Indians alle 7,5 maalia

KERROIN

1.80
0
pv
0
t
0
min
0
s

Indians-Steelers (klo 18.30)

Westend Indians on tehnyt viime vuosina kovaa nousua sarjan kärkeen ja tällä kaudella se on helppo arvioida yhdeksi mitalisuosikeista. Avausottelussa Heimo kaatoi Happeen vieraissa näyttävästi 4-8 mutta viimeksi isoveli Oilers antoi kyytiä Espoon paikallisessa vieden ottelun nimiinsä 6-1 lukemin. Indians on yksi sarjan parhaimpia joukkueita pallolla ja materiaaliltaan selkeästi viime kaudesta vahvistunut. Aaro Astala ja Valtteri Kainulainen muodostavat sarjan vaarallisimman duon hyökkäyspäässä. Kaksikon takana läpimurtoa himoavat Teppo Salo ja Niko Laiti nousivat profiilipelaajiksi jo menneellä kaudella. Puolustuksessa Otto Lehkosuo, Tuomas Harjula ja Santeri Toropainen tarjoavat kyllä mahdollisuuksia vaikka päätyyn asti. Mikko Kirvesniemi on selkeä ykköskassari mutta lupaavan Severi Hopsun tuuratessa ei taso juuri paljoa putoa.

Steelersin alkukausi on ollut todella onnistunut. Jumbokamppailuun ennakoitu joukkue otti harjoituskaudelta valtavia steppejä eteenpäin ja kolmen ottelun jälkeen pistepussissa on jo viisi täplää. Teräsmiehet ahdisti top-8 joukkueista TPS:an ja SPV:n aina rangaistuslaukauksille asti ja elintärkeässä ottelussa Jymyä vastaan se haki kliinisen voiton Nurmosta 2-5 loppulukemin. Ykkösvitja Markus Siprosen johdolla on ollut tuloksellisesti vahvin, mutta tämän takana etenkin Daniel Megyaszai on esiintynyt edukseen. Puolustuksessa kapteeni Jarno Mäkinen on erittäin jämpti johtaja ja nuoret Osku Sipilä sekä Ville Ranki hoitavat ruutunsa illasta toiseen mallikkaasti. Tolppien väliin Steelersillä on heittää sarjan jopa paras kaksikko Kosonen-Jääskeläinen, joista Jymyäkin vastaan erinomaisesti pelannut Pietari Jääskeläinen saa tänään starttivuoron.

Indians on kotonaan selvä ennakkosuosikki mutta kyllä Steelers on jo osoittanut venymiskykynsä. Voittajakertoimet ovat aikalailla kohdillaan joskin vieraiden tasoituksissa kevyesti ilmaa onkin tarjolla. Ottelun mielenkiintoisin kohde löytyy kuitenkin kotijoukkueen maalimääristä. Indians on onnistunut heiluttamaan Steelersin verkkoa liigassa keskimäärin viisi kertaa ottelua kohden (kotona 4,3) ja viimeisessä viidessä kohtaamisessa 5,4 tehdyn maalin ottelukeskiarvolla. Yli seitsemää maalia Heimo ei ole liigahistorian aikana Teräsmiesten verkkoon onnistunut kertaakaan tekemään ja koko pääsarjahistoria (Liiga+Divari) mukaanlukienkin vain kertaalleen 12 yrittämästä. Kotijoukkue ei lukeudu vieläkään sarjan maalirikkaimpiin joukkueisiin ja Steelers on päävalmentaja Tommi Ojalan johdolla petrannut puolustpeliään viime kaudesta todella paljon. Steelersin erittäin fyysinen peli voi kostautua jäähyjen muodossa ja toisaalta Indiansilla on aseet horjuttaa teräspakistoa hyvin organisoiduilla hyökkäyksillä. Me emme silti saa kotijoukueen maaliodottamaa mitenkään yli seitsemään maaliin, joten poimitaan Veikkauksen tarjoama Indians alle 7,5 maalia peleihin mukavalla 1,80 kertoimella.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *