Kansas City -7

KERROIN

1.93
0
pv
0
t
0
min
0
s

NFL:n playoffeissa on ehditty jo konferenssifinaaleihin, eli tämän sunnuntain otteluissa ratkotaan ketkä kohtaavat kahden viikon kuluttua Super Bowlissa

Kansas City – Chiefs – Tennessee Titans su klo 22:00

Chiefsin alku viime viikonloppuna oli karmea. Hyökkäyksessä vastaanottajat pudottelivat palloja ja hyökkäysvuorot pysähtyivät noihin. Potkupeleissä puolestaan ensin vastustaja Houston teki TD:n blokatusta lentopotkusta ja hetkeä myöhemmin Chiefsin palauttaja Tyreek Hill rähmi potkun palautuksen lähellä omaa maaliviivaa ja kun toista neljännestä oli pelattu muutama minuutti, taululla oli lukemat Houston 24 – Kansas City 0.

Tuossa vaiheessa toivo täällä vihjatun Kansas City -vedon osumisesta oli melkoisen ohkainen… Chiefsin hyökkäysmylly lähti kuitenkin käyntiin ja jauhoi neljä touchdownia vielä ennen puoliaikaa, jolloin tilanne oli jo 28-24! Chiefs ei nostanut jalkaa kaasulta kuin vasta lopussa kun peli oli jo ratkennut ja lopputuloksena oli 51-31 voitto.

Viime viikon peli kuvastaa sitä mihin Kansas Cityn hyökkäysmylly parhaillaan pystyy, nyt kun kaikki palaset ovat terveenä. Runkosarjassa liigan paras pelinrakentaja Patrick Mahomes missasi muutaman pelin ja pelasi osan peleistä puolikuntoisena. Samoin ykkösreceiver Tyreek Hill missasi alkukaudesta pelejä. Nyt terveenä tuota hyökkäystä on todella vaikea pysäyttää elleivät tee sitä itse kuten viime pelin alussa.

Vastustaja Titans järjesti melkoisen shokin murskaamalla runkosarjan ykkösen Baltimoren 28-12. Sankarina oli taas RB Derrick Henry, joka on ollut viime peleissä pysäyttämätön. Henryllä on kolmessa pelissä peräkkäin yli 30 kantoa ja yli 180 jaardia, jotka ovat todella isoja lukuja. Nähtäväksi jää alkaako tuo kantomäärä näkyä jossain vaiheessa jo väsymisenä. Usein jo yli 20 kantoa peräkkäisissä peleissä alkavat näkyä keskushyökkääjillä suorituksessa.

Viime viikon lopputulos oli Titansin kannalta erinomainen, mutta tilastoja tutkimalla paljastuu, että voitossa oli myös paljon sattumaa mukana. Baltimoren hyökkäys pysähtyi kolme kertaa pallonmenetykseen ja kaksi kertaa siihen että Titans pysäytti Baltimoren 4th & 1 tilanteessa. Pallonmenetyksissä ja lyhyissä 4th down tilanteissa on paljon sattumaa mukaana ja tällä kertaa nuo sattumat kääntyivät liki täydellisesti Titansin hyväksi.

Vedonlyönnillisesti jatketaan Kansas Cityn kyydissä. Riskinä on toki että Henry juoksee myös Kansas Cityn yli ja pitää pelin tiukkana, mutta uskoisin että jossain vaiheessa tuo kuorma alkaa näkyä suorituksessa. Samanlaista tuuria pallonmenetysten suhteen tuskin toisella viikolla peräkkäin on tiedossa kuin viime viikolla. Pelivalinta on Kansas City -7, jolle Pinnacle tarjoaa kertoimen 1,93. Arvioni tälle on 55%.

San Francisco 49ers – Green Bay Packers su-ma yö klo 1:30

San Franciscon puolustus palasi viime viikolla alkukauden tasolle kun tärkeät Dee Ford ja Kwon Alexander palasivat kokoonpanoon ja muukin joukkio oli saanut huilia viikon. Puolustuspeli oli niin dominoivaa, että hyökkäys pystyi keskittymään toisella jaksolla yksinkertaiseen juoksupeliin ja kellon kuluttamiseen ja tuloksena oli helppo voitto Minnesotasta.

Green Bay puolestaan voitti omassa pelissään pahasti loukkaantumisista kärsineen Seattlen lopulta suhteellisen varmasti vaikka Seattle lopussa kaventelikin numerot tasaisiksi. Viime viikolla tuli jo kirjoitettua siitä että Green Bayn runkosarjan voittosaldo oli selkeästi parempi kuin mitä joukkueen tilastojen perusteella olisi pitänyt olla. Joukkue teki hyvin tulosta, mutta koki myös melkoisia romahduksia välillä. Mm. juuri 49ersiä vastaan tuloksena oli 37-8 tappio.

Vedonlyönnillisesti viime viikolla tuli jo vihjattua San Franciscon konferenssivoittoa. Tuo veto perustui siihen, että arvelin Ninersin puolustuksen nostavan tasoaan, kuten kävikin ja siihen että pidin kumpaakin mahdollista finaalivastustajaa yliarvostettuna. Markkina on tästä samaa mieltä ja nyt kun San Franciscon tasoitusvedoissa tasoitus peliin on jo yli touchdownin, ei minun arvioillani tähän peliin pelattavaa tällä hetkellä löydy. Toivottavasti mahdollisimman moni siis poimi tuon konferenssivedon ennen viime viikonlopun pelejä ja pääsee jännittämään sitä.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *