Vakioveikkaus

KERROIN

2.00
0
pv
0
t
0
min
0
s

Vakiossa siirrytään tänä lauantaina virallisesti kesäaikaan. Brittifutis on poissa, ja tilalla on kotimaista jalkapalloa. Kohteissa on tällä kertaa peräti kaksitoista Kakkosen ottelua. Tarjolla on myös bonuskierros – täysosumille lisätään 100 000 euroa.

Ottelun perässä on sen 1-X-2 todennäköisyysarvio. Vertaa näitä lukuja Vakion peliprosentteihin, niin löydät parhaat yli- ja alipelatut kohteet.

1: EIF-MYPA (66-22-12)

EIF oli viime kaudella Ykkösen suurin yllättäjä, mutta tämä kevät on lähtenyt käyntiin eri tahtiin. Tammisaaren ylpeys on vielä kolmen ottelun jälkeen voitoitta. Vaisua alkua selittää vaikea ohjelma sekä tasaisten pelien kääntyminen väärään suuntaan. Sarjanousija MYPA on ollut suurissa vaikeuksissa. Joukkue on hävinnyt kaikki ottelunsa ja ollut myös tilastojen perusteella pahasti alakynnessä. Viikko sitten tuli kotona kuonoon AC Kajaanilta. EIF on kotonaan selvä suosikki ja jatkanee MYPA:n alamäkeä. Oikein pelattu ykkönen kelpaa varmaksi.

2: JIPPO – Klubi 04 (35-29-36)

JIPPO sijoittui viime kaudella erittäin tasaisen A-lohkon kolmanneksi – kiitos loppukauden hienon voittoputken. Joensuulaiset on rankattu tänä kesänä ennakkoon sarjan keskikastiin, ja kausi on alkanut kahdella tasapelillä. Klubi-04 putosi täksi kaudeksi takaisin Kakkoseen. HJK:n akatemia hävisi avausottelun VJS:n isäntänä peräti 3-5, mutta kaatoi sen jälkeen Viikingit (6-1) sekä PEPO:n (2-1). Ottelu on ennakkoon aivan 50-50 kamppailu, jossa maaliodotus on selkeästi Kakkosen keskitasoa alempana. Kohde on pelattu Vakiossa aivan oikein, eikä suurempia peli-ideoita ennakkoon ole tarjolla. Kaikki merkit käyttöön.

3: Sudet – FC Viikingit (31-28-41)

Sudet on yksi tämän kauden nousijajoukkueista. Ennakkokaavailuissa se sijoitettiin A-lohkon häntäpäähän eli yhdeksi putoajakandidaateista. Saldona on ruma kotitappio PEPO:lle 0-4 ja 0-0 vierastasuri Mikkelistä, eli maalinteko on ollut odotetun tuskaista. Viikingit floppasi viime kaudella pahasti odotuksiin nähden. Tämä kevät on käynnistynyt myös surkeasti, sillä saldona on 1-6 vierastappio Klubi-04:lle sekä 1-2 kotitappio MP:lle. Viikkareiden laatu riittää kuitenkin vierassuosikin asemaan. Kohde on pelattu Vakiossa aivan päälaelleen, joten poimitaan rajusti alimerkitystä vierasjoukkueesta varma.

4: JäPS – VJS (58-21-21)

JäPS oli vuosi sitten A-lohkon yllättäjä. Joukkue latoi peräti 60 maalia ja sijoittui kakkospaikalle. Odotukset ovat taas korkealla, mutta kauden avaus on ollut vaikeaa. Saldona on tappio Reippaan vieraana ja 1-1 -tasapeli NJS:ää vastaan heikoilla xG-luvuilla. VJS on sijoitettu ennakkoon lohkon keskivaiheille. Joukkue on aloittanut pirteästi, sillä avauskierroksella kaatui Klubi-04 peräti 3-5. Tämän jälkeen VJS on pelannut kelpo tasapelit JIPPOa ja Reipasta vastaan. Vakiokansa on pahasti ulapalla joukkueiden perustasoeron kanssa. JäPS selkeä suosikki, mutta saanut alle 40 pinnan kannatuksen. Varma 1 maistuu!

5: TamU – P-Iirot (42-27-31)

Moni suomifutiksen ystävä muistaa Tampere Unitedin vielä Veikkausliigasta. Nyt sarjatasona on Kakkonen kolmatta kautta peräkkäin. TamU selvisi viime vuonna vaivoin kuiville, ja joukkueelle odotetaan taas vaikeaa kautta. Saldona on toistaiseksi tappio EPS:lle ja yllättävä vierasvoitto GrIFK:sta. P-Iirot on yksi C-lohkon nousijoista. Raumalaisia pidettiin kauden alla ennakkoon lohkon vahvimpana putoajakandidaattina. Saldona on toistaiseksi väkevä vierasvoitto Käpylästä ja kotitappio Honka Akatemialle. Vastakkain ovat kaksi C-lohkon heikkoa joukkuetta. TamU ei ansaitse jättisuosikin asemaa, joten ohitetaan Vakiossa yli 60 pinnan kannatuksen saanut kotivoitto.

6: EPS – SalPa (33-27-40)

EPS nousi täksi kaudeksi Kolmosesta kokeilemaan tasoaan Kakkosessa. Espoolaiset rankattiin kauden alla selkeästi sarjan heikoimpien joukkoon. Toistaiseksi tuloksena on vahva kotivoitto TamU:sta ja selvä paikallistappio FC Espoolle 3-1. SalPa sijoittui viime kaudella B-lohkon kakkoseksi, ja joukkue on myös tänä kesänä yksi lohkon suosikeista. Kahden matsin saldona on vierastasuri kovan GrIFK:n kotiluolasta ja kotivoitto KäPasta 3-0. SalPa on vieraissakin suosikki. Hieman ylipelatun kakkosen rinnalle voi poimia vain 21% kannatuksen saaneen tasapelin.

7: KaaPo – FC Espoo (49-26-25)

KaaPo oli vuosi sitten B-lohkon neljäntenä, ja joukkueen odotukset ovat hyvin vastaavat tulevalle kaudelle. Sesonki on lähtenyt toistaiseksi hyvin käyntiin; avauskierroksen tasapeli Honka Akatemiaa vastaan, jonka jälkeen SalPa kaatoi Gnistanin vieraissa 1-2. FC Espoo on ennakkoon aavistuksen KaaPoa heikompi. Kevätkausi on lähtenyt käyntiin mukavasti kahdella täysin ansaitulla voitolla Ilveksen 2-joukkueesta sekä EPS:n isäntänä. KaaPo voittaa matsin noin kerran kahdesta, ja pelikannatus on myös pysynyt maltillisena. Poimitaan kotisuosikki tässä kohteessa varmaksi.

8: FC Jazz – GrIFK (32-28-40)

FC Jazzin odotetaan päätyvän tällä kaudella taas sarjan keskikastiin. Joukkueen kevät on ollut kuitenkin todella murheellinen, sillä saldona on kaksi rumaa tappiota. Jazz hävisi Gnistanille maalein 0-4 ja Ilvekselle vieraissa 0-3. GrIFK on viime kauden tapaan yksi lohkon voittajasuosikeista. Kauden alku on ollut haastava, sillä kaksi kotiottelua on tuonut vasta yhden pisteen. Sekä SalPa että TamU ovat luoneet aivan liikaa maaliodotusta joukkueen puolustusta vastaan. Kohde on pelattu Vakiossa täysin oikein, eli GrIFK on saanut 40 pinnan kannatuksen. Kahden alakanttiin aloittaneen joukkueen kohtaaminen houkuttaa käyttämään vaihtomerkkejä. X2 tai 1_2.

9: KäPa – Ilves 2 (35-29-36)

Viime kaudella surkean kevään tahkonnut KäPa nousi lopulta kuiville neljän pisteen erolla. Joukkueelta ei odoteta tänäkään kesänä ihmeitä, vaan ranking on sarjan alemmassa kastissa. Maalinteko tuottaa viime kauden tapaan tuskaa, sillä saldona on 0-1 tappio Iiroille ja 0-3 vierastappio SalPalle. Ilveksen akatemia nousi täksi kaudeksi Kakkoseen. Joukkue kuittasi avauskierroksen EPS-tappion viikko sitten 3-0 kotivoitolla Jazzista. Ilves-2 on ennakkoon kaksikosta luokkaa vahvempi, joten kotiedun myötä ottelun todennäköisyysarvio on hyvin lähellä 50-50 -kamppailua. Maaliodotus on Kakkosen peliksi todella matala. Vakiokansa on innostunut KäPasta aivan suotta, eli ohitetaan 50 pinnaa pelattu kotivoitto!

10: FCV – PK-37 (45-25-30)

FC Vaajakoski jatkaa tälläkin kaudella Kakkosessa, vaikka joukkue putosi viime syksynä sarjaporrasta alemmas. Koska Kolmosesta nousseet FC Blackbird ja Kurkimäen Kisa eivät ottaneet Kakkosen paikkaa vastaan, joten FCV sai pitää sen. Luvassa lienee taas vaikea kausi; kaksi avausottelua ovat päättyneet tappioihin yhteismaalein 2-10. PK-37 ennakoidaan sijoittuvan C-lohkon keskivaiheille viime kauden tapaan. Saldona on FCV:n tavoin kaksi rumaa tappiota yhteismaalein 0-7. Vastakkain on kaksi heikkoa ja suht tasaväkistä joukkuetta. Peliprosentit ovat pääosin kohdallaan, ja suosittelemme muuraamaan tämän haastavan kohteen umpeen.

11: VIFK – OLS (48-27-25)

VIFK jatkaa FCV:n tavoin Kakkosessa, vaikka joukkue putosi viime kauden päätteeksi. Vaasalaisten kausi oli valtava pettymys, ja nyt haetaan parempaa menestystä. Avausmatsissa kaatui FCV 3-1, mutta toisella kierroksella tuli 5-0 turpiin Rovaniemellä. OLS kuuluu ennakkoon C-lohkon keskivaiheille VIFK:n tavoin. Se on kohdannut toistaiseksi sarjan kärkijoukkueet JBK:n ja SJK Akatemian ja hävinnyt molemmat ottelut 0-1. VIFK on saanut jostain syystä aivan liian korkean pelikannatuksen. Tasoeroa ei pahemmin joukkueiden välillä ole, joten 64% merkitty kotivoitto on selvä ohipelin paikka.

12: JS Hercules – RoPS 2 (50-24-26)

JS Hercules oli viime kaudella C-lohkon neljäs, ja tämä sesonki pitäisi edetä samoilla askelmerkeillä. Toisaiseksi kauden esitykset lupaavatkin hyvää kautta. Avauskierroksella Hercules haki vierastasurin kovan GBK:n kotiluolasta ja kaatoi viikko sitten VPS Akatemian vieraissa 1-3. RoPS Akatemia nousi täksi kaudeksi Kakkoseen. Avauspelissä se hävisi KuFulle 2-0, mutta viikko sitten joukkue kaatoi VIFK:n peräti 5-0. Ennakkoon Hercules pitäisi olla pykälän vahvempi ja voittaa matsin noin kerran kahdesta. Hieman ylipelatun ykkösen voi varmistaa vierasvoitolla.

13: KajHa – JBK (27-23-50)

KajHa teki paluun Kakkosen C-lohkoon yhden välivuoden jälkeen. Joukkue on tosin ennakoitu taas lohkonsa heikoimmaksi, joten luvassa voi olla uusi visiitti Kolmoseen. KajHa on hävinnyt avauspelinsä Vepsu Akatemialle 1-3 ja KuFulle peräti 0-6. Pietarsaaren JBK on sen sijaan aloittanut komeasti. Joukkue on kaatanut kotonaan OLS:n 1-0 ja FC Vaajakosken peräti 7-1. JBK:n pitäisi olla selvästi vahvempi joukkue, minkä ansiosta vierasvoitolle voidaan kellottaa noin 50 prosenttia. Vakiossa JBK on merkitty pari pinnaa yli, mutta poimitaan vierasvoitto silti varmaksi. KajHa voi hyvinkin romahtaa rumaan tappioon.

Vakio 1

Parhaat varmat: 1:1 EIF, 3:2 FC Viikingit, 4:1 JäPS
Parhaat ohipelit: 5:X2 ohi TamU, 9:X2 ohi KäPa, 11:X2 ohi VIFK

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!