Puola 1X2

KERROIN

1.7
0
pv
0
t
0
min
0
s

EM-karsinnat vuoden 2020 päättyvät tiistai-iltana lohkovaiheen osalta. Nostamme esiin kaksi ottelua, joissa kotijoukkueet ovat mielestämme erittäin vahvoilla.

Slovakia-Azerbaidzan (klo 21:45)

Kiinnitetään ensin katse E-lohkoon, jossa kolme joukkuetta kisaa jatkopaikasta viimeisellä kierroksella. Unkari 12p, Wales 11p ja Slovakia 10p omaavat kaikki vielä saumat kisoihin.

Slovakian tilanne on vaikein, mutta ei mahdoton. Jos joukkue kaataa Azerbaidzanin ja Unkar-Wales -ottelu päättyy tasan, Slovakia nousee kakkoseksi. Tämä johtuu siitä, että joukkue on edellä H2H vertailussa tasapisteisiin tuolloin päätyvän Unkarin kanssa.

Kotijoukkue lähtee kamppailuun vierastappion jäljiltä. Slovakia johti vaikeaa vieraspeliä Kroatiaa vastaan 0-1, mutta taipui lopulta 3-1 -tappioon. Edellisessä kotipelissä Slovakia jakoi pisteet Walesin kanssa.

Perustasoltaan kyse on hieman Suomea vahvemmasta joukkueesta. Slovakian ELOrating on 35, joten sen taakse jäävät mm. Bosnia-Herzegovina (45), Islanti (46), Suomi (47) sekä lohkon kakkospaikalla oleva Unkari (53).

Vihjasimme Azerbaidzania vastaan jo lauantaina, jolloin joukkue kohtasi Walesin kotonaan. Azerbaidzanin heikot tulokset saivat jatkoa, sillä saldona oli tipsimme mukaisesti kahden maalin tappio.

Kuten lauantaina jo kirjoitimme, Azerbaidzan on tällä hetkellä selkeästi yksi Euroopan heikoimmista futismaista. Se on sentään luokkaa parempi San Marinoa ja vastaavia lilliputteja, mutta joukkue ei saanut esim. Kansojen liigassa maaliakaan Kosovoa vastaan kahdessa kohtaamisessa.

Nyt Azerbaidzan joutuu ilman panosta kovasti motivoituneen Slovakian vieraaksi. Azerien karsinnat ovat olleet ohi jo kuukausia sitten. On vaikea nähdä joukkueen motivoituvan suurempaan taisteluun. Slovakia haluaa puolestaan pistää pelin pakettiin myös maalin johtoasemassa, eikä ota varmasti riskejä onnekkaasta tasoitusmaalista.

Betsaamme Slovakia -1,5 maalin tasoitusta n 1,80 kertoimella. Arvio tapahtumalle 61%.

Puola-Slovenia (klo 21:45)

EM-karsintojen lohkovaiheen viimeinen tipsi tulee F-lohkoon, jota Puola on hallinnut odotetusti. Joukkue voittaa lohkon myös tappiolla Slovenialle, sillä Puola on Itävaltaa edellä H2H-vertailussa. Tähän (eli tappioon) emme kuitenkaan tiistaina usko.

Puola on noussut viiden viime vuoden aikana Euroopan kärkimaiden joukkoon. Kyseessä ei ole sentään Ranskan ja Belgian tasoinen nippu, mutta Puola haastaa pelivoimaltaan hyvin maat kuten Kroatia, Sveitsi, Tanska, Ruotsi ja Serbia.

F-lohko on sujunut kaiken kaikkiaan ongelmitta. Puola hävisi vieraissa Slovenialle yllättäen 2-0, minkä lisäksi ainoa pistemenetys on kotona lohkokakkosta Itävaltaa vastaan. Ainoana yllätyksenä voi pitää Lewandowskin vain viittä karsintamaalia, mutta lukema on kuitenkin kolmannes kaikista Puolan maaleista.

Slovenia on pelivoimaltaan pitkälti Suomen ja Kreikan tasoinen nippu. Joukkue on taistellut hyvin F-lohkossa, mutta hävisi kisapaikan kuukausi sitten pelattuun Itävalta-otteluun. Slovenia taipui Itävallalle kotonaan 0-1, mikä oli viimeinen niitti kakkospaikan havittelussa.

Karsintojen huipputulos on Puolan kaataminen kotona 2-0, mutta se ei valitettavasti tule riittämään pitkälle.

Puola on ollut kotonaan jäätävän kova myös näissä karsinnoissa. Joukkue ei ole päästänyt vielä neljässä ottelussa maaliakaan, eikä Slovenian urakka tule olemaan helppo. Molemmat pelaavat ilman panosta ja todennäköisesti lepuuttavat joitakin runkomiehiä.

Näemme kotijoukkueen tässä pari luokkaa vahvempana. Puola haluaa varmasti myös revanssia aiemmin kärsitystä vierastappiosta. Motivaation luulisi olevan kohdallaan, ja kotivoiton kertoimien pitäisi pyöriä 1,50-1,55 tasolla.

Betsaamme Puolan voittoa in 1,70 kertoimella. Todennäköisyysarvio tapahtumalle 65%.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *