Cardiff

KERROIN

2.8
0
pv
0
t
0
min
0
s

Lauantain Vakiossa on tarjolla maistuva kuponki: useita suosikkivarmoja sekä muutama hyvä ohipeli! Kupongilta löytyy niin brittifutista, Serie A:ta kuin Veikkausliigaakin. Kiinnostavin matsi lienee avauskohteen FA Cup -välierä Arsenal-City.

Jokaisen kohteen perässä on sen 1-X-2 todennäköisyys. Vertaa näitä lukuja Vakion peliprosentteihin, niin löydät parhaat yli- ja alipelatut kohteet.

1: Arsenal-Manchester City (13-23-64)

Huom. Kyseessä on FA Cupin välierä, joka pelataan puolueettomalla kentällä. Arsenal lähtee otteluun hyvällä itseluottamuksella, sillä takana on vahva jakso 4-1-1 kuudesta liigaottelusta. Viikolla kaatui jopa Liverpool 2-1, vaikka Gunners olikin selkeästi jyrän alla. City hoiteli puolestaan Bournemouthin rutiinilla 2-1. Guardiolan porukalla ei ole ollut suurempaa motivaatioita enää koronabreikin jälkeen, mutta pelin taso on pysynyt silti vahvana. Laadukas rinki mahdollistaa myös rotaation, mistä on Citylle etua tiiviissä ohjelmassa. Aloitetaan rivi varmalla kakkosella, joka on jäänyt vieläpä reilusti alipelatuksi. Vakiokansalla on joukkueiden tasoero pahasti hakusessa.

2: Norwich-Burnley (19-31-50)

Norwichin visiitti Valioliigaan jää hyvästä alusta huolimatta yhden kauden mittaiseksi. Canaries ei ole saanut minkäänlaista loppukiriä aikaiseksi, vaan joukkue on hävinnyt ansaitusti kierros toisensa jälkeen. Burnleyllä on takana tasapelit sekä Wolvesia että Liverpoolia vastaan. Clarets ei ole hävinnyt kuuteen otteluun, ja joukkueella tuntuu olevan tuuritkin kohdallaan. Jos näistä kahdesta jompikumpi on motivoitunut esittämään parastaan, se on ehdottomasti vierasjoukkue. Kakkonen on hyvä lähtökohta, mutta vain 22% pelattu risti on oltava ehdottomasti mukana. Ottelun maaliodotus on todella matala, joten tasapelin todennäköisyys on normaalia korkeampi.

3: Blackburn-Reading (40-30-30)

Blackburn on menettänyt vähäisetkin playoffs-haaveensa parin viime kierroksen aikana. Viikolla joukkue hävisi Millwallin vieraana, ja saldona on vain yksi voitto viidestä ottelusta. Kausi päättyy sinänsä kelvolliseen keskikastin sijoitukseen. Reading hävisi viikolla paremmin motivoituneelle Borolle kotona 1-2. Tätä edelsi tosin hyvä kolmen ottelun putki saldolla 2-1-0 ilman päästettyä maalia. Royals on noussut surkean alkukauden jälkeen turvalliseen keskikastiin, joten kummallakaan joukkueella ei ole tässä suurempaa panosta. Ottelun lähtökohta on tasainen ja vähämaalinen. Ohitetaan selvästi ylipelattu Blackburn eli X2 lapulle, joka on 60% todennäköisyydellä osuva yhdistelmä.

4: Middlesbrough-Cardiff (30-30-40)

Boro otti viikolla todella tärkeän voiton Readingin vieraana. Sarjapaikan 100% varmistamiseen tarvitaan enää yksi vaivainen piste, joten vaikea kausi on päättymässä joukkueen kannalta onnellisesti. Cardiff palasi kahden tappion jälkeen voittojen tielle. Walesilaiset kaatoivat Derbyn kuuden pisteen playoffs-matsissa 2-1, mikä piti joukkueen top 6 -sijoilla. Motivaatio on taatusti paras mahdollinen, sillä playoffs-sijoista riittää pelattavaa todennäköisesti viimeiselle kierrokselle saakka. Cardiff on ottelussa marginaalinen suosikki ja hieman alipelattu Vakion puolella. X2 on osuva ja järkevän tuntuinen valinta, kun Boron ei tarvitse hakea tasatilanteessa voittoa.

5: Hull-Luton (31-26-43)

Hull romahti viikolla historialliseen 0-8 -tappioon Wiganin vieraana. Tigers oli jo tauolla 7 maalia perässä! Tämä tappio kuvaa hyvin joukkueen uskomattoman huonoa kalenterivuotta 2020. Hull on romahtanut totaalisesti playoffs-paikoilta putoamisviivan alle. Luton on sen sijaan piristynyt selvästi managerinvaihdon myötä. Hatters on hävinnyt vain yhden kymmenestä ottelusta, mutta useat tasapelit ja surkea alkukausi pitävät joukkueen yhä putoamisviivan alapuolella. Matsi on pakkovoitto molemmille, sillä tasapeli voi varmistaa putoamisen jo ennen päätöskierrosta. Vakion peliprosentit ovat väärin päin, joten pelimerkit sijoitetaan Lutonille. Tasapeliin lienee turha tuhlata merkkejä tässä kohteessa.

6: Fulham-Sheffield Weds (58-23-19)

Fulhamin neljän ottelun voittoputki katkesi viikolla 0-0 -tasapeliin. Kyseessä oli silti hyvä suoritus, sillä Fulham nappasi kyseisen pisteen West Bromwichin vieraana. Kyseessä oli myös neljäs nollapeli putkeen, joten lontoolaiset ovat hyvässä iskussa ennen playoffs-vaihetta. Sheffield Weds pelasi myös toisen nollapelin putkeen. Joukkue tasasi pisteen Huddersfieldin kanssa 0-0 ja kaatoi QPR:n 0-3 viikko sitten. Joukkueen kausi on ollut ohi jo pidemmän aikaa, sillä Owls on turvallisessa keskikastissa. Fulham on laadukkaampi ja motivoituneempi, mutta ei kuitenkaan yli 60% suosikki. Vakiossa ykkönen on odotetusti ylipelattu ja huutaa varmistuksia. Fulham voi myös hieman lepuutella, sillä joukkueen playoffs-paikka on varma, ja suoran nousun mahdollisuudet sulivat käytännössä tiistaina. Poimi mukaan vähintään risti, mutta suuremmalla järjestelmällä myös kakkonen.

Nappaa Euroopan paras talletusbonus ja betsaa myös fantasyfutis-kohteita!

7: QPR-Millwall (28-28-44)

QPR nappasi hieman yllättävän pisteen viikolla Lutonin vieraana. Ärrien kausi on ollut ohi jo pari viikkoa sitten, mutta joukkue kiusasi silti motivoitunutta Lutonia. QPR ei ole esittänyt ihmeitä viime otteluissa ilman suurempaa motivaatiota. Millwall taistelee sen sijaan vielä playoffs-paikasta. Joukkue on voittanut kolme neljästä edellisestä ottelusta ja kaatoi ansaitusti Blackburnin viikkopelissä 1-0. Millwall on motivaatioedun myötä selvä suosikki myös vieraissa. Kotietua tässä Lontoon paikallispelissä ei voi olla kuin nimeksi. Koska vierasvoitto on jäänyt hieman alimerkityksi, poimitaan Millwall maistuvaksi varmaksi.

8: Swansea-Bristol City (48-25-27)

Swansea on pelannut hyvin tasaisen kauden ja roikkunut oikeastaan koko ajan top 10 -sijojen tuntumassa. Viime aikojen vire ei ole aivan paras mahdollinen, mutta walesilaisjoukkue on silti vain kolme pistettä playoffs-paikkaa perässä. Bristol City on pelannut heikon kevätkauden, mutta joukkue on kääntänyt kurssinsa viime hetkillä. Robins kaatoi Hullin ja Boron, mitä seurasi viikolla tasapeli Stoken isäntänä. Playoffs-paikan kannalta tasapeli oli paha isku, mutta mahdollisuudet ovat yhä olemassa. Käytännössä sekä Swansea että Bristol City tarvitsevat ottelusta voiton, jotta playoffs-unelma voisi vielä elää. Tasapelin riski on matala, joten valitaan kohteeseen 1_2. Paras merkki on vain 21% pelattu vierasvoitto, eli Swansean pelikannatus on hieman liikaa koholla.

9: Preston-Birmingham (46-29-25)

Preston oli vielä vuoden vaihteessa yksi vahvimmista playoffs-kandidaateista, mutta kevät ja kesä ovat sujuneet surkeasti. PNE on voittanut vain yhden kymmenestä edellisestä ottelustaan. Viikolla joukkue taipui myös Brentfordin vieraana 1-0. Birmingham taistelee putoamista vastaan. Tiistaina joukkueella oli saumat varmistaa sarjapaikka, mutta Birmingham jäi hallinnasta huolimatta 1-1 -tasapeliin Charltonia vastaan. Motivaatiota riittää molemmilla, mutta vierailla lienee selkeä etu. Prestonin playoffs-saumat ovat hyvin mitättömät, mutta Birmingham tarvitsee vielä yhden pisteen varmistaakseen sarjapaikkansa. Kotivoitto on saanut jostain syystä rajun pelikannatuksen (62%), joten ohitetaan Preston kokonaan. X2 siis lapulle.

10: Hellas Verona-Atalanta (13-19-68)

Hellas Verona on ollut Serie A:n suurimpia yllättäjiä. Putoajaksi ennen kauden alkua toimittu joukkue on turvallisessa keskikastissa. Paras vire on alkanut hyytyä viime aikoina, ja takana on vain yksi voitto seitsemästä ottelusta. Atalanta murskasi Brescian viikolla 6-2 ja oli minuuteista kiinni täydessä pistepotissa myös Juventuksen vieraana. Bergamolaiset ovat sarja paras joukkue juuri nyt, eikä Atalantan hyökkäysarsenaalille tunnu löytyvän pysäyttäjää. Vierasvoitto toteutuu lähes seitsemän kertaa kymmenestä ja kelpaa aavistuksen alipelattuna erinomaiseksi varmaksi. Atalantan motivaatio on taatusti kunnossa, kun Juventuksen kompurointi on avannut sille vielä pienet mestaruussaumat.

11: Milan-Bologna (65-22-13)

Milan on päässyt vuoden 2020 aikana erinomaiseen iskuun. Iso kiitos kuuluu Zlatanin paluulle, mutta joukkueen muutkin starat ovat vihdoin löytäneet tasonsa. Viikolla kaatui Parma maalein 3-1, ja milanolaiset ovat pelanneet koronabreikin jälkeen saldolla 5-2-0. Bologna on suoriutunut joukkueen tasoon nähden erinomaisesti. Sarjapaikka on käytännössä jo varmistettu, joten loppukausi voidaan pelata ilman suuria paineita. Takana on erinomainen kotipeli Napolia vastaan, jossa Bologna venyi 1-1 -tasapeliin. Milan voittaa matsin noin kaksi kertaa kolmesta myös normaalia kapeammalla kotiedulla. Ykkönen on hieman ylipelattu, mutta tässä kohtaa vaihtomerkit eivät suuremmin houkuttele. Motivoitunut ja huippuvireinen Milan kelpaa varmaksi hieman ylimerkittynäkin.

12: Cagliari-Sassuolo (30-28-42)

Cagliari oli Serie A:n viime syksyn komeetta. Sardinialaiset pelasivat kuukausia ilman tappioitta ja kolkuttelivat jopa europaikkoja. Kevään myötä joukkue on palannut tasolleen ja alkanut valua sarjataulukossa. Cagliari ei ole voittanut viiteen otteluun, eikä joukkue ole tehnyt yhtään osumaa neljään matsiin. Sassuolo tekee sen sijaan maaleja hurjaa tahtia. Joukkue on pelannut seitsemän matsia saldolla 4-3-0 ja tehnyt niissä 3+2+2+4+3+3+3 maalia. Viikolla Sassuolo puristi 3-3 -tasurin jopa Juventusta vastaan. Vierailla on vielä saumat jopa europaikoille, joten motivaatio on varmasti kohdallaan. Vaikea nähdä Cagliarin piristyvän merkittävästi, sillä joukkueen loppukausi pelataan ilman panoksia. Hyvävireinen Sassuolo kelpaa hieman alipelattuna hyvin varmaksi.

13: HIFK-FC Lahti (47-28-25)

HIFK yllätti viime kaudella monet sijoittumalla lopulta seitsemänneksi. Stadilaiset lähtevät tähänkin kauteen selvästi putoajakandidaatteja vahvempina. Avauskierroksella tuli turpaan KuPSilta 0-3, mutta IFK kuittasi sen voittamalla RoPSin vieraissa 0-1. FC Lahti lähti kauteen aavistuksen IFK:ta heikompana joukkueena. Avausottelussa FCL oli täysin aseeton HJK:n isäntänä, mutta toisella kierroksella joukkue nappasi avauspisteen SJK:lta 0-0 -tasapelillä. Toistaiseksi Lahden hyökkäys ei ole kyllä esittänyt yhtään mitään. HIFK on matsissa selkeä suosikki ja pelattu täysin oikein Vakiossa. Otetaan kotivoitosta varma.

Voit hyödyntää yllä olevia todennäköisyyksiä myös vedonlyönnin puolella. Saat rajakertoimen kaavalla 100/todennäköisyys. Esimerkiksi HIFK olisi pelattava, jos saat sille yli 2,13 kertoimen (=100/47).

Pelattavia kohteita ovat mm. Cardiff @ 2,80 (40%), Luton @ 2,65 (42%) sekä HIFK @ 2,35 (47%).

Vakio 1

Parhaat varmat: 1:2 Man City, 5:2 Luton, 7:2 Millwall, 10:2 Atalanta

Parhaat ohipelit: 3:X2 ohi Blackburn, 9:X2 ohi Preston

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *