HIFK-Lukko U5

KERROIN

1.95
0
pv
0
t
0
min
0
s

Liigassa pelataan keskiviikkona neljän ottelun tynkäkierros. Me betsaamme tällä kerta totalseja kahteen mielenkiintoiseen otteluun.

Jukurit-TPS

Mikkelin Jukurit lähtee illan otteluun Liigan 12. sijalta vain kolme pistettä säälipleijareiden alapuolella. Kausi on sujunut kokonaisuutena varsin odotusten mukaisesti. Useimmat analyytikot tosin veikkasivat joukkueen olevan selvästi sarjan huonoin, mikä ei ole pitänyt paikkansa.

Jukurit on ollut joulukuun alkupuoliskon tappioputkessa, joka ehti venyä jo viiden ottelun mittaiseksi. Mikkeliläiset palasivat voittokantaan viime viikon perjantaina, kun SaiPa kaatui kotona maalein 3-1. Esitys oli kaikin puolin erinomainen: joukkue oli todella sitoutunut ja nälkäinen ja piti vastustajan pois vaarallisilta maalipaikoilta.

Loukkaantumistilanne on myös parantunut viime viikkoina merkittävästi. Puolustuksen täsmähankinta Mikko Kuukka tuo myös rauhallisuutta ja johtajuutta takalinjoille. Tämä tuleekin tarpeeseen, sillä Mikko Kokkonen poistuu todennäköisesti U20-maajoukkueen matkaan.

TPS on ollut yksi Liigan pahimpia alisuorittajia kauden alusta asti. Marraskuun alussa päävalmentajaksi tullut Marko Virtanen on sentään saanut parempia tuloksia aikaan kuin edeltäjänsä Kalle Kaskinen: Virtasen saldo on 4-3-6 vrt. Kaskisen 2-4-11.

Kokonaisuutena joukkue ei ole enää alkukauden kaltainen heittopussi, mutta peliesitykset eivät ole parantuneet riittävästi. Esim. SaiPaa vastaan TPS pysyi kyydissä vain 30 minuuttia, jonka jälkeen joukkue oli täysin köysissä.

Ottelu on erittäin tärkeä molempien playoffs-haaveiden kannalta. Odotettavissa on tasainen ja vähämaalinen matsi.

Betsataan ilta alle 4,5 maalia kertoimella 2,05. Tapahtuman todennäköisyysarvio on 54%.

HIFK-Lukko

Valtavista maalinteko-ongelmista alkusyksyllä kärsinyt HIFK on hivuttautunut pikkuhiljaa Liigan kärkipäähän. Joukkue on vahvan jakson jälkeen viidentenä, vain kuusi pistettä sarjakolmosena olevaa Ilvestä perässä. Nyt hyökkäyspäässä on kuitenkin uusia ongelmia.

Stadilaisten riveissä on ollut loukkaantumisten lisäksi myös pientä sairastelua. Dyk ja Leskinen ovat mahdollisesti palaamassa kokoonpanoon illan otteluun. Hyökkäyspelin sielu Turunen on joka tapauksessa vielä pari viikkoa sivussa.

Turusen rooli on IFK-hyökkäyksessä todella suuri. Vaikutus korostuu, kun Leskinen ja Jääskä ovat kaukana parhaastaan. Myös Saarisen pitkäksi venynyt poissaolo iskee pahasti ratkaisuosastolle.

Vierasjoukkue Lukko kaatoi perjantaina piristyneen KalPan 5-2 hyvällä esityksellä. Raumalaiset ovat varsin ansaitusti 7. sijalla ja tyrkyllä playoffs-viivan paremmalle puolelle. Ongelmana ovat kuitenkin heikot vierasottelut.

Lukko on ollut vieraissa liian usein liian hampaaton. Ylivoimapeli on tökkinyt pahasti, eivätkä otteluiden xG-luvut myöskään mairittele raumalaisia.

Iskemme tässä kohteessa edellisen ottelun tapaan under-osastolle. Vain yksi seitsemästä IFK:n edellisestä matsista on päättynyt yli viiteen maaliin. Joukkueen puolustus toimii hyvin, ja nyt hyökkäyksessä on myös iso lovi. Vieraissa hampaattomasti esiintyvä Lukko tuskin tekee tästä matsista maalijuhlaa.

Betsataan in alle 5,0 maalia 1,95 kertoimella. Todennäköisyysarvio tapahtumalle 57%.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *