H2H Nilsson-Diggins: Nilsson

KERROIN

1.72
0
pv
0
t
0
min
0
s

Tour de Ski karavaani jatkaa jälleen kulkuaan kun keskiviikkona kisaillaan Saksan Oberstdorfissa. Muutos on hyvinkin suuri kun ensimmäiset osakilpailut hiihdettin korkealla vuoristossa. Yhdysvaltojen Jessica Diggins pitää kärkipaikkaa muutaman sekunnin erolla ennen norjan Östbergiä. Suomen Krista Pärmäkoski on kolmen etapin jälkeen vasta sijalla seitsemän, lähes minuutin keulaa perässä. Oberstdorfiin on lupailtu huomiseksi todella ankaraa lumipyryä joka ei ainakaan Pärmäkosken laariin juuri sataisi.

Peleihin saadaan in oiva tarjous pariin Stina Nilsson – Jessica Diggins. Ruotsin Nilsson on napsinut jo kaksi etappivoittoa sprinttien ollessa täysin naisen suvereenia dominointia. Toisen etapin normaalimatkalla tuli iso notkahdus ja kokonaiskilpailussa ruotsalainen löytyy kuudennelta sijalta (+52s kärkeen). Usan Diggins siis johtaa koko Touria ja jenkkitähti on äitynyt melkoiseen kuntoon joulutauon aikana sillä alkutalven maailmancupeissa meno oli melko tahmeaa. Toki Diggins kuuluu ehdottomaan maailman kärkeen vapaalla hiihtotyylillä, joten Tourin ohjelmakin on ollut naiselle hyvinkin suotuisa.

Huominen kilpailu on Digginsille ehkäpä se tämän Tourin peikko sillä perinteisen yhteislähdössä nainen ei ole aivan omimillaan. Toki mahdollinen lumipyry varmasti sopisi tälle jottei esimerkiksi Pärmäkoski pääsee hiihtämällä tekemään eroja. Hiihtokansa tuntee Nilssonin paremmin sprintterinä, joka toki on tämän selkeä leipälaji. Tämän ohella ruotsalainen on myös erittäin hyvä yhteislähtöjen hiihtäjä josta selkeänä osoituksena viime talven olympia pronssi 30 kilometrin matkalta. Haastava olosuhde palvelisi kokonaiskilpailun kannalta myös Nilssonia sillä täysin ylivoimaisena sprintterinä nainen on kiven kova loppusuoralla. Vaikka keli olisi mitä tahansa on hyvin vaikea nähdä että Diggins ainakaan Nilssonia hiihtämällä kyydistä pudottaisi, joten ruotsalainen voi hyvinkin olla todellinen mustahevonen koko kilpailuun. Me luotamme vahvasti Nilssoniin joka on selkeästi Digginsiä vahvempi perinteisen hiihtäjä. (Panossuositus 3/5)

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!