Preston-WBA O2.5

KERROIN

1.74
0
pv
0
t
0
min
0
s

Maanantaina pelataan pari mielenkiintoista ottelua Euroopan huippusarjoissa. Nostamme pelikohteen esiin Serie A:n ottelusta sekä Championshipin huippumatsista.

Serie A: Cagliari-Sampdoria (klo 21:45)

Italiassa saadaan päätökseen 14. ottelukierros. Kaudesta on kehkeytymässä todella mielenkiintoinen, eikä vähiten maanantaina tulessa olevan joukkueen vuoksi.

Sardiniasta kotoisin oleva Cagliari on tunnettu iät ja ajat Serie A:n alemman keskikastin jyränä, jolla on vahva kotietu omalla saarellaan. Sardinialaiset ovat päätyneet sijoille 12-16 joukkueen noustua korkeimmalle sarjatasolle kolme vuotta sitten.

Tämä kausi lähti käyntiin kahdella tappiolla, joten monet ennakoivat tutun kaavan jatkuvan. Toisin on kuitenkin ollut asia. Cagliari ei ole nimittäin hävinnyt sitten toisen kierroksen eli 11 otteluun! Suorastaan hämmentävä 7-4-2 saldo on nostanut seuran jo Mestarien liigan paikoille.

Viikko sitten joukkue pelasi xG:n valossa heikon matsin Leccen vieraana, mutta johti silti ottelua 0-2 vielä 10 minuuttia ennen loppua. Cagliari kuitenkin hukkasi kaksi pistettä kahteen loppuhetkien maaliin. Tämä ennen sardinialaiset murskasivat Fiorentinan kotona 5-2 ja Atalantan vieraissa 0-2.

Vierailija Sampdoria on tunnettu puolestaan vakuuttavana keskiastin suorittajana. Tämä kausi lähti heti väärille urille, kun joukkue hävisi peräti kuusi seitsemästä avausottelusta. Seurajohto painoi odotetusti paniikkinappulaa, ja päävalmentaja Eusebio Di Francesco sai lähteä.

Tilalle hälytettiin lokakuun puolivälissä kokenut kettu Claudio Ranieri. Hänen alaisuudessaan Sampdoria on suoriutunut saldolla 2-3-1. xG-luvut ovat alkaneet parantua myös selvästi, ja etenkin joukkueen puolustuspeli on huomattavasti aiempaa terävämpää.

Maanantain ottelussa on vastakkain kaksi nousukuntoista joukkuetta. Cagliari ei ole missään nimessä NIIN paljon parempi, mitä sarjataulukko kertoo. Se on kuitenkin pelivoimaltaan yhä Sampdoriaa parempi ja erittäin kova kotonaan juuri nyt.

Cagliari on pelannut viisi edellistä kotimatsiaan saldolla 4-1-0 ja maalierolla 14-6. Sardinialaiset voittavat ottelun vähintään kerran kahdesta, joten betsaamme Cagliaria n 2,25 kertoimella.

Championship: Preston-WBA (klo 21:45)

Englannin Championshipissa on ehditty jo 19. kierrokselle. Kaikki muut joukkueet pelasivat viime viikolla kaksi matsia mutta Preston sekä WBA ovat saaneet levätä keskiviikosta lähtien.

Maanantain otteluksi on valikoitunut todellinen herkkupala. Kotijoukkue Preston kuuluu niin sanotusti kalustoon, kun puhutaan Valioliigaan ylemmästä keskikastista. Joukkueen puhti ei ole riittänyt viime vuosina aivan playoffs-viivan päälle, mutta nyt palaset ovat loksahdelleet paikoilleen.

Preston on pelannut todella vahvan kauden, ja joukkueen sijoitus on ennen rästipeliä kuudes. PNE oli jopa lähellä suoraa nousua vielä pari viikkoa sitten, mutta kaksi peräkkäistä tappiota on heikentänyt sen asemia. Preston on hävinnyt sekä Hullin että Derbyn vieraana heikoilla suorituksilla.

Vierasjoukkue WBA on perustasoltaan noin luokkaa vahvempi nippu. Albionista on tullut selkeä hissijoukkue Valioliigan ja Championshipin välille. Nyt joukkue pelaa toista kautta putkeen Championshipissa, koska Albionin vauhti ei aivan riittänyt Valioliigaan saakka viime keväällä. WBA putosi paikallisvastustaja Aston Villalle playoffs-vaiheessa.

Tämä sesonki on sujunut vielä viime kauttakin paremmin. WBA on hävinnyt vain yhden ottelun koko kaudella, ja sekin tuli kovan Leedsin vieraana maalein 1-0. Albion on tehnyt eniten maaleja koko sarjassa, mutta mielenkiintoista kyllä, paras maalintekijä (Matt Phillips) on saanut aikaan vain kuusi osumaa. Maalit jakautuvat joukkueessa todella tasaisesti, eli ratkaisijoita riittää laajalla rintamalla.

Preston on siis hävinnyt kaksi vieraspeliä putkeen, mutta kotona kulkee. Kyseessä on koko Championshipin vahvin kotijoukkue huimalla saldolla 7-2-0 ja maalierolla 25-10. Kun tähän yhdistetään WBA:n tehotilastot, niin ottelusta on lupa odottaa vauhdikasta ja runsasmaalista.

Yli 2,5 maalia in 1,73 kertoimella on todella hyvä value, sillä betsi tulee kotiin peräti kaksi kertaa kolmesta! Voit myös kokeilla 3,0 tai 3,5 linjoja. Tämän lisäksi Preston DNB kelpaa 2,35 kertoimella mainiosti, sillä joukkue ei voi mielestämme olla kotonaan altavastaaja.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *