SPV

KERROIN

2.35
0
pv
0
t
0
min
0
s

Indians-SPV (klo 18.30)

Indiansin todella vahva viime kausi nosti hyvin koossa pysyneen joukkueen odotuksia myös tälle kaudelle mutta aivan samanlaiseen lentoon Heimo ei ole vielä yltänyt. Tähtihyökkääjä Aaro Astalan loukkaantuminen on osoittatunut joukkueelle jopa odotettua isommaksi haasteeksi ja aivan näin suureen tasonlaskuun ei allekirjoittanutkaan uskonut. Viimeisestä seitsemästä ottelusta Indians on raapinut ainoastaan kaksi voittoa ja näistäkin toinen tuli repalesita Steelers-nippua vastaan. Viimeksi Heimo haki erittäin ison vierasvoiton juuri Seinäjoelta lukemin 7-8. Kapteeni Valtteri Kainulainen on tutkaparinsa poissaolon myötä jäänyt hyökkäyspäässä lähes täysin yksin ja esimerkiksi viime kaudella edukseen esiintynyt Teppo Salo vaeltaa viime ottelun hattutempusta huolimatta lähes täysin varjojen rajamailla. Puolustuskalusto on paperilla Tuomas Harjulan , Otto Lehkosuon ja Santeri Toropaisen johdolla erittäin kilpailukykyinen mutta useat loukkaantumiset ovat syöneet tehoja myös alakerrasta ja esimerkiksi viime kaudella yhteensä 26 kertaa tolppien väliin osuneet Toropainen sekä Lehkosuo ovat heiluttaeet maaliverkkoja tämän kauden puolella ainoastaan kertaalleen. Maalinsuulla Mikko Kirvesniemi on ollut kaikesta huolimatta totutun vahva ja oletettavasti mies tänäänkin kotijoukkueen luukkua vartioi.

Seinäjoen Peliveljien alkukausi oli todella heikko mutta sittemmin todellisen kestomenestyjän kone on alkunut hiljalleen käynnistyä. Viimeisestä viidestä ottelusta punaiset ovat napanneet kolme voittoa ja etenkin vierasvoitto TPS:asta ja pisteen ryöväys mahtiseura Classicilta olivat Tommy Koposen suojateilta todella kovia näyttöjä. Viime ottelussa Indians haki täyden pistepotin lakeuksilta mutta ilman kotijoukkueen toisen erän alun totaali kämmejä olisi lopputulos voinut olla hyvinkin erilainen. Peliveljet on onnistunut pisteiden valossa hyvin laajalla rintamalla kun nelikko Sieppi, Koski, Pelto-Arvo sekä Keskinen ovat kaikki nakuttaneet jo 20 tehopisteen rajan puhki. Speve on viime vuoden hawaji-salibandysta ainakin jossain määrin osittain luopunut ja joukkueen selkeästi heikointa osa-aluetta eli pallollista peliä on alettu viilata parempaan kuntoon. Alkukauden lasaretissa ollut Rasmus Hasu on ollut tolppien välissä selkeä piristysruiske koko joukkueelle ja Koposen luottovalinta maalinsuulle myös Cupin välierään.

Liigassa Indians niisti seinäjokelaiset kauden molemmissa kamppailuissa (4-3, 7-8), joten sinällään Heimolla jonkin sortin henkinen yliote tässä parissa lienee hallussa. Astalan poissaollessa Indiansin pelivoimaa on jouduttu hinaamaan melko urakallakin alaspäin ja näillä kokoonpanotiedoilla etu on mielestämme edelleen vieraiden puolella. Sunnuntain ottelussa Indiansia vastaan SPV oli kotonaan arvioissamme noin 55% suosikki, joten pelkästään siirtyminen Otahalliin ei vielä meidän papereissa tee Indiansista otteluun suosikkia. Todella rutinoitunut SPV on ”isoissa” otteluissa aina parhaimmillaan ja etenee tästä Cupin finaaliin noin 45% arviolla. Bethardin kärkikerroin vierasvoitolle riittää keskiviikon pelitositteelle mukaan, rajan piirtyessä 2,25 tietämille.

 

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *