Jaro (1X2)

KERROIN

2.75
0
pv
0
t
0
min
0
s

Maanantain futisideat haetaan tällä kertaa kotimaan palloilusta. Tarjolla on kaksi pelikohdetta, joissa jännäillään vierasjoukkueiden menestystä.

Veikkausliiga: KPV-HIFK (klo 18:30)

KPV nousi täksi kaudeksi pääsarjaan 29 vuoden tauon jälkeen. Joukkuetta povattiin ennakkoon suurimmaksi putoajakandidaatiksi, ja toistaiseksi ennusmerkit ovat pitäneet paikkansa.

Kokkolan ylpeys ei ole voittanut vielä seitsemän kierroksen jälkeen yhtään ottelua. Saldona on kaksi tasapeliä, ja nekin on hankittu sarjan heikoimpiin kuuluvia joukkueita (Lahti, VPS) vastaan.

KPV:n syntinä on ollut heikoille joukkueille tyypillinen romahdus ottelun lopussa. Pari viikkoa sitten joukkue hukkasi 1-1 -tasapelin 3-1 tappioon Kuopiossa kahdella loppuminuuttien maalilla. Viikko sitten KPV hävisi Cupissa Ilvekselle 2-3 päästäen kaksi yliaikamaalia.

HIFK nousi myös takaisin Veikkausliigaan täksi kaudeksi. Stadilaiset ovat esiintyneet huomattavasti KPV:tä vahvemmin, ja saldona on viidestä edellisestä ottelusta vain yksi tappio tasaisessa RoPS-ottelussa.

Toki, HIFK on sarjassa toiseksi viimeisenä, mutta joukkueen otteluohjelma on ollut todella kova. Tähän verrattuna IFK:n puolustus on pitänyt erinomaisesti: ainoastaan Ilves on päästänyt vähemmän maaleja, eikä punapaitojen verkkoon ole tehty vielä kertaakaan yli yhtä osumaa.

KPV näyttää valitettavasti olevan aivan omassa luokassaan tämän kauden Veikkausliigassa. Jopa HIFK on niin paljon parempi nippu, että stadilaisille voidaan tarjota ottelussa pieni vierassuosikin asema. Bethardin HIFK DNB kelpaa betsiksi kertoimella 2,11.

Ykkönen: KTP-Jaro (klo 18:30)

Ykkönen on tänä kesänä todella mielenkiintoinen sarja, sillä noususta taistelee realistisesti jopa puolet joukkueista. Neljäs ottelukierros päätetään Kotkassa.

Kotijoukkue KTP nousi viime kaudella takaisin Ykköseen. Silloin joukkue oli vielä sarjan häntäpäässä, mutta talven aikana vahvistuneet kotkalaiset rankattiin ennakkokaavailuissa Ykkösen ylempään kastiin.

Kausi alkoi murheellisesti 0-1 tappiolla AC Oululle ja peräti 6-3 tappiolla FC Hakalle. Kolmannen kierroksen EIF-matsi oli myös aikamoista tärinää tunnin ajan, kunnes viime kauden maaliseppo Aleksi Pahkasalo iski kahdesti ja johdatti KTP:n voittoon.

Pietarsaaren Jaro on kuulunut jo usean vuoden ajan Ykkösen laatujoukkueisiin, jonka rahkeet eivät koskaan tunnu riittävän aivan terävimpään kärkeen. Odotukset ovat täksi kaudeksi taas samanlaisia.

Jaron kevät on alkanut tällä kertaa positiivisesti: joukkue on yhä tappioitta kolmen ottelun jälkeen. Jaro haki avauskierroksella 1-2 vierasvoiton EIF:stä hyvällä esityksellä. Tämän jälkeen kaatui Mypa kotona 3-0, jota seurasi 1-1 -vierastasuri nousija MuSaa vastaan.

Olemme tällä kaudella selvästi KTP-vastaisempia, kuin vedonlyöntimarkkina. Emme usko kotkalaiset olevan lähellä sarjan kärkipaikkoja, ja peliesitykset viittaavat myös toistaiseksi tähän – KTP ei vakuuta lainkaan.

Jaro on sen sijaan aloittanut hyvin, ja joukkueesta löytyy myös laatua vaikka muille jakaa. Joukkue ansaitsee Kotkassakin suosikin aseman, joten poimitaan in 2,75 lapulle.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!