Frida Karlsson top-3

KERROIN

1.73
0
pv
0
t
0
min
0
s

Oberstdorfin MM-näyttämöllä vietettiin maanantaina välipäivää mutta karavaani jatkaa kulkuaan heti tiistaina kun maastohiihdon puolella kisataan naisten vapaan kymppi väliaikalähtönä. Therese Johaug sivakoi yhdistelmäkilpailussa varsin oletetusti suvereeniin voittoon ja kyllä norjalainen hiihtokunigatar kisarupeaman ainoassa väliaikalähdössäkin suursuosikki on. Vuonomaan johtotähden suurimmat uhkaajat tulevat tuttuun tyyliin Ruotsista kun skiathlonin hopea- ja pronssimitalistit Frida Karlsson sekä Ebba Andersson lähtevät metsästämään uransa ensimmäistä henkilökohtaista aikuisten arvokisakultaa. Viimeksi kun kyseinen kilpailu oli maailmancupin ohjelmassa, löytyi korkeimmalta korokkeelta yhdysvaltojen Jessie Diggins, jonka avausmatka saksanmaalla oli todella iso pettymys. Kokeneista arvokisakävijöistä Charlotte Kalla täydentää todella kovaa ruotsalaisrintamaa ja Itävallan Teresa Stadlober niin ikään vaikuttaisi viihtyvän Oberstdorfin raskaissa olosuhteissa.

Norjalaisista Heidi Wengin yllä leijuu jälleen kysymysmerkit ”pään kestämisestä”, eikä skiathlonin yhdeksäs sija vieläkään ollut onnistunut suoritus kirkkaissa valoissa. Nuori Helene Marie Fossesholm on kevytrakenteisena suksitaiturina melko omimmillaan Oberstdorfin ”sohjossa” ja nousukunnossa olevalta Ragnild Hagalta löytyy palkintokaapista bravuurimatkansa Olympiakulta (PyeongChang 2018). Suomalaisittain odotukset ovat todella matalalla sillä rataprofiili ei todellakaan suosi kisoissa urakoinutta Krista Pärmäkoskea, jonka takana sinivalkoisten taso tippuu todella paljon.

Yhdistelmäkilpailun mitalikolmikko Johaug, Karlsson ja Andersson painivat avausmatkalla täysin omassa sarjassaan ja neljänneksi sijoittunut Stadlober jäi mitalisijasta yli 40 sekunnin päähän. Toki väliaikalähtö muuttaa kilpailun luonteen täysin ja haastavat olosuhteet tarjoavat jälleen yllätyssaumoja. Digginsin startti kisoihin oli koko Yhdysvaltojen joukkueen tavoin todella mollivoittoinen eikä amerikkalaisten huoltojoukkokaan ole aivan pysynyt kärkimaiden tahdissa. Jessiellä on onnistuessaan hyvät saumat aina mitaleille asti, mutta muuten on vaikea nähdä että monikaan muu nainen pystyisi kovaa norja-ruotsi-trioa kärjessä horjuttamaan. Frida Karlsson ahmi Seefeldin MM-kisoista pari vuotta sitten kaksi henkilökohtaista mitalia ja pienessä ”alamäessä” Tour de Skin jälkeen ollut ruotsalainen on jälleen ajoittanut kuntopiikin kohdilleen. Karlsson on allekirjoittaneen papereissa täysin tasavertainen joukkuetoveri Anderssonin kanssa mutta jostain syystä Fridan top-3 kerroin on jätetty roikkumaan huomattavasti tätä korkeammalle. Napataan vetoihin siis Karlssonin sijoittuminen kärkikolmikkoon, jolle tarjoaa varsin pirteää 1,73 kerrointa.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *