JYP-KooKoo U5

KERROIN

2.17
0
pv
0
t
0
min
0
s

Liigan pelitahti jatkuu kiivaana, sillä suurin osa joukkueista on tulessa sekä perjantaina että lauantaina. Otamme tällä kertaa kantaa totalseihin sekä floppijoukkue TPS:n otteisiin.

TPS-Ilves

Sarjan pohjilla makaava TPS teki perjantaina kauan odotetun ratkaisun, eli päävalmentaja Kalle Kaskinen sai lähteä. Tilalle palkattiin Marko Virtanen, jonka sopimus kattaa loppukauden.

TPS:n tiedotus sai aiheesta kovaa kritiikkiä, sillä Kaskisen potkut ilmoitettiin vain pari tuntia ennen perjantain JYP-ottelun alkua. Myös lopputulos oli turkulaisten kannalta jälleen masentava: turpiin tuli täysin ansaitusti maalein 6-3.

On vaikea nähdä TPS:n nousevan tästä suosta, jos johtavat pelaajat kuten Filppula suorittavat luokattomasti illasta toiseen. Marko Virtanen joutuu todella haastavaan paikkaan, emmekä usko TPS:n nopeaan suunnanmuutokseen.

Vierasjoukkue Ilves vaihtoi myös päävalmentajaa aiemmin tällä kaudella. Ero turkulaisiin oli siinä, että Ilves pelasi jo ennen valmentajanvaihtoa varsin hyvin. Joukkueella oli matkassa huonoa tuuria sekä henkilökohtaisia virheitä.

Tällä hetkellä Ilves pelaa vihdoin omalla tasollaan – tupskorvat ovat voittaneet viisi kuudesta edellisestä ottelustaan. Eilen joukkue murskasi Saipan lukemin 6-2 ja pisti pelin pakettiin jo avauserässä (4-0). Tämä mahdollisti energiansäästön ottelun aikana.

Ilves on tähän saumaan todella vaikea vastustaja heikossa hapessa olevalle TPS:lle. Vahvasti liikkuva Ilves tuo valtavan fyysisen haasteen, minkä lisäksi joukkue tulee matsiin varmasti tuoreemmilla jaloilla.

TPS:n kohdalla kotiedusta ei myöskään voida edes puhua. Kaikki kauden voitot ovat tulleet vieraissa, ja kotona saldo on masentava kahdeksan tappiota kahdeksasta ottelusta. Ainoastaan jumbofinaalia Sportia vastaan venyi voittolaukauksiin, mutta TPS hävisi senkin.

Ilves peleihin in 1,86 kertoimella. Tupsukorvat voittavat matsin kuusi kertaa kymmenestä.

JYP-KooKoo

Kotijoukkue JYP kohtaa KooKoon hyvällä itseluottamuksella. Jyväskylän ylpeys on noussut heikon alkukauden jälkeen jo sarjan kolmanneksi. Takana on myös kaksi todella runsasmaalista voittoa; perjantaina kaatui TPS 6-3 ja viime viikolla Ässät vieraissa peräti 0-7.

Näille otteluille ei kannata antaa liikaa painoarvoa. JYPin viimeistelyprosentti oli matseissa poikkeuksellinen, minkä lisäksi Ässät romahti täysin omaa huonouttaan. Hyvällä itseluottamuksella pelaava joukkue ei tällaisia tappiota kerää.

JYP on päästänyt seitsemässä viime pelissä vain 12 maalia, eli reilusti alle kaksi per ottelu. Saldo näistä peleistä on viisi voittoa ja kaksi tappiota. Joukkue kulkee nyt oikeaan suuntaan ja hyvässä tasapainossa.

Vierasjoukkue KooKoo on ollut lokakuussa yksi Liigan kovakuntoisimpia joukkueita. Se pelasi huikeat yhdeksän matsia putkeen siten, että omissa kolisi max 1 maali per ottelu varsinaisella peliajalla. Tämä putki katkesi niukkaan tappioon HIFK:n vieraana keskiviikkona.

Perjantaina kouvolalaiset palasivat takaisin raiteille ja kaatoivat HPK:n vieraissa 1-5. Maalivahti Haukeland oli jälleen pisteiden takuumiehenä. Norjalainen on noussut lokakuun aikana todella kovalle tasolle, ja hänet voidaan nimetä jo yhdeksi sarjan parhaista veskareista.

Lauantain matsi on KooKoolle jo kolmas neljään päivään. Energioiden ollessa vähissä, joukkueet pelaavat usein puolustus edellä. Tämä pudottaa ottelun maaliodotusta entisestään.

Vastakkain on kaksi hyväkuntoista joukkuetta, joiden puolustus toimii. Pelaamme alle 5,0 maalia in 2,17 kertoimella! Arviomme tapahtumalle on noin 52%.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *