3,50 (35%), Sheffield Weds @ 3,10 (36%) ja Hull @ 5,15 (24%).

Vakio 1

Parhaat varmat: 1:1 Man City, 9:1 Barnsley, 13:1 Stoke
Parhaat ohipelit: 3:X2 ohi Norwich, 5:X2 ohi Villa, 6:X2 ohi Brighton

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *