QPR 1X2

KERROIN

7
0
pv
0
t
0
min
0
s

Vakion SM-kisa alkoi jo viikko sitten, mutta ehdit vielä hyvin mukaan! Lauantain kupongilla on tarjolla poikkeuksellisen paljon Valioliigan otteluita – peräti seitsemän kappaletta. Seuraavassa meidän ajatuksemme otteluista.

Jokaisen kohteen perässä on sen 1-X-2 todennäköisyysarvio. Vertaa näitä lukuja Vakion peliprosentteihin, niin löydät parhaat yli- ja alipelatut kohteet.

1: Aston Villa-Liverpool (8-15-77)

Aston Villan positiivinen alkukausi on saanut jatkoa viime aikoina. Viikolla joukkue kaatoi Wolvesin Liigacupissa, ja esitys Man Cityn vieraana oli myös miehekäs edellisellä kierroksella. City-tappiota ennen Villa kaatoi kotona Brightonin 2-1 ja vieraissa Norwichin 5-1. Liverpool palasi takaisin voittojen tielle kaatamalla Tottenhamin ansaitusti viime sunnuntaina. Joukkueen ainoa pistemenetys on kahden viikon takainen United-tasuri, joten liigan kärkipaikka on yhä hallussa reilulla marginaalilla. Villa on esiintynyt pirteästi, mutta joukkue on silti todella suuri altavastaaja Liverpoolin isäntänä. Vierasvoittoa ei ole ylipelattu, joten siitä otetaan heti todella osuva varma.

2: Manchester C-Southampton (90-7-3)

Manchester City on ottanut kaksi rutiinivoittoa Wolves-shokkitappion jälkeen Crystal Palacesta 0-2 ja Aston Villasta 3-0. Välissä City on myös voittanut Mestarien liigassa ja eteni myös viikolla jatkoon Liigacupissa. Vastassa oli silloinkin Southampton, tosin molemmat joukkueet suorittavat ottelussa rotaatiota. Saints teki viikko sitten historiaa romahtamalla Leicesterin isäntänä maalein 0-9. Viiden edellisen matsin saldo on 0-1-4 maalierolla 4-19, joka ei todellakaan mairittele. Kausi on menossa väärään suuntaan, ja kurssi on lähes mahdoton kääntää Cityn vieraana. Kotivoitto toteutuu yhdeksän kertaa kymmenestä eikä se ole ylimerkitty. Tarjolla on heti toinen osuva varma.

3: Brighton-Norwich (60-24-16)

Valioliigan epäonnisiin joukkueisin kuuluva Brighton sai hieman takaisin viime lauantaina, kun joukkue kaatoi Evertonin yliaikamaalilla 3-2. Vain viikkoa aiemmin Seagulls hävisi epäonnisesti Villan vieraana niin ikään 90. minuutin maalilla. Brighton on pelannut koko kauden kotonaan erittäin hyvin ja olisi ansainnut enemmän. Norwichin alamäki jatkui Manchester Unitedin isäntänä. Turpiin tuli maalein 1-3, ja United missasi ottelussa vielä kaksi rangaistuspotkua. Norwichin xG:t ovat laskeneet huolestuttavasti, eikä Teemu Pukki ole päässyt aikoihin maalien makuun. Brighton on selvä suosikki ja jäänyt jopa aavistuksen alipelatuksi. Jatketaan siis suosikkivarmoilla tässäkin kohteessa.

4: Arsenal-Wolves (50-27-23)

Arsenalin fanit raivosivat viime viikolla kuin Wengerin aikoina konsanaan. Gunners hölmöili 2-0 johdon kotikentällä Palacea vastaan tasapeliksi, minkä lisäksi kentältä vaihdettu Xhaka näytti käsimerkkejä faneille. Tästä huolimatta, joukkue on sarjassa viidentenä, mikä on nykymateriaalilla varsin realistinen sijoitus. Wolvesin orastava voittoputki on hyytynyt viime kierroksilla heikkoihin tasapeleihin Newcastlea ja Southamptonia vastaan. Joukkueen alkukausi on ollut iso pettymys, minkä yksi selitys on Diogo Jotan heikko panos. Wolves näytti vaarallisuutensa jo voittamalla Man Cityn vieraissa kolme kierrosta sitten. Paperilla tasoero ei ole Arsenalin suuntaan kummoinen. Kotivoitto on selvästi ylipelattu, joten haetaan tässä suosikin ohitus. X2.

5: West Ham-Newcastle (52-28-20)

West Ham aloitti sarjakauden erinomaisesti ja keikkui jopa Mestarien liigan paikoilla. Cup ml. seitsemän ensimmäistä ottelua sujui saldolla 4-2-1. Tätä seuranneet viisi peliä onkin väännetty saldolla 0-2-3, eli West Hamin kurssi on alamäessä. Viikko sitten joukkue esiintyi taas keskinkertaisesti eikä saanut Sheffield Unitedia nurin kotonaan. Newcastle on sarjassa putoamisviivan päällä, mutta joukkueen riesana on ollut erittäin kova otteluohjelma. Harakat ovat kohdanneet jo Liverpoolin, Leicesterin, Chelsean, Man United, Arsenalin sekä Tottenhamin. Joukkue on tämän huomioiden ihan hyvissä asetelmissa. West Ham on noin 10% ylimerkitty, eikä lontoolaisten tekeminen vakuuta. Haetaan ohipelin kautta riville arvoa, eli X2.

6: Sheffield United-Burnley (40-32-28)

Sarjanousija Sheffield United nappasi viikko sitten taas yhden pisteen – tällä kertaa West Hamin vieraana. Joukkueen puolustus on edelleen sarjan pitävin yhdessä Liverpoolin ja Leicesterin kanssa. Mielenkiintoista nähdä, kuinka kauan tämä meno oikein jatkuu. Burnley on pudonnut muutaman sijan kohdattuaan viime kierroksilla sarjan kärkijoukkueet. Turpiin tuli ensin Leicesterin vieraana 2-1 ja Chelsean isäntänä 2-4. Clarets on pelannut kokonaisuutena hyvin tasoonsa nähden ja kuuluu selkeästi sarjan alempaan keskikastiin. Kohde on suht oikein pelattu, ja luvassa on erittäin vähämaalinen matsi. Lähdetään rististä liikkeelle ja kallistutaan ykkösen suuntaan. 1X.

7: Watford-Chelsea (16-24-60)

Watfordin voittoputki ei auennut edes 10. kierroksella, vaan Hornets jäi 0-0 -tasapeliin Bournemouthia vastaan. Joukkue on sentään pystynyt kolmeen vähämaaliseen tasuriin, mutta tilanne sarjan hännillä ei juuri helpota. Chelsea jatkoi vahvaa menoaan murskaamalla Burnleyn maalein 2-4. Viikolla joukkue kärsi ensimmäisen tappion aikoihin, kun Blues hävisi varamiehisenä Manchester Unitedille Liigacupissa. Ottelu ratkesi huikeaan Rashfordin vaparimaaliin, ja Chelsean kokoonpanossa oli vahvasti rotaatiota. Vieraiden kelkassa olisi kiva olla, mutta 72% on raju kannatus vierasvoitolle. Varmista kakkonen vähintään tasapelillä, jos rahat eivät riitä 1X2-valintaan.

8: Fulham-Hull (56-25-19)

Fulham lähti kauteen suurin odotuksin, mutta Championshipin taso on osoittautunut kovaksi. Joukkueen ykköskärki Mitrovic johtaa odotetusti maalipörssiä, mutta Fulham on hukannut hieman liikaa pisteitä tasureihin. Hull on palannut voittojen tielle parin tappion jälkeen. Tigers kaatoi kovan Nottinghamin vieraissa 1-2 ja Derbyn viikko sitten 2-0. Hull on kesän menetyksistä huolimatta varsin laadukas nippu, mutta Fulhamiin verrattuna kuitenkin luokkaa heikompi. Kotivoitto jää tasaisessa sarjassa alle 60% todennäköisyyden. Fulham on odotetusti ylipelattu, mutta ohitus ei tässä kohtaa niin maistu. Varmista ykkönen oman maun mukaan, jos budjetti kestää.

9: Blackburn-Sheffield Weds (35-30-35)

Blackburn on hyytynyt selvästi lupaavan alkukauden jälkeen. Rovers hävisi viikko sitten Prestonille 3-2, ja kyseessä oli jo kuudes voitoton ottelu peräkkäin. Edes kotona voittoja ei ole saatu kolmeen edelliseen otteluun, ja xG:t ovat myös hieman huolestuttavia. Sheffield on varsin kelvollisessa vireessä ja ansaitusti playoffs-viivan yläpuolella. Joukkueella on takana kaksi kotipeliä, joiden saldona on hyvä 0-0 -tasuri Leedsiä vastaan ja ansaittu 1-0 voitto Stokesta. Sheffield Weds on luokkaa parempi isäntäjoukkuetta, minkä vuoksi ottelun todennäköisyydet ovat aivan fifty-fifty. Vakiokansa on ylireagoinut hieman liikaa Blackburnin alamäkeen ja tehnyt Sheffieldistä jopa suosikin. Otamme rohkeasti vain 28% merkityn Roversin varmaksi!

10: Leeds-QPR (58-24-18)

Leeds tavoittelee viime kauden tavoin nousua Valioliigaan. Joukkue on vain kaksi pistettä WBA:n perässä, joten LUFC taistelee jälleen suorasta noususta. Takana on hieman vaatimaton jakso, sillä joukkue on voittanut vain kaksi edellisestä seitsemästä ottelusta (saldo: 2-3-2). QPR on yllättäen jopa playoffs-paikkojen kynnyksellä. Ärrät ovat napsineet voittoja kovaa tahtia ja hävinneet vain kaksi kymmenestä edellisestä ottelusta. QPR on tehnyt sarjassa kolmanneksi eniten maaleja. Joukkueen matsit ovat viikosta toiseen aikamoista maalijuhlaa. Leeds on 10% ylipelattu, joten value löytyy taas QPR:n suunnalta. Emme lähde ohittamaan kotivoittoa, vaan haetaan ykkösen rinnalle vain 13% merkitty vierasvoitto.

11: Derby-Middlesbrough (48-29-23)

Derbyn kausi on sujunut vaisusti, kun vertaa Frank Lampardin aikaan vuosi sitten. Rams on vasta 16. sijalla, ja suurimpana esteenä ovat heikosti sujuneet reissupelit. Derbyn xG-lukemat ovat myös järjestään heikkoja odotuksiin nähden, joten mikään ei varsinaisesti lupaa trendiin parannusta. Boron tilanne on vielä pykälää ankeampi. Joukkue on kaukana viime vuosien top 10 -sijoituksista, eikä voittoja meinaa tulla. Saldona on sentään kaksi varsin vahvaa 0-0 -tasapeliä, toinen Fulhamia ja toinen nousukuntoista Huddersfieldia vastaan. Toivotaan Boron nollapeliputkelle jatkoa ja ohitetaan ylipelattu Derby. Kotijoukkue näyttää varsin keskinkertaiselta, joten mikään ei perusta 58% pelikannatusta Vakiossa. Haetaan riville arvoa X2:lle.

12: Luton-Nottingham (29-27-44)

Sarjanousija Luton sinnittelee yhä putoamisviivan päällä, vaikka takana onkin heikompi jakso. Hatters on hävinnyt kolme neljästä edellisestä pelistään, jotka olivat tosin kaikki vieraissa. Omissa kolisee vaarallisen paljon maaleja, minkä lisäksi xG:t ovat olleet myös huolestuttavia. Toisin sanoen, ansaittuja selkäsaunoja. Nottingham ehti jo johtaa sarjaa, mutta Forest on hävinnyt kaksi peliä peräkkäin. Viikko sitten tuli yllättäen turpiin Hullin isäntänä, jota edelsi tappio Wiganille vieraissa. Nottinghamin pelissä ei ole suurempaa vikaa, sillä tasaiset ottelut ovat vain kääntyneet tappioiksi. Luotetaan tässä laatueron näkyvän ja napataan hieman alipelatuksi jäänyt Nottingham varmaksi!

13: Cardiff-Birmingham (45-28-27)

Valioliigasta pudonnut Cardiff ei näytä tällä hetkellä playoffs-kandidaatilta. Joukkue on pelannut jo kahdeksan vierasottelua ilman voittoa, mikä näkyy karulla tavalla pistesaldossa. Kotona sentään kulkee paremmin. Birmingham on varsin laadukas noin sijojen 10-12 joukkue, joka tulee Walesiin kaksi kotivoittoa taskussaan. Brummies kaatoi Lutonin ja Blackburnin edellisissä otteluissaan. Eroa on kuuden sakkiin vain kaksi pistettä, joten Birminghamissa haaveillaan yhä jopa Valioliigasta. Emme näe tällä hetkellä suurta eroa joukkueiden pelivoimassa, joten Cardiffin voittotodennäköisyys ei ylitä 45 prosenttia. Vakiossa kohde on pelattu hyvin pitkälti oikein – paras merkki on 22% Birmingham. 1_2 on paras valinta, jos budjetti sen sallii.

Voit hyödyntää yllä olevia todennäköisyyksiä myös vedonlyönnin puolella. Kaava on 100/todennäköisyys. Esimerkiksi Cardiffin voitto olisi pelattava, jos saat sille yli 2,22 (=100/45) kertoimen.

Pelikelpoisia kohteita ovat Championshipistä mm. Nottingham @ 2,70 (44%), QPR @ 7,00 Bethard (18%) sekä Birmingham @ 4,20 . Tsekkaa myös Valioliigan pelivalinnat!

Vakio 1

Parhaat varmat: 1:2 Liverpool, 2:1 Man City, 3:1 Brighton
Parhaat ohipelit: 4:X2 ohi Arsenal, 5:X2 ohi West Ham 11:X2 ohi Derby

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *