Mahomes MVP

KERROIN

2.2
0
pv
0
t
0
min
0
s

NFL-kausi huipentuu Miamissa pelattavaan Super Bowliin. Kukaan on tuskin eri mieltä siitä että ottelussa kohtaavat ainakin Playoffien osalta kaksi parasta joukkuetta. Niin vakuuttavaa on kummankin joukkueen meno ollut. Niners oli omissa otteluissaan koko lailla alusta loppuun kuskin paikalla voittaen vakuuttavasti molemmat pelit. Chiefs sen sijaan järjesti itselleen ohjelmaa päästämällä kummassakin pelissä vastustajan reippaaseen johtoon (Houston 24 pistettä, Tennessee 10) alussa kiriäkseen näyttävästi ohi.

Edellisiin liittyy yksi pelin mielenkiintoisista kysymysmerkeistä. San Francisco on pystynyt hyökkäyspäässä dominoimaan palloa lähes pelkästään juoksupelillään. Pelinrakentaja Jimmy Garoppolo ei ole juuri palloa heittänyt Minnesota-pelin alkupuolikkaalla heitetyn syötönkatkon jälkeen. Niners yrittää varmasti tässäkin pelissä hyökätä mahdollisimman pitkään juosten. Juoksupuolustus on myös Kansas Cityn puolustuksen heikko kohta, joten epäilemättä he tekevät sitä myös tuloksekkaasti.

Kansas Cityn puolella puolestaan pelinrakentaja Patrick Mahomes on viimeistään nyt playoffeissa, kauden puolivälin loukkaantumisista täysin toivuttuaan, osoittanut olevansa lajin paras pelaaja tällä hetkellä. Mahomes on dominoinut peliä miten tahtoo sekä Houstonia että Tennesseetä vastaan. Nyt vastustajan puolustus kovenee, mutta pystyykö sekään pysäyttämään Mahomesia ja Chiefs-hyökkäystä? Minä vähän epäilen tuota, sillä Ninersin puolustuksen heikko kohta on ollut nimenomaan vahvasti liikkuvien pelinrakentajien (Lamar Jackson, Kyler Murray, Russell Wilson) pysäyttäminen. Mahomes ei ole ihan edellisten tasoinen juoksuvoimaltaan mutta kuitenkin kohtuullisen hyvä ja siihen lisättynä hänen heittotaitonsa, niin varmasti hankaluuksia tulee myös Niners-puolustukselle.

Pelin isoin kysymys on mihin Garoppolo pystyy jos joukkue onkin jossain vaiheessa perässä ja Ninersin on pakko avata hyökkäyspeliään. Uskon Chiefsin tekevän pisteitä myös Niners-puolustusta vastaan ja pelkällä juoksulla Ninersin mukana pysyminen on todella vaikeaa. On toki täysin mahdollista että Garoppolo pystyy tuossa tilanteessa pelaamaan riittävän hyvin. Esimerkiksi runkosarjassa Saintsia ja Ramsia vastaan hän pelasi mainiosti tiukassa paikassa. Silti se että joukkue itse ei ole luottanut Garoppoloon playoffeissa aiheuttaa minussa sen verran epäilystä että pidän Chiefsiä pelissä suosikkina.

Markkina ei ole liikkunut juuri lainkaan kertoimien avauksen jälkeen, vaan Chiefs on ollut 1,80 – 1,85 kertoiminen suosikki oikeastaan koko ajan. Minun arvioni Kansas Cityn voitolle on 57%, jolla saa pientä peliä esim. Pinnaclelta ja ilta kertoimella 1,81. Kansas Cityn suoran voiton lisäksi kiinnostava pelikohde on se että Mahomes voittaa pelin MVP (arvokkain pelaaja) palkinnon. Minun on vaikea kuvitella tähän otteluun sellaista pelinkulkua, jossa Chiefs voittaisi pelin ja Mahomes ei olisi tärkeimmässä roolissa.

Toki on mahdollista että hyvin suuri osa heitoista ja touchdowneista suuntautuu joko Travis Kelcelle tai Tyreek Hillille, jolloin jompikumpi näistä voisi olla MVP. Puolustuksen puolelta tuo vaatisi melkeimpä useampaa pallonriistoa samalta pelaajalta, että palkinto sinne menisi. Kansas Cityn hyökkäyksessä juoksupeli taas on täydentävässä roolissa, joten palkinto tuskin menee sinne. Chiefsin voittoa parempi veto onkin mielestäni pelata Mahomesin MVP -palkintoa in kertoimella 2,20. Tämä on mielestäni pelattavissa jos kerroin on vähintään 2,10. Huomioitavaa on että mainittujen vetojen välillä on erittäin vahva riippuvuus, joten mikäli sijoittaa molempiin vetoihin, kannattaa jakaa panos puoliksi näiden vetojen välillä ettei riippuvaisille vedoille tule ylipanostusta.

Myös toinen maistuva erikoisveto löytyy. Super Bowlit ovat perinteisesti sellaisia että alku pelataan varovaisesti virheitä vältellen ja loppua kohden vauhti kiihtyy, kun yleensä jompikumpi hyökkää riskillä. Tässä pelissä tämä vielä mielestäni korostuu, koska San Franciscon taktiikkana on varmasti juosta niin pitkään ja paljon kuin mahdollista. Arvelen kuitenkin että jossain vaiheessa heidän on kuitenkin turvauduttava heittoonkin ja avattava peliään. Chiefs ei nosta jalkaa kaasulta myöskään johtoasemassa, joten loppuvaiheen jäädytystäkään tuskin on suuremmalti tiedossa. lta löytyy veto: Ottelupuolisko, jolla tehdään eniten pisteitä. Tässä mielestäni toisen puoliajan tulisi olla suhteellisen selvä suosikki. Tällä hetkellä kerroin on 1,88 ja mielestäni tuo on pelattavissa jos kerroin on 1,75 tai enemmän.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *