KERROIN

?
0
pv
0
t
0
min
0
s

Ykkösen kausi 2018 päättyy viikon päästä lauantaina. Jäljellä on vain kaksi kierrosta, ja suorasta nousupaikasta taistelevat HIFK sekä KPV. Joukkueet kohtaavat toiseksi viimeisellä kierroksella Helsingissä.

Kotijoukkue HIFK dominoi sarjaa ensimmäisen kolmanneksen. Punapaitojen materiaali on ollut alusta lähtien yksi sarjan parhaista, ja IFK:n tavoitteena oli nopea paluu Veikkausliiga-tasolle.

Joukkue ajautui heinäkuun lopulla pahaan taantumaan. IFK pelasi viisi matsia saldolla 0-4-1 ja hukkasi piikkipaikan yllättäjäjoukkue EIF:lle.

Vierasvoitto Klubi-04:stä palautti joukkueen takaisin raiteille elokuun lopussa, ja IFK tulee tähän huippumatsiin hyvässä iskussa. Takana on neljä voittoa maalierolla 9-0, ja joukkueen puolustus on ollut otteluissa äärettömän kova.

KPV:n sesonki on sujunut täysin odotusten vastaisesti, vaikka joukkue onkin sarjan piikkipaikalla. Kokkolalaiset lähtivät kauteen selkeänä ennakkosuosikkina, mutta joukkue tuskaili koko alkukesän maalinteko-ongelmien ja loukkaantumisten kanssa.

Suora nousu näytti vielä elokuun alussa epätodennäköiseltä, sillä KPV:n loppukauden ohjelma oli myös todella vaikea. Joukkue löysi oman tasonsa kauden kriittisillä hetkellä, ja takana on peräti viisi voittoa putkeen maalierolla 14-5. KPV on kaatanut viime viikkoina FC Hakan sekä AC Oulun vaikeissa vierasotteluissa. Lisäksi joukkue nollasi syyskuussa sarjan kärjessä olleen EIF:n kotonaan.

HIFK ja KPV ovat kiistatta Ykkösen parhaat joukkueet. Helsinkiläiset ovat olleet rankingissa edellä lähes koko kauden, ja KPV on kirinyt kohti kärkeä vasta viiden viimeisen kierroksen aikana. Kauden aiemmat kohtaamiset ovat menneet myös selkeästi helsinkiläisten nimiin. Kesäkuussa HIFK kaatoi KPV:n kotonaan 2-0, ja elokuussa pisteet tasattiin Kokkolassa maalein 2-2. Myös tässä ottelussa HIFK kirjautti enemmän maaliodotusta.

Joukkueet pääsevät otteluun ilman suurempia paineita, sillä molemmat ovat varmistaneet paikan kahden joukossa. Tämän ottelun panoksena on suora nousupaikka. KPV tyytyy myös tasuriin, mutta IFK:n on haettava pistepottia myös riskillä.

Poimitaan peleihin kotivoitto in kertoimella 2,08. HIFK saa otteluun todella lujan kannatuksen, ja joukkue on ollut koko kausi huomioiden vieraitaan vahvempi

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!