Tiikerit-Steelers: alle 10,5 maalia

KERROIN

2.02
0
pv
0
t
0
min
0
s

SPV-Nokian KrP: alle 13,5 maalia

Kotimainen salibandyliiga tarjoilee sunnuntaille kaksi ottelua, joista etenkin Tiikereiden ja Steelersin välinen mittelö sisältää todella suuret panokset. Tapetille napataan myös Spv:en ja Nokian KrP:en kaksinkamppailu.

Tiikerit-Steelers (klo 17.00)

Ensimmäistä kauttaan liiga-tasolla operoiva Tiikurilan Tiikerit on ollut hieno piristys korkeimmalle sarjatasolle. Joukkueen tilanne näytti pitkään erittäin hyvältä, mutta takana Welhot on noussut hirmuvireeseen ja myös sarjataulukossa joukkueet ovat tasapisteissä, toki Tiikerit ottelun vähemmän pelanneena. Tiikerilauman uhkana on siis edelleen liigakarsintoihin joutuminen joten kaikki mahdolliset pisteet tässä kohtaa varmasti kelpaisivat. Pelillisesti joukkue on ollut erittäin nousujohteinen joskin liigavauhtiin totuttelu aikansa ottikin. Varsin nuori joukkue on Joakim Lundin ja Toni Rintalan johdolla erittäin potentiaalinen ja kun Tomi Palinin lisäksi kokemusta ryhmään hankittiin juuri Matias Kaartisen muodossa, olisi iso pettymys mikäli Tikkurilassa ei ensi kaudellakin pelattaisi liigatason salibandya. Nemo Sipilä on varsin kelpo kassari tolppien väliin ja lienee aloittava maalivahti tänäänkin.

Steelersin oltavat sarjan jumbo-sijalla käyvät entistä tukalemmiksi ja tämän päiväistä lukuunottamatta ainoastaan Welhot tarjoilee ennakkoon mahdollisuudet pisteisiin. Käytännössä teräsmiehet pelaavat tänään sarjapaikastaan eikä lähtökohdat todellakaan ole ihanteelliset. Joukkueen ylivoimainen pistekuningas ja tärkein pelaaja Nico Jonaeson uupuu päivän kokoonpanosta, joka luonnollisesti on hämeenlinnalaisille todella iso menetys. Jonaeson on ollut mukana peräti 37% joukkueensa maaleissa. Markus Siprosen ja Aleksi Kulmalan johdolla kasaan saadaan edelleen yksi kelpo viisikko, mutta aivan Jonaesonin tasoisia ”tyhjästä” maalipaikan luovia pelaajia eivät nämäkään ole. Raine Laineen johdolla joukkue on pelannut selkeästi maltillisempaa peliä ja hyvin todennäköisesti tänäänkin askissa nähdään erittäin passiivinen Steelers. Pasi Järvinen on ollut maalinsuulla ilmiömäinen ja eittämättä joukkue tänäänkin tarvitsee mieheltä parasta mahdollista suoritusta.

Pelissä on tänään todella isot panokset, sillä molemmat joukkueet tarvitsevat kipeästi pisteitä taskuunsa. Tiikerit on otteluun ansaitusti melko selväkin suosikki, mutta voittajakertoimissa markkina on aikalailla kohdallaan. Etua löytyy maalimääristä. Tiikerit on parantanut kokonaisvaltaisesti peliään ja etenkin puolustuspelaaminen on ottanut ison harppauksen eteenpäin. Steelers niin ikään on muokannut otteitaan selkeästi puolustusvoittoisammiksi ja Jonaesonin poissaolo rokottaa vieraiden maaliodotusta todella merkittävästi. Alle 10,5 maalin jäädään noin 53% todennäköisyydellä, rajakertoimen piirtyessä 1,90 tuntumaan. tarjoaa underista reipasta kakkosen kerrointa, joka ruksitaan pelikupongille mukaan.

SPV-Nokian KrP (klo 17.00)

Seinäjoen Peliveljien huono formi sai viikko sitten jatkoa ja vihjeemme mukaisesti Peliveljet kävi ottamassa tukkaan LASB:in vieraana lukemin 6-2. Viidestä viimeisestä alla on ainoastaan voitot heikoista Welhosita sekä ÅIFista ja pelillisesti tekeminen näyttää todella heikolta. Tämän iltaisen jälkeen joukkue huilaa peräti 13 päivää pelitapahtumista, joten ”tappioputki” olisi varmasti tarkoitus laittaa tänää poikki. Viime kaudella tuhoa kylväneet Jari Hankkio sekä Joni-Arttu Sieppi ovat vaeltaneet aivan varjojen rajamailla ja rehellisesti sanottuna ei Sami Koskesta tai J-P Peltoarvosta ole aivan ykköstykin viittaa harteilleen ottamaan. Eero Kosonen on edelleen sivussa polvivamman takia, mutta Rasmus Hasu täyttää ykköstorjujan vaatimukset erittäin hyvin.

Nokian KrP on viime otteluissa niin ikään ollut hieman taantumaan päin ja aiemmin viikolla joukkue ei kenttätapahtumien valossa olisi ansainnut vierasvoittoa Tikkurilasta. Joona Rantala ja Henri Johansson muodostavat todella timanttisen kärjen, mutta näiden takana mm. Vili Liponen sekä Mikko Immonen ovat hyytyneet alkukauden pistetahdista selkeästi. Mikko Laakso on heiluttanut verkkoa jo 24 kertaa joten ei näätälauma aivan superkaksikkonksa varassa matkusta. Puolustus suuntaan KrP on ollut viime aikoina todella hyvä ja viimeisessä neljässä ottelussa sen verkkoon on isketty ainoastaan 12 maalia.

KrP on joukkueista parempi, mutta yli 50% suosikkia me emme siitä vieraskaukalossa saa tehtyä. Fokus kiinnitetään tässäkin maalimääriin, josta löytyy hienoa pelattavaa. SPV on tunnettu todella aktiivisesta pelitavastaan, mutta Tommy Koponen on selkeästi luopunut tuosta hurlumhei salibandysta. ”Pelitapamuutoksen” jälkeen kärkijoukkueita vastaan Speven otteluissa verkko on venynyt 12,5 maalin keskiarvolla, jota Oilers-ottelun 21 osumaa selkeästi nostaa ylöspäin. KrP on ollut viime kierroksilla erittäin hyvä puolussuuntaan ja trendin jatkuessa tulee korpivaelluksella hapuileva SPV-hyökkäyskin tähän pysähtymään. Totals-raja on nostettu historian takia todella korkeaan 13,5 maaliin ja meidän papereissa maaliodotus on pykälää matalampi. Alle 13,5 maalia poimitaan talteen in hienolla 1,85 kertoimella, rajakertoimen ollessa 1,68 tietämillä.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *