Kansa City -3

KERROIN

1.86
0
pv
0
t
0
min
0
s

Sunnuntaina palataan taas NFL-betsien pariin! Vikings vs Bears -matsin lisäksi otetaan kantaa huippuotteluun Saints-Chiefs.

Su 20.12 klo 20:00 Minnesota Vikings – Chicago Bears

Vikings pelasi viime sunnuntaina erikoisen pelin Tampaa vastaan. Vikings hallitsi kelloa ja pelasi pitkiä hyökkäysvuoroja, jotka sitten hyytyivät vastustajan maalialueen läheisyydessä. Kaikkein synkin päivä oli potkaisija Dan Baileylla, joka missasi kaikki(!) kolme potkumaaliyritystään sekä ainoan lisäpistepotkun. Vikings keräsi ottelussa enemmän hyökkäysjaardeja kuin Tampa, joten lopputulos, Tampan 12 pisteen voitto ei kuvaa tapahtumia juurikaan. Vikingsillä on riveissään yksi liigan parhaista keskushyökkääjistä, Dalvin Cook, joten normaalioloissa joukkue ei ole mitenkään heikko vastustajan maalialueen lähistöllä.

Chicago puolestaan löylytti Houstonia oikein kunnolla omassa pelissään. Joukkueen pelinrakentajan paikka on tällä kaudella vaihdellut. Mitchell Trubisky aloitti kauden, mutta joutui penkille heikkojen esitysten jälkeen. Tilalle tullut Nick Foles ei myöskään suuresti vakuuttanut, joten Trubisky on aloittanut kaksi viimeisintä peliä ja onkin pelannut ihan hyvin. Trubiskyn kohdalla yksittäisiä onnistumisia on nähty uralla ennenkin, mutta vakiintunutta hyvää suoritustasoa mieheltä ei olla nähty.

Vedonlyöntimarkkina on reagoinut viime viikonlopun tuloksiin todella reilusti. Ennen viime viikon pelejä tarjotuissa ennakkolinjoissa Vikings oli tasoitusvedoissa kuuden pinnan suosikki, kun nyt linja vaihtelee 3–3,5 pisteen välillä. Tämä on todella iso reaktio tässä vaiheessa kautta. Itse pidän tuota reaktiota vahvasti liioiteltuna, varsinkin kun Minnesotan viime viikon pelissä oli paljon huonoa sattumaa eikä joukkue ollut missään tapauksessa niin heikko kuin lopputuloksesta voisi päätellä. Näin ollen peliin valitaan vedoksi Minnesota -3, jolle Pinnacle tarjoaa kertoimen 1,90. Arvioni vedolle on 56 %.

 

 

Su 20.12 klo 23:25 New Orleans Saints – Kansas City Chiefs

Viikon huippuottelussa kohtaavat AFC:n kärkijoukkue Chiefs ja NFC:n kakkoseksi viime viikon tappion myötä tippunut Saints. Nämä joukkueet saattavat hyvin kohdata helmikuun alussa Super Bowlissa.

Saintsin veteraanipelinrakentaja Drew Brees loukkaantui joitakin viikkoja sitten. Miehellä todettiin 11 murtunutta kylkiluuta ja ilmarinta, joten iskua on tullut reippaasti. Breesin tilalla peliä on pyörittänyt Taysom Hill, jota Saints on käyttänyt aiemmin paljon erilaisissa kikkapeleissä, mutta kokemusta perinteisen QB:n paikasta hänellä ei juurikaan ollut. Hillin johdolla joukkue otti voiton kolmesta ensimmäisestä pelistään. Tässä iso rooli oli Saintsin puolustuksella, joka on liigan parhaimmistoa.

Hillin kohdalla iso etu oli alkuun se, että vastustajilla ei ollut hänen pelistään filmiä alla, joten hänen pelityyliinsä valmistautuminen oli hankalaa. Nyt neljän startin jälkeen tuo etu alkaa olla menetetty ja viime viikolla Philadelphia pysäyttikin Saintsin hyökkäyksen tehokkaasti ja aiheutti joukkueelle ensimmäisen tappion Hillin starteissa. Tähän peliin on teoreettinen mahdollisuus, että Brees toipuisi pelikuntoon, mitä todennäköisimmin Hill kuitenkin aloittaa nytkin. Vaikka Brees saataisiin kentälle, on vaikea uskoa, että nelikymppinen peluri tuollaisen vamman jäljiltä olisi lähelläkään täyttä pelikuntoa ensimmäisessä pelissään usean viikon tauon jälkeen.

Chiefs on rullannut voitosta voittoon (yksi tappio 13 peliin), mutta pelit ovat olleet paljolti tiukkoja ainakin loppunumeroiltaan. Joukkue tuntuu tekevän sen mitä tarvitaan voittoihin ja pelaavan vastustajien tason mukaisesti. Kovia vastuksia vastaan joukkue on kuitenkin nostanut tasoaan selvästi, kuten esim. alkukauden murskavoitossa Baltimorea vastaan. Samoin Tampaa vastaan joukkue otti alussa reilun johdon vieden peliä miten tahtoo, mutta löysäili lopussa sen verran että Tampa pääsi kaventamaan loppuluvut tiukoiksi.

Tässä pelissä Chiefs on varmuudella alusta saakka täysillä mukana ja silloin joukkueen hyökkäys on yleensä sillä tasolla, että juuri kukaan liigassa ei pysty siihen vastaamaan. Täydessä kunnossa olevan Breesin johdolla Saints voisi pystyä haastamaan, mutta nykyisistä lähtökohdista en siihen usko. Näin ollen pelivalintani on Kansas City -3 in kertoimella 1,86. Todennäköisyysarvioni tälle on 57 %.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *