Pelivihje, Ravit, Toto-65

KERROIN

?
0
pv
0
t
0
min
0
s

Keskiviikon 65-rivi pelataan yhdellä varmalla. Kakkoskohteen Dzingel on noussut Teemu Okkolinin käsissä aivan huippuiskuun. Sekä jokimaalla, että Vermossa ruunalla haettiin voimalla keulat. Molemmissa Dzingel rutisti keulasta oikein varmaan voittoon, vailla todellista uhkaa. Lähtö vaikuttaa sopivalta ja suht nopeana avaajana, Dzingelillä haetaan keulat nytkin alkumatkasta. Siitä nyky kuntoisen Dzingelin ohittajat ovat harvassa.

Avauskohteessa Callela Ladybird on kohonnut suursuosikiksi. Tamma voitti viikko sitten Vermossa hyvällä tyylillä, mutta juoksu meni kuin elokuvissa. Koko matkan johtavan kannassa liftanneelle Santtu Raitalan ajokille aukesivat kiritilat kreivin aikaan ja se spurttasi terävästi keulahevosesta ohi viime metreillä. 70% on hiukan liikaa suosikille, joten otetaan kaksi varmistusta. Make It Up (13%) oli samassa lähdössä ihan hyvä viides. Se oli pitkään sisäradalla hännillä, kunnes sai vajaa kierros jäljellä nostettua kolmanteen ulos. Siitä se tuli ihan juosten maaliin. Nyt se saa heti paikan läheltä kärkeä. Takamatkalta mukaan vielä tykkikunnossa oleva Janita Antti-Roikon Makeadreamcometrue (9%), joka on juossut tätä kovemmissakin lähdöissä hyville sijoille.

Kolmas kohde pelataan kahdella merkillä. Rohkeimmat voivat kokeilla tauolta palannutta Jaques Hynemania jopa varmaksi. Se teki 4.1. Vermossa suoraan tauolta hyvän juoksun, ehtien kolmantena maaliin. Tuolloin Mr Stahl lopetti keulasta kymppiä, eikä siitä ollut kenelläkään asiaa ohi. Jaques hyneman piti hyvin vauhtinsa ja jopa tavoitti lopussa hiukan voittajaa. Varmistukseksi otetaan Morris Match. Väkivahva ruuna olisi pidemmällä matkalla vielä vaarallisempi, mutta sopivalla vauhdinjaolla se voi punnertaa perusmatkallakin kaikista ohi.

Neljäs kohde on 3120m tasoitusajo. Ashley Face lopetti viime kauden kunnossa ja oletettavasti jatkaa siitä mihin viimevuonna jäi. Morris viihtyy myös pitkällä matkalla, vaikka viimeaikoina ei voittoja ole tullutkaan. Way To Go parantaa pikkuhiljaa ja voittaa talvella vielä monta lähtöä. Mukaan vielä taas pikku tauolta palaava Don Williams, jolla on valtava moottori. Markku Niemisen tallista hevoset tulevat usein valmiina tauoltakin. Pitkän matkan spesialistia pääsee harvoin pelaamaan alle 10% pelattuna.

Viides kohde selvitetään neljällä merkillä. Rannan Pomo ja Helmen Humu jakavat 80% pelistä. Kysymysmerkkejä kuitenkin on, kun Helmen Humu ei välttämättä ole kiihdytyksessä nopein 1-radalta ja Rannan Pomolla riittää 10-radalta kierrettävää. Larvan Iisu (9%) saa hyvältä lähtöpaikalta juoksun ja voi yllättää. Sen takaa lähtevä Vekraus (3%) otetaan potinräjäyttäjäksi lapulle mukaan.

Päätöskohde vaatii runsasta rastitusta. Give Me A Reason jatkaa kunnossa ja voitti kauden avaus starttinsa Vermossa, kun pääsi luovimaan 4-sisältä vapaille vesille ajoissa. Callela Beta päätti viime kautensa voittoon ja on perusmerkkejä. Richard Halm saa ykkösradalta juoksun kärkipäässä ja riittää hevosena tässä porukassa. Vicky Savoy erottuu neljäntenä hevosena jonkun verran muista, vaikka lähtöpaikka ei ole paras mahdollinen. Aivan tykkimerkkinä mukaan Leemark’s Jagger (2%), joka on ollut hyvä tämän vuoden starteissaan. Nyt täysin unohdettuna se on yksi kierroksen maistuvimmista merkeistä.

Lähtö1: 2,3,8

Lähtö2: 7

Lähtö3: 4,5

Lähtö4: 5,7,8,12

Lähtö5: 2,9,10

Lähtö6: 1,4,6,7,10 Vihjerivin hinta: 48e

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *