Viking DNB

KERROIN

2.45
0
pv
0
t
0
min
0
s

Sunnuntai on tyypillisesti vilkas pelipäivä Pohjoismaiden jalkapallossa. Poimimme maistuvimmat pelikohteet Suomesta, Ruotsista ja Norjasta.

Allsvenskan: Elfsborg-Häcken (klo 16:00)

Kotijoukkue Elfsborg pelaa pitkästä aikaa varsin kelvollista kautta. Boråsin ylpeys on alisuorittanut pahasti odotuksiin nähden viime vuosina, mutta tämä kevät on ollut selkeä parannus kohti sarjan ylempää kastia.

Joukkueen paras vire on tosin hieman laskenut. Elfsborg pelasi seitsemän ensimmäistä ottelua saldolla 3-3-1, mutta neljästä viimeisestä ottelusta se on kerännyt vain nihkeän kotivoiton AFC Eskilstunasta. Merkittävin muutos näkyy xG-luvuissa; joukkueen hyökkäyspeli on hyytynyt selkeästi.

Häcken on sijoittunut kahdella edelliskaudella viiden sakkiin. Joukkue on sementoinut asemansa yhtenä Allsvenskanin Eurocup-kandidaateista, eivätkä tämän kauden odotukset olleet yhtään matalammalla. Häcken kamppailee odotettavasti taas kärkisijoituksista.

Kausi alkoi Häckenin osalta hieman kompuroiden, mutta meno on alkanut parantua kevään edetessä. Joukkue on pelannut kuusi edellistä matsia saldolla 4-1-1. Ainoa tappio tuli tasaisessa matsissa IFK Göteboria vastaan edellisellä kierroksella, jossa 1-1/2-2 tasapeli olisi ollut ansaittu tulos.

Elfsborgin ja Häckenin rankingeissa oli valtava ero kauteen lähdettäessä. Tämä välimatka on sittemmin kutistunut, mutta Häcken on yhä pelivoimaltaan pari luokkaa vahvempi ryhmä. Lisäksi näyttää siltä, että joukkueiden kuntokäyrä osoittaa hieman eri suuntiin.

Mielestämme suosikkiasema vieraskentälläkin on perusteltu, joten in Häcken DNB kertoimella 2,07 maistuu.

Veikkausliiga: FC Honka-KPV (klo 18:30)

Liigan piikkipaikkaa jahtaava Honka lähtee sunnuntain otteluun hyvistä asetelmista. Takana on kaksi todella laadukasta voittoa FC Lahdesta kotona 2-0 ja SJK:sta vieraissa 1-2. Honka oli molemmissa otteluissa xG:n valossa selvästi parempi joukkue.

Veikkausliigan kärkipää on todella mielenkiintoinen juuri nyt. HJK:n raju lasku pelivoimassa tarkoittaa sitä, että Honka jakaa nyt rankingin ykköspaikan yhdessä Klubin kanssa. Joukkueelta voidaan siis realistisesti odottaa jopa sarjan mestaruutta.

Vierasjoukkue KPV:n tilanne on sen sijaan täysi vastakohta. Kokkolalaiset nousivat pääsarjaan 29 vuoden tauon jälkeen, mutta visiitti uhkaa pahasti jäädä yhden kauden mittaiseksi.

KPV pelasi aivan kelpo matsin edellisellä kierroksella myös HJK:n vieraana, mutta joukkue ei saanut palloa paikoista maaliin. Samaa laulua on laulettu monen muunkin ottelun jälkeen tällä kaudella. Moni varmasti muistaa, että KPV päästi kokeneen Kalle Multasen talven aikana Kotkaan – hänen viimeistelyään on nyt ikävä.

Vierasjoukkueen ongelmat maalinteossa ovat hyvin tyypillisiä sarjanousijoille liigasta riippumatta. On vaikea nähdä KPV:n pelivoiman nousevan merkittävästi nykyisestä. Tällä hetkellä joukkue on suurin piirtein samalla tasolla kuin PS Kemi ja JJK kahdella edellisellä kaudella.

FC Hongan asema jättisuosikkina on perusteltu. Betserin ja Pinnaclen FC Honka -1,5 kertoimella 2,27 kelpaa helposti peleihin. Poimitaan jatkoksi myös yli 2,5 maalia 1,86 kertoimella.

Eliteserien: Lillestrom-Viking (klo 19:00)

Norjan pääsarjasta on tahkottu noin kolmannes. Sunnuntain paras value löytyy Oslon lähistöltä, jossa Lillestrom saa vastaansa sarjanousija Vikingin.

Kotijoukkue LSK on kamppaillut jo useamman vuoden ajan olemassaolostaan Eliteserienissä. Hyvä loppukausi on pelastanut sen täpärästi jo monta kertaa, ja vastaava kamppailu lienee edessä tänäkin syksynä.

Toistaiseksi Lillestromin kausin on alkanut kelvollisesti tulostaulua katsottaessa, mutta tasaisuutta ei meinaa löytyä. Viikko sitten LSK kaatoi komeasti Vålerengan vieraissa, mutta hävisi toisaalta sitä edeltävän ottelun Odd BK:lle 0-3 kotona.

Kokonaisuutena joukkueen xG-luvut ovat olleet todella heikkoja, eli joukkue ei ole ansainnut läheskään kaikkia saatuja pisteitä. Tämä ei ole koskaan hyvä merkki.

Vierailija Viking on sarjanousija, mutta kyseessä on silti perinteinen Eliteserien-seura. Öljykaupunki Stavangerin joukkue putosi viime kaudeksi 1. divariin, mutta palasi sieltä nopeasti takaisin.

Viking on lunastanut toistaiseksi sille asetetut odotukset. Joukkue voisi olla jopa viiden sakissa rästipelinsä voittamalla. Takana on tosin kauden heikon matsi Molden vieraana, jossa Viking romahti peräti 5-1 -tappioon. Tähän ei kuitenkaan kannata reagoida liikaa.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että viime viikon rajut tulokset ovat vaikuttaneet markkinaan. Mielestämme Viking on laadukkaampi nippu, ja LSK ansaitsee vain marginaalisen suosikkiaseman. Vikingin xG-luvut ovat myös selvästi Lillestromia paremmat tämän kauden osalta.

Mennään markkinaa vastaan eikä reagoida yhteen tulokseen liikaa. n DNB 2,45 Vikingille on erittäin maistuva veto – ilmaa on reilusti. Rohkeimmille on tarjolla in 1X2-markkinatoppi kertoimella 3,95!

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *