FC Honka -1,5

KERROIN

2.27
0
pv
0
t
0
min
0
s

Perinteinen lauantaivakio pelataan tällä kertaa sunnuntaina. Kuponki koostuu Veikkausliigan, Ykkösen ja Kakkosen otteluista. Tarjolla on lisäksi 50.000 euron kesäbonus, joka lisätään 13 oikein -tuloksille.

Ottelun perässä on sen 1-X-2 todennäköisyysarvio. Vertaa näitä lukuja Vakion peliprosentteihin, niin löydät parhaat yli- ja alipelatut kohteet.

1: KuPS-SJK (50-29-21)

KuPS lähtee sunnuntain otteluun hyvissä fiiliksissä. Joukkue kaatoi edellisessä ottelussaan Ilveksen aiheuttaen tamperelaisille kauden avaustappion. Kyseessä oli vahva esitys muutaman heikomman matsin jälkeen. Kauden väkevästi aloittaneella SJK:lla on sen sijaan takana neljä voitotonta ottelua. Joukkueen hyökkäyspeli on yskinyt koko kauden, mutta nyt myös puolustus on alkanut päästää maaleja. KuPS on hieman parempi joukkue ja vie matsin kerran kahdesta. Kotivoitto on hieman ylipelattu, joten varmistetaan vähämaalisessa matsissa ykkönen tasapelillä.

2: FC Honka-KPV (76-14-10)

FC Honka on parannellut asemiaan viime kierroksilla ja noussut kahden voiton myötä tasapisteisiin sarjaa johtavan Interin kanssa. HJK:n sekoillessa Honka on noussut myös meidän Veikkausliiga-rankingimme ykkösjoukkueeksi. KPV:n tilanne on sen sijaan huolestuttava, sillä voittoja ei vain tule. Sarjanousija kyllä taistelee ja luo tilanteita, mutta paikoista ei saada maaleja. Samaan aikaan oma puolustus näyttää olevan riittämätön tälle tasolle. Honka on jättisuosikki, eikä kotivoittoa tarvitse tässä ottelussa varmistella.

3: IFK Mariehamn-FC Lahti (54-26-20)

IFK Mariehamn on aloittanut kauden joukkueen materiaaliin nähden kelvollisesti. Avauskierrokset lupasivat vieläkin enemmän, mutta saarelaiset ovat hyytyneet hieman viime viikkoina. Joukkue kaatoi edellisellä kierroksella heikon Vepsun kotona 1-0, joka oli ensimmäinen voitto viiteen otteluun. FC Lahti hävisi puolestaan Hongan vieraana 2-0. Joukkueen esitykset ovat ailahdelleet kovasti, eikä kauden saldona ole kuin vasta kaksi voittoa yhdeksästä pelistä. Lahti on tällä hetkellä rankingissa varsin alhaalla, joten IFK:lle voidaan tarjota kepeästi yli 50 pinnan suosikkiasema. Vakiossa kotivoitto on hieman alimerkitty, joten jatketaan kotivarmojen sarjalla!

4: TPS-Jaro (61-24-15)

Ykkösen suurin nousijasuosikki TPS kärsi viikolla avaustappionsa FC Hakaa vastaan maalein 0-1. ”Töpselin” esitys oli heikko, eikä joukkue ole muutenkaan vielä näyttänyt parastaan tällä kaudella. Etenkin hyökkäyspelissä näyttää olevan ongelmia. Jaro pelasi tasan sarjanousija TPV:n kanssa ja hukkasi tukuittain paikkoja. Kauden kahdella voitolla aloittanut joukkue ei ole nyt napannut täyttä pistepottia neljään matsiin. TPS on pari luokkaa vahvempi joukkue, sillä Jaro kuuluu sarjan keskikastiin. Kotivoitto on jäänyt aavistuksen alimerkityksi, joten kupongille merkitään jo kolmas peräkkäinen varma 1.

5: AC Oulu-MYPA (78-15-7)

AC Oulu lähti kauteen TPS:n suurimpana haastajana. Joukkueen nousuhaaveet ovat kuitenkin kokeneet kovia kolauksia, sillä takana on kaksi 0-1 tappiota putkeen. Viikolla ACO hävisi MuSan vieraana ja tätä ennen kotona juuri TPS:lle 0-1. Sarjanousija MYPA aloitti kauden neljällä tappiolla maalierolla 3-13. Viikko sitten joukkue otti avausvoittonsa MuSan vieraana ja pelasi keskiviikkona KTP:n kanssa tasurin Kymenlaakson derbyssä. Otteet ovat alkaneet siis hieman parantua. ACO on tästä huolimatta jättisuosikki, eikä MYPA:lla pitäisi olla juuri mahdollisuuksia Oulussa. Kotivoiton kannatus ei ole noussut liian korkeaksi, joten Vakiokupongille piirretään taas varma 1!

6: TPV-AC Kajaani (36-29-35)

Sarjanousija TPV on aloittanut kauden joukkueen tason mukaisesti saldolla 1-2-3. Viikolla TPV teki todellisen ryöstön Pietasaareen, josta tarttui mukaan tasuri kovasta paineesta huolimatta. TPV:n ottelut ovat olleet tähän asti hyvin vähämaalisia. AC Kajaani on pudonnut jo sarjajumboksi kolmen peräkkäisen tappion myötä. Viikolla tuli kuokkaan Tammisaaressa, ja tätä ennen ACK hävisi kotonaan KPT:lle maalein 1-2. Puolustus tuntuu vuotavan jatkuvasti. Matsi on ennakkoon hyvin tasaväkinen ja vähämaalinen. TPV:lle ei voi antaa kuin marginaalisen suosikkiaseman, jos sitäkään. Ohitetaan ylipelattu kotivoitto ja napataan hyvin osuva X2.

7: JIPPO-Reipas (54-26-20)

JIPPO on pelannut vähintään hämmentävän kauden Kakkosen A-lohkossa. Joukkue aloitti kevään peräti neljällä 0-0 -tasapelillä, ennen kuin putki katkesi Susien vieraana torstaina. JIPPO nappasi komean 1-3 voiton ja jatkoi tappiotonta putkeaan. Sarjanousija Reipas on yllättänyt monet, ja joukkue on joensuulaisten tavoin yhä tappioitta. Keskiviikkona se pelasi varsin tasaisen kotimatsin Kiffeniä vastaan, joka päättyi 1-1 -lukemiin. Vieraissa Reipas on niistänyt tasurit Viikingeiltä ja VJS:ltä. JIPPO on vähintään luokkaa parempi ja ansaitsee selvän suosikkiaseman. Vakiossa ykköstä on pelattu käsittämättömästi vain 35%, joten kupongille saadaan loistava varma.

8: FC Viikingit-PEPO (37-27-36)

FC Viikingit näyttää saaneen koneen käyntiin viime kierroksilla. Kausi alkoi heikosti 1-2 ja 1-6 tappioilla kärkijoukkueista MP:tä ja Klubi 04 vastaan. Torstaina Viikingit kaatoi JäPSin vieraissa 1-2 väkevällä esityksellä. Tätä edelsivät myös hyvät matsit Reipasta ja Susia vastaan. PEPO kaatoi kotona tiukkojen vaiheiden jälkeen MiPK:n maalein 1-0. Joukkueen alkukausi on ollut hyvä, sillä saldona on vain yksi tappio – sekin vieraissa kärkijoukkue Klubia vastaan. Lappeenrantalaiset kamppailevat tälläkin kaudella noususta Ykköseen. PEPO on rankingissa luokkaa Viikkareita parempi, joten tasoero syö kotiedun pois lähes täysin. Ottelu on paperilla hyvin ympäripyöreä, ja Vakion peliprosentit ovat kohdallaan. Merkitään tämä ottelu umpeen.

9: FC Espoo-P-Iirot (60-23-17)

FC Espoo on aloittanut kauden erinomaisesti ja johtaa B-lohkoa lähes puhtaalla pelillä. Neljän voiton lisäksi saldona on 0-0 -tasapeli kovan KaaPon vieraana. Torstaina joukkue kaatoi ansaitusti TamU:n vieraissa 1-2. Sarjanousija P-Iirot jäi torstaina täysin Gnistanin jalkoihin ja hävisi kotona maalein 0-3. Tätä ennen Iirot oli pelannut vähämaalisia ja tasaisia otteluita, mutta nyt raumalaisilla ei kyllä ollut mitään mahdollisuuksia. Espoossa on odotettavissa taas vaikea ottelu, ja kotijoukkueelle voidaan tarjota 60 pinnan suosikkiasemaa. Vakiossa Espoo on hieman ylipelattu, joten haetaan riskillä kupongille arvoa ja ohitetaan ykkönen kokonaan. Ei mikään maistuvin valinta, mutta rivistä tulee muuten aivan liian suosikkivetoinen.

10: FC Jazz-KaaPo (22-26-52)

FC Jazz haki torstaina komean vierasvoiton Espoosta maalein 1-3. Kyseessä oli toinen voitto kolmeen otteluun, eli porilaisten otteet ovat alkaneet parantua. Kokonaisuutena etenkin alkukausi sujui todella heikosti. KaaPo oli jo viime kaudella yksi kärkijoukkueista, ja sama meno jatkuu tänäkin keväänä. Kaarinan ylpeys on B-lohkon kärkisijoilla ilman tappioita. Viikolla se murjoi Ilveksen 2-joukkueen puhtaasti 3-0. Tätä ennen kaatui vahva SalPa vieraissa maalein 1-2. KaaPo on tällä hetkellä selvästi Jazzia kovempi nippu. Porilaiset kuuluvat sarjan häntäpäähän, ja ovat kotonakin selvä altavastaaja. KaaPo vie matsin yli 50 prosentin todennäköisyydellä, joten 46 pinnaa merkitty kakkonen kelpaa hyvin myös varmaksi.

11: KäPa-EPS (38-29-33)

Käpylän Pallo on tullut tunnetuksi sarjan vähämaalisimpana joukkueena, mutta kaksi edellistä kotipeliä ovat tarjonneet yllättävän paljo osumia. Viikolla KäPa hävisi GrIFK:lle 1-2, ja tätä ennen se pelasi kotonaan Ilves 2:n kanssa 2-2 -tasapelin. Välissä KäPa haki pisteet Jazzilta tyypillisellä 0-1 -voitolla. EPS hävisi Jazzille kotonaan torstaina maalein 1-3. Kausi on sujunut tähän asti suht odotetusti, ja joukkue on keskikastissa kahdella voitolla viidestä ottelusta. Ennakkoon EPS on varsin KäPan tasoinen nippu, joten ottelu on lähtökohdiltaan tasainen ja vähämaalinen. Vakiossa KäPa on selvästi ylipelattu, joten haetaan riville taas arvoa ja napataan yli 60% todennäköisyydellä osuva X2.

12: SalPa-TamU (66-22-12)

SalPan kausi on käynnistynyt B-lohkossa mukavasti. Saldona vasta yksi tappio, joka tuli kärkijoukkue KaaPolle viikko sitten. Keskiviikkona SalPa kaatoi Honka Akatemian vieraissa maalein 1-2. Tampere Unitedin tilanne on sen sijaan huolestuttava. Joukkue makaa B-lohkon pohjilla saldonaan ainoastaan yksi voitto. Takana on kolme tappiota peräkkäin, joissa TamU:n xG.t ovat olleet myös varsin huolestuttavia. SalPa näyttää tällä hetkellä olevan pari luokkaa vahvempi joukkue. Kotivoittoon päädytään noin kaksi kertaa kolmesta. Vakiossa kotivoitto on aavistuksen ylipelattu ja kerää todennäköisesti yhä enemmän pelikannatusta. Kannattaa varmistella tämä kohde ja hakea 1X2 kupongille. Joko kohteessa 12 tai kohteessa 9 (tai molemmissa) kannattaa harkita ykkösen ohitusta. Muuten kupongista tulee aivan liian suosikkivetoinen.

13: RoPS 2-PK-37 (61-21-18)

RoPS Akatemia on aloittanut ensimmäisen kautensa Kakkosessa yllättävän hyvin. Saldona on komea 3-1-1, eikä joukkue ole kärsinyt yhtään tappiota avauskierroksen jälkeen. Maalinteko sujuu erityisen hyvin, sillä RoPS on tehnyt 3+5+2+5 maalia neljässä edellisessä ottelussa. Torstaina kaatui FCV vieraissa maalein 0-3. PK-37 on ennakkoon yksi lohkon heikoimpia. Joukkue nappasi torstaina tärkeän voiton, kun VPS Akatemia kaatui kotona 3-0. Tätä ennen PK oli hävinnyt kaikki matsit putkeen maalierolla 1-14, joten pisteet tulivat tarpeeseen. RoPS akatemia on pari luokkaa vahvempi, mutta kotivoiton todennäköisyys ei nouse juuri yli 60 prosentin. Vakiossa ykkönen on pelattu peräti 75%, joten tarjolla on yksi kupongin parhaista ohipeleistä. PK-37:n kelkkaan ei ole helppo hypätä, mutta X2 on käytännössä pakkovalinta, jos haluat voittaa edes 13 oikein tuloksella yhtään mitään.

Voit hyödyntää yllä olevia todennäköisyyksiä myös vedonlyönnissä. Paras idea Veikkausliigan otteluista on FC Honka -1,5 @ 2,25 Bethard. Artikkelin kirjoitushetkellä Ykkösen ja Kakkosen kohteet eivät ole vielä auki kansainvälisillä vedonvälittäjillä.

Vakio 1

Parhaat varmat: 2:1 FC Honka, 5:1 AC Oulu, 7:1 JIPPO
Parhaat ohipelit: 6:X2 ohi TPV, 11:X2 ohi KäPa, 13:X2 ohi RoPS 2

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *