Hull

KERROIN

2.60
0
pv
0
t
0
min
0
s

West Bromwich

Vakio palaa FA Cup -tauon jälkeen tuttuun formaattiinsa. Tarjolla on tällä kertaa komea bonuspotti, peräti 500.000 euroa! 13 oikein voittoluokka sisältää lisärahaa 200.000 euroa.

Seuraavassa vinkit bonuspotin metsästykseen. Ottelun perässä on sen 1-X-2 todennäköisyysarvio. Vertaa näitä lukuja Vakion peliprosentteihin, niin löydät parhaat yli- ja alipelatut kohteet.

1: Everton-Wolves (45-29-26)

Everton nappasi viikolla “pakkovoiton” sarjajumbo Huddersfieldin vieraana Richarlisonin nopealla maalilla. Joukkue nousi pisteiden ansiosta takaisin kahdeksan parhaan joukkoon, mikä kuvaa varsin hyvin Evertonin rankingia. Wolves on ottanut kaksi komeaa kotivoittoa peräkkäin. Viikolla kaatui West Ham 3-0 ja tätä ennen Leicester 4-3. Susihukat ovat varsin hyvässä iskussa ja ansaitsevat täysin korkean sarjasijoituksen. Kohde on pelattu Vakiossa aivan oikein, eivätkä ottelun lähtökohdat tarjoa suurempia peli-ideoita. 1_2.

2: Chelsea-Huddersfield (79-16-5)

Chelsea romahti viikolla käsittämättömästi 4-0 tappioon Bournemouthin vieraana. Kyseessä oli toinen tappio peräkkäin Valioliigassa, ja hyvä alkukausi uhkaa sulaa nyt surkeisiin esityksiin. Huddersfield on pakan pohjimmaisena masentavalla saldolla 0-1-11 edellisestä 12 liigaotteluta. Joukkue ei ole tehnyt kolmeen otteluun maalin maalia, eikä edes managerinvaihto ole auttanut asiaa. Chelsea on jättisuosikki, mutta ylimerkitty selvästi Vakiossa. Joukkue ei ole parhaillaan juuri nyt, joten Huddersfieldilla on saumat venyä vähämaaliseen tasapeliin. Se kannattaa poimia ykkösen rinnalle Vakiossa.

3: Brighton-Watford (37-30-33)

Brighton taipui viikolla masentavaan tappioon Fulhamin vieraana. Seagulls johti ottelua alussa jo 0-2, mutta hävisi lopulta 4-2. Tätä edelsi myös tiukat tappiot Manchester Unitedille sekä Liverpoolille. Hyvässä iskussa oleva Watford oli lähellä yllättää Tottenhamin. Hornets taipui 0-1 johdosta 2-1 tappioon loppuhetkien maalilla. Joukkueiden välillä ei ole suurempaa tasoeroa, joten Brighton ansaitsee kotisuosikin aseman. Vakiossa peliprosentit ovat väärin päin, joten poimitaan ykkösestä varma.

4: Crystal Palace-Fulham (54-26-20)

Crystal Palace jatkoi hyviä esityksiään ja haki viikolla ansaitun tasapelin Southamptonin kotiluolasta. Roy Hodgsonin joukkue on ollut varsin hyvässä iskussa joulukuun jälkeen ja kiusannut myös Valioliigan suurseuroja. Fulham otti todella tärkeän kotivoiton Brightonista lukemin 4-2. Joukkue käänsi 0-2 -tappioaseman voitoksi komealla esityksellä. Tätä edelsi kolme tappiota, joissa Fulham on myös esiintynyt kelvollisesti. Palace on selvästi ylipelattu Vakiossa, eikä joukkue ole koskaan parhaimmillaan suosikkiasemassa. X2 maistuu erinomaisesti.

5: Burnley-Southampton (35-30-35)

Burnley oli lähellä aiheuttaa Manchester Unitedille ensimmäisen tappion sitten Jose Mourinhon potkujen. Clarets johti vieraissa ottelua jo 0-2, mutta taipui lopulta 2-2 -tasapeliin. Kyseessä oli silti kova suoritus ja jatkoa joukkueen aiemmille hyville esityksille. Southampton on ollut niin ikään erinomaisessa iskussa managerinvaihtonsa jälkeen. Saints pelasi viikolla tasapelin Crystal Palacen kanssa ja jatkoi nousuaan alemmassa keskikastissa. Kyseessä on hyvin ympäripyöreä ottelu, jonka peliprosentit ovat kohdallaan. Merkitse kohde umpeen, jos vain mahdollista.

6: Cardiff-Bournemouth (31-29-40)

Cardiff hävisi tiistaina Arsenalin vieraana 2-1 hyvästä taistelusta huolimatta. Kyseessä oli neljäs voitoton ottelu, eikä joukkue näytä pääsevän pakoon putoamisviivan alapuolelta. Bournemouth otti puolestaan todella komean 4-0 -kotivoiton Chelseasta. Maalijuhlia ei edes hidastanut ykköstykki Callum Wilsonin poissaolo. Cherries on ollut koko kauden vahva tällaisissa otteluissa, jossa se kohtaa sarjan heikoimpia joukkueita. Kohde on pelattu Vakiossa aivan oikein, joten nostetaan hienon viikkopelin pelannut Bournemouth tässä varmaksi.

7: Leeds-Norwich (47-25-28)

Leeds oli lähellä hävitä kolmannen vieraspelin putkeen edellisellä kierroksella, mutta joukkue kampesi lopulta voittoon tappioasemasta Rotherhamia vastaan. LUFC ei ole juuri nyt parhaimmillaan, mutta muiden seurojen kompurointi on pitänyt joukkueen yhä piikkipaikalla. Sarjan kakkospaikalla oleva Norwich jäi heikkoon kotitasuriin Sheffield Unitedia vastaan edellisellä kierroksella. Teemu Pukki osui jälleen, mutta se ei riittänyt voittoon asti. Norwichin puolustus vuotaa aivan liikaa. Vakiossa paras merkki on vain 21% pelattu Norwich. Kohteen maaliodotus on korkea, joten tasapelin riski on pieni. 1_2 on fiksuin valinta.

8: Birmingham-Nottingham (43-29-28)

Playoffs-paikoille tähtäävä Birmingham on ajautunut viiden ottelun voitottomaan putkeen. Takana on 3-3 -tasapeli Swanseaa vastaan viikolta, eli joukkueella on myös ylimääräistä rasitusta. Peliesitykset ovat olleet viime viikkoina heikkoja. Nottingham voitti Wiganin 3-1 edellisellä kierroksella. Kyseessä oli konkarimanageri Martin O’Neillin avausvoitto, joka otti ohjat pari viikkoa aiemmin. Nottingham ei ole managerinvaihdosta erityisemmin piristynyt, vaan meno on kentällä yhä nihkeää. Hieman alipelattu kotisuosikki Birmingham kelpaa tässä kohteessa varmaksi.

9: Hull-Stoke (44-28-28)

Hull City on ollut koko sarjan kuumin joukkue parin kuukauden ajan. Tigers on voittanut otteluita hurjaa tahtia, mutta putki katkesi vihdoin Blackburnin vieraana viime lauantaina. Tätä ennen Hull pelasi 10 liigapeliä saldolla 7-3-0. Stoke vaihtoi tammikuun alussa manageria, mutta joukkueen heikot esitykset jatkuvat. Viime lauantaina tuli Prestonilta 0-2 turpaan kotona surkealla esityksellä. Joukkueen materiaali on sarjan eliittiä, mutta siitä ei saada tehoja irti. Tässä kohteessa on uskottava Stoken parannukseen, sillä Hull on merkitty peräti 58% suosikiksi. Ainoa järkevä vaihtoehto on X2.

10: WBA-Middlesbrough (47-29-24)

WBA ei pelannut viikolla eikä viime viikonloppuna FA Cup -kuvioiden vuoksi. Albion kaatoi Boltonin edellisessä liigaottelussa vieraissa 0-2. Meno on ollut viime viikot nihkeää, eikä alkukauden maali-ilottelusta ole tietoa. Middlesbrough on pelannut viime aikoina tiiviitä otteluita puolustuksen osalta. Vastustajat ovat tehneet hieman liikaa maaleja paikkoihin nähden, ja Boro näyttäisi löytäneen oman tasonsa alkukauden tapaan. Kyseessä on vähämaalinen ja tiukka kärkikamppailu, jossa Vakion peliprosentit eivät tarjoa ihmeempiä ideoita. Paras merkki on vain 19% pelattu Middlesbro.

11: Bristol C-Swansea (42-29-29)

Bristol City pysyy edelleen playoffs-paikkojen tuntumassa. Robins on selättänyt pienen suvantovaiheen ja voittanut komeasti neljä liigaottelua peräkkäin. Viikonloppuna joukkue eteni jatkoon myös FA Cupissa. Swansea on pelannut viisi tappiotonta matsia peräkkäin. Tiistaina joukkue väänsi 3-3 -tasapelin Birminghamia vastaan. Tämä kausi on edennyt alkukierroksista lähtien Swansean osalta keskikastissa, eikä asiaan ole luvassa suurempia muutoksia. Bristol City on saanut aivan liian suuren pelikannatuksen Vakiossa. Peräti 56% merkitty ykkönen tarjoaa hyvän ohipelisauman.

12: Reading-Aston Villa (26-28-46)

Reading väänsi viikolla elintärkeän putoamiskamppailun Boltonia vastaan, jonka saldoksi tuli kohtalainen 1-1 -tasapeli. Se ei joukkueen tilannetta erityisemmin helpottanut, mutta Reading on parantanut otteitaan vuoden vaihteen jälkeen pikkuhiljaa. Aston Villa otti rutiinivoiton Ipswichistä, mikä katkaisi neljän ottelun voitottoman putken. Villan puolustus ei pitänyt taaskaan nollapeliä, mikä on joukkueen suuri ongelma. Materiaali riittää kyllä nousutaisteluun muilta osin. Kohde on pelattu Vakiossa suht oikein, ja paras merkki on 22% kannatuksen saanut Reading. 1_2 tuntuu viisaimmalta vedolta.

13: Sheffield United-Bolton (74-18-8)

Sheffield Unitedin komea voittoputki on hyytynyt kahdella viime kierroksella. Ensin Blades hävisi Swansealle vieraissa 1-0 ja tämän jälkeen saldoksi tuli tasapeli Norwichin vieraana. Tämä oli toki erinomainen tulos sarjakakkosen kotiluolasta. Kokonaisuutena Unitedin tilanne on erinomainen. Samaa ei voi sanoa Boltonista, joka ei saanut Readingia nurin viikolla tärkeässä putoamiskamppailussa. Voitot ovat todella tiukassa, eikä Boltonin peli toimi erityisen hyvin kummassakaan päässä kenttää. Sheffield Unitedin kannatus on noussut jopa 83 prosenttiin, joten mukaan kannattaa kyllä poimia vain 8% pelattu risti.

Voit hyödyntää myös yllä olevia prosentteja vedonlyönnissä. Saat rajakertoimen kaavalla 100/todennäköisyysarvio. Esimerkiksi Sheffield Unitedin voitosta pitäisi saada yli 1,35 (100/74) kerroin, jotta se olisi pelattava. Parhaat ideat Championshipistä ovat West Bromwich @ 2,24 (47%), Hull @ 2,60 (44%) ja Norwich @ 4,15 (28%).

Vakion parhaat varmat: 3:1, 6:2, 8:1
Parhaat ohipelit: 4:X2, 9:X2, 11:X2

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!