Armenia +2.5

KERROIN

1.73
0
pv
0
t
0
min
0
s

EM-karsintojen tipsit ovat osuneet hienosti tänä viikonloppuna: lauantaina ja sunnuntaina on naarattu kaikki oikein. Yritetään jatkaa voittoputkea maanantaina kahdella mielenkiintoisella valinnalla.

Irlanti-Tanska (klo 21:45)

Aloitetaan D-lohkosta, jonka viimeisellä kierroksella on paljon pelissä. Voittamaton Tanska on kovassa paikassa, sillä tappio tietää auttamatta joukkueen putoamisesta kisoista.

Kotijoukkue Irlanti lähtee siis maanantain matsiin vain voitto mielessä. Joukkue on päästänyt karsintalohkossa vähiten maaleja ja hävinnyt ainoastaan Sveitsille kuukausi sitten 2-0. Tähän mennessä joka ainoa Irlannin karsintamatsi on päättynyt alle 2,5 maalin tulokseen.

Kokonaisuutena kyseessä on Euroopan ylemmän keskikastin joukkue, joka on usein aivan kisapaikan tuntumassa. Joukkue on päässyt kahteen edelliseen EM-lopputurnaukseen sekä 2000-luvulla kerran myös MM-kisoihin (vuonna 2002).

Irlannin materiaali on tällä hetkellä varsin tasapaksu nippu Championshipin ja Valioliigan alemman keskikastin joukkueiden pelaajia.

Tanskan maajoukkue on ollut erinomaisessa vireessä viime vuodet. Juutit olivat mukana myös kesän 2018 MM-skaboissa ja putosivat playoffs-vaiheessa hopeamitalisti Kroatialle rankkarikisan jälkeen. Tanska johtaa siis D-lohkoa ilman tappioita, eikä joukkue ole hävinnyt varsinaisella peliajalla karsinta tai MM-tason ottelua yli kolmeen vuoteen.

Edelliset EM-kisat jäivät Tanskalta väliin, sillä joukkue putosi jatkokarsinnoissa Ruotsia vastaan yhteismaalein 3-4. Nyt Tanskalla on loistava sauma päästä kisoihin, mutta yksikin tappio voi olla liikaa.

Karsinnat alkoivat heti shokkituloksella, kun Tanska nousi Sveitsin vieraana 3-0 -tilanteesta 3-3 -tasapeliin kolmella loppuhetken maalilla. Tanska kaatoi myös Sveitsin kotonaan 1-0, mutta jäi toisaalta Irlannin kanssa 1-1 -tasapeliin.

Tämä pistejako voi koitua nyt kalliiksi. Jos Irlanti voittaa Tanskan, se pääsee kisoihin keskinäisten otteluiden tuloksella.

Irlannin kaikki karsintaottelut ovat päättyneet alle 2,5 maalin tuloksiin. Myös Tanskan puolustus on päästänyt vain kaksi maalia kuudessa edellisessä karsintapelissä. Ottelusta on lupa odottaa hyvin vähämaalista, sillä Irlanti ei tule pärjäämään avoimessa pelissä.

Betsaamme alle 2,5 maalia in 1,55 kertoimella. Todennäköisyysarvio tapahtumalle peräti 72%. Tämä kohde on erinomainen kaveri tupliin.

Italia-Armenia (klo 21:45)

Toinen kohde poimitaan Huuhkajien lohkosta, mutta skipataan Kreikka-Suomi -ottelu tällä kertaa. Suomen avauskokoonpano ja motivaatio on niin arvoitus, minkä lisäksi Kreikan kertoimet ovat jo romahtaneet.

Italia on ollut tässä lohkossa odotetun ylivoimainen. Azzurri on voittanut kaikki yhdeksän ottelua tylyllä maalierolla 28-3. Ainoastaan Suomi, Armenia ja Bosnia-Herzegovina ovat saaneet pallon kerran Italian verkkoon.

Saapasmaa varmisti lohkovoittonsa jo pari ottelua sitten, mutta kaatoi Bosnian perjantaina silti puhtaasti 0-3 varsin vahvalla kokoonpanolla. Italia tuskin löysäilee liikaa myöskään päätöspelissä sillä jokainen ottelu kerryttää aina UEFA:n maarankingin pisteitä, mistä on etua mm. kisojen ja karsintojen lohkoarvonnoissa.

Italia on voittanut kotonaan lohkon kärkimaat varsin saman suuntaisesti: 2-0 Suomi, 2-1 Bosnia ja 2-0 Kreikka. Rutiinilla selkeitä voittoja, muttei mitään maalijuhlia.

Kotijoukkue Armenia on ollut lohkon positiivinen yllättäjä. Maa onnistui kaatamaan Kreikan vieraissa ja Bosnian kotona ja avitti osaltaan myös Suomen mahdollisuuksia kisoihin. Armenia piti myös Italian todella tiukoilla aiemmassa kohtaamisessa.

Armenia johti Italiaa vastaan kotona 1-0, mutta peli hajosi tauon jälkeen punaiseen korttiin. Joukkue oli silti vain vartin päässä pisteestä, mutta taipui lopulta 1-3 -tappioon loppuhetkien maaleilla. Armenian ainoa yli kahden maalin tappio 23 edellisessä ottelussa on Suomea vastaan 3-0. Tuossakin pelissä kolmas maali tuli 88. minuutilla, kun Armenia oli pakotettu avaamaan peliä tappioasemassa.

Uskomme Italian nappaavan rutiinivoiton myös viimeisessä karsintaottelussa. Armenia ei ole mikään aivan täysi heittopussi, ja joukkue voi pitää hyvinkin pelin tiukkana myös tappioasemassa. Italialla ei ole mitään syytä haaskata ylimääräistä energiaa etenkään tähtipelaajiensa osalta.

Betsaamme Armenia +2,5 maalin tasoituksella n 1,73 kertoimella. Arvio tapahtumalle 64%. Italian 2-0 voitto on erittäin todennäköinen tulos, mikä riittää myös tämän betsin osumiseen.

Yleisesti ottaen on fiksua pienentää hieman betsien panoksia hieman näissä ”merkityksettömissä” maaotteluissa. Normaalia suuremmat motivaatio- ja kokoonpanomuutokset ovat aina mahdollisia, kun pelin panoksena ei ole kisapaikka.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *