Ilves-JYP O5.5

KERROIN

1.87
0
pv
0
t
0
min
0
s

Viikon ensimmäinen Liigakierros pelataan keskiviikkona. Nostamme illan tarjonnasta esiin kaksi totals-kohdetta. Toinen niistä on huippuotteluun Ilves-JYP.

Ilves-JYP

Tampereella nähdään kahden huippukuntoisen joukkueen kohtaaminen. Ilves ja JYP ovat kovassa voittoputkessa, minkä lisäksi joukkueiden hyökkäyspeli on liekeissä illasta toiseen.

Vierailija JYP on voittanut edelliset viisi matsia putkeen ja peräti seitsemän kahdeksasta edellisestä ottelusta. Edes Tappara ei pysynyt vastaamaan lauantaina JYPin vieraana vaan hävisi tylysti maalein 5-1. Tätä ennen jyväskyläläiset murskasivat Lukon 5-2, KooKoon 0-4, TPS:n 6-3 ja Ässät 0-7.

JYPin lento ei ole sattumaa. Joukkueen konkariosasto on panostanut kesän fysiikkaharjoitteluun selkeästi aiempia kausia paremmin. Tärkein yksittäinen tekijä on kuitenkin päävalmentaja Pekka Tirkkonen.

”Peksi” tunnettiin jo SaiPan aikoina viihdyttävästä ja nopeasta jääkiekosta. Nyt hän on saanut pelityylin iskostettua joukkueeseen myös Jyväskylässä. Kun yhtälöön lisätään Liigan pistepörssiä johtava Julius Nättinen, JYPin tilanne näyttää nyt todella hyvältä.

Kotijoukkue Ilves on kuitenkin kova vastus. Vihjasimme tupsukorvia myös viikko sitten Tapparaa vastaan Tampereen derbyssä. Joukkue nappasi myös tästäkin ottelusta kolme pistettä. Ilves tulee JYP-matsiin peräti seitsemän ottelun voittoputkessa. Edellisen kymmenen ottelun saldona on huikeat yhdeksän voittoa ja yksi jatkoaikatappio.

Ilveksen meno on JYPin tavoin todella railakasta myös hyökkäyspäässä. Tupsukorvien maalimäärät ovat olleet alusta asti Liigan korkeimpia. Kyseessä on erittäin ennakkoluuloton ja nopea joukkue.

Tämä ottelu on todellinen herkkupala. Emme usko tässä tapauksessa perinteiseen mantraan, jonka mukaan kärkiottelut olisivat aina erityisen vähämaalisia. Betsaamme ille yli 5,5 maalia 1,87 kertoimella. Todennäköisyysarvio tapahtumalle on 60%.

SaiPa-Pelicans

Kotijoukkue SaiPa on kerännyt pisteitä odotuksiin nähden hyvin. Sputnikit ovat yhä kympin sakissa, mutta takana on nyt yksi kauden heikoimmista esityksistä kriisijoukkue KalPaa vastaan. SaiPa hävisi lauantaina yllättäen 2-4, ja joukkueen esitys oli luokaton.

SaiPan hyökkäyspeli oli todella tahmeaa huomioiden sen, että joukkue nousi edeltävässä matsissa neljän maalin takaa Helsingissä. Sputnikkien pelissä pisti silmään myös heikkous kaksinkamppailuissa, vaikka joukkueella oli KalPa-matsissa myös selkeä rasitusetu.

Vierasjoukkue Pelicans on romahtanut hienon alkukauden jälkeen pahemman kerran. Edelliset 12 ottelua ovat tuoneet vain kaksi voittoa varsinaisella peliajalla. Nekin on hankittu sarjan jumbopaikoilla olevilta Sportilta ja TPS:ltä.

Marraskuussa on nähty kuitenkin selkeitä edistysaskeleita. Pelicans hävisi ennen taukoa epäonnisesti Tapparalle 2-3 ja kaatoi Sportin vieraissa 1-3. Maaottelutauon jälkeen pussinokat venyivät jatkoajalle KooKoota vastaan ja hävisivät Kärpille sinänsä hyvän esityksen jälkeen 0-3.

Pelicans-johto on alkanut kääntää joukkueen kurssia puolustuspää edellä. Pelicans keräsi viime kaudella menestystä aggressiivisella ja nopealla jääkiekolla, mutta nyt tuo tyyli ei enää tuot tulosta. Joukkue on menettänyt puolustuspäässä niin paljon kiekollisuutta, etteivät nykyisten pakkien kädet riitä tällaiseen ”ilotulituspeliin”.

Näyttää siltä, että ongelma on vihdoin huomattu myös Pelicans-valmennuksessa. Joukkueen pelitapaa on muutettu selvästi, mikä näkyy maalimäärien selkeänä putoamisena.

Vierasjoukkueen pelityyli painaa väistämättä ottelun maaliodotuksen matalalle. Odotamme nihkeää ja vähämaalista kamppailua, jossa on tarjolla valueta myös vedonlyöntikertoimissa. Betsaamme alle 5,5 maalia in 1,73 kertoimella. Arvio tapahtumalle 63%.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *