Betis

KERROIN

3.75
0
pv
0
t
0
min
0
s

Perinteinen lauantaivakio täyttyy jälleen brittifutiskohteista. Mukana on tällä kertaa myös yksi Espanjan liigan ottelu. Tarjolla on todella paljon vääristymiä peliprosenteissa, joten nyt jos koskaan kannattaa tehdä pieni sijoitus!

Jokaisen ottelun perässä on sen 1-X-2 todennäköisyysarvio. Vertaa näitä lukuja Vakion peliprosentteihin, niin löydät parhaat yli- ja alikertoimet.

1: Brighton-Arsenal (25-29-46)

Koronatauko tuli Brightonille todennäköisesti hyvään saumaan, sillä joukkueella on takana peräti yhdeksän voitotonta ottelua Valioliigassa. Edellinen täysi pistepotti on joulukuun lopulta. Hyvä alkukausi on siis sulanut pahasti putoamistaisteluksi. Arsenal avasi pelit keskiviikkona Cityn vieraana. Joukkue taisteli 45. minuutille asti, kunnes David Luiz -show pilasi ottelun. Lopulta Gunners oli aseeton vajaamiehisenä ja hävisi 0-3. Tämän kohteen value on 1X-merkeissä, sillä Arsenal on noin 10 pinnaa ylipelattu. 1X on hyvä vaihtoehto, mutta me pelaamme hieman haastavan avauskohteen umpeen.

2: West Ham-Wolverhampton (25-26-49)

West Hamin kausi on jälleen kerran pettymys odotuksiin nähden, eli ei muutosta aiempiin vuosiin. Hammers lähti koronabreikille heikossa vireessä: saldo 1-2-6 yhdeksästä ottelusta on masentava. Tämä vire on pudottanut joukkueen pelottavan alas. Wolvesin tilanne on päin vastainen, sillä joukkue lähti tauolle viiden ottelun tappiottomassa putkessa. Wolvesilla on kaikki saumat päästä tälläkin kaudella europaikoille, emmekä usko joukkueen menon hyytyvän myöskään päätöskierroksilla. Lähes kerran kahdesta toteutuvan vierasvoiton kannatus on jäänyt aavistuksen matalaksi, joten napataan Wolves varmaksi.

3: Bournemouth-Crystal P (31-32-37)

Bournemouthin kausi on ollut vaikeuksia täynnä. Cherries on todellisessa putoamisvaarassa, ja joukkue lähti koronatauolle saldolla 0-1-3 neljästä edellisestä ottelusta. Mikään ei viittaa pelivireen yllättävään kääntymiseen. Koronabreikki tuli Palacelle huonoon aikaan, sillä Eagles oli juuri kolmen ottelun voittoputkessa. Palace kaatoi Watfordin, Brightonin ja Newcastlen – kaikki maalein 1-0. Roy Hodgsonin taikatemput johdattavat lontoolaiset tälläkin kaudella turvallisesti keskikastiin. Ottelun asetelma sopii hyvin vieraissakin viihtyvälle Palacelle. Vakion peliprosentit ovat aivan väärin päin, joten napataan vain 29% merkitystä Palacesta jopa varma! X2 on hyvä ja osuva vaihtoehto, mutta hyvät varmat ovat tällä kupongilla kortilla, joten nyt on pakko ottaa kantaa.

4: West Bromwich-Birmingham (54-26-20)

West Bromwichista on muodostunut 2010-luvulla todellinen hissijoukkue Valioliigan ja Championshipin väliin. WBA on tekemässä taas paluuta kirkkaisiin valoihin. Joukkue tosin menetti sarjan kärkipaikan Leedsille juuri ennen koronabreikkiä. Birminghamille tauko tuli hyvään paikkaan, sillä joukkue hyytyi viiden voitottoman ottelun putkeen. Kokonaisuutena sesonki on edennyt aika lailla odotetusti – Birmingham sijoittuu kyllä turvalliseen keskikastiin. Vakiossa tämä matsi on päivänselvä X2, sillä WBA:n voittoa on pelattu peräti 70%. Kannattaa myös huomioida, että Birmingham on hävinnyt vain kerran 11 edellisen liigaottelun aikana. Toivotaan tämän vireen jatkuvan myös koronabreikin yli. Ottelussa on myös paikallislatausta, mikä syö entisestään kaventunutta kotietua (Championshipissakin pelataan tyhjille katsomoille).

5: Sheffield W-Nottingham (31-29-40)

Sheffieldissa ei enää haaveilla playoffs-paikoista, vaikka syksyllä siihen oli vielä aihetta. Joukkue on pelannut kalenterivuoden 2020 saldolla 2-3-7 ja vajonnut kauas top 6 -sijoista. Ennen taukoa Owls hävisi rumasti Brentfordille ja Derbylle yhteismaalein 1-8. Nottingham on saanut ikuisen alisuorittajan leiman, sillä Forest on hakenut nousua Valioliigaan jo vuosikausia. Nyt siihen on parempi sauma kuin pitkään aikaan, sillä joukkue on tukevasti kuuden joukossa. Nottinghamissa on unelmoitu jopa suorasta noususta, mutta heikko jakso ennen koronabreikkiä toi lunta tupaan. Tasoeroa on sen verran, että Nottingham ansaitsee tässä 40% vierassuosikin aseman. Vakion peliprosentit ovat tässäkin väärin päin, joten lähdetään kakkosesta liikkeelle. Hyviä varmoja on sen verran vähän, että ristivarmistus skipataan.

6: Luton-Preston (22-29-49)

Luton teki koronabreikin aikana mielenkiintoisen tempun palkkaamalla Nathan Jonesin managerikseen. Jones johdatti Lutonin sarjanousuun ja huikeaan menestykseen vuosi sitten, mutta mies siirtyi kesken kauden Stoken puikkoihin. Nyt Jones on palannut ja pyrkii nostamaan Lutonin kuiville. Avauspelissä joukkue kohtaa kovan Prestonin, jolle tauko tuli hyvään saumaan. PNE hävisi neljä viidestä matsistaan ennen breikkiä, joten nyt joukkue on voinut hioa kuvioita kuntoon. Vakion peliprosentit ovat todella oudot eli 30-21-49. Näin pienelle kannatukselle jäänyt risti on ehdottomasti otettava mukaan vierasvoiton rinnalle.

7: Blackburn-Bristol C (47-28-25)

Blackburn hävisi juuri ennen taukoa Derbylle vieraissa 0-3, mutta Roversin vuosi 2020 on ollut silti vahva. Ennen tätä joukkue hävisi vain yhden kymmenestä sarjaottelustaan. Blackburnilla on yhä kaikki saumat myös playoffseihin. Bristol City oli puolestaan syöksyssä ennen koronabreikkiä: viisi voitotonta ottelua ja seitsemän edellistä liigapeliä saldolla 1-2-4. Emme usko Bristolin venyvän kauden lopulla enää kuuden sakkiin, ja Blackburnilla on hyvä sauma vauhdittaa kilpakumppaninsa syöksyä. Otetaan kotivoitto varmaksi, vaikka se onkin pari pinnaa ylipelattu. Varmaksi kelpaavia kotisuosikkeja kun ei kupongilta tahdo oikein löytyä.

8: Hull-Charlton (40-27-33)

Hull Cityn kelvollinen alkukausi on muisto vain. Joukkue romahti totaalisesti ennen koronataukoa pelaten 11 ottelua ilman voittoa saldolla 0-2-9. Tigers hävisi ennen koronabreikkiä mm. neljä ottelua putkeen maalierolla 2-12. Kauden alkumetreillä jopa sarjajohdossa viihtynyt Charlton on Hullin alapuolella ensimmäisen putoajan paikalla. Addicks lähti myös tauolle tappiputkessa häviten kolme viimeisintä matsiaan maalierolla 0-6. Kyseessä on klassinen kuuden pisteen kamppailu, jossa pisteet ovat huipputärkeitä molemmille. Hull on saanut jostain syystä peräti 53% kannatuksen, joten me otamme vastapelin. X2 osuu 60% todennäköisyydellä ja maistuu hyvin todella alavireistä joukkuetta vastaan.

9: QPR-Barnsley (43-28-29)

QPR lähti koronabreikille mukavassa kuuden ottelun tappiottomassa putkessa. Joukkue kaatoi kovan Prestonin 1-3 juuri ennen taukoa ja varmisteli muutenkin sarjapaikkansa tällä hyvällä pisteputkella. Barnsley on sen sijaan sarjan pohjille, mutta joukkue raapi ennen tärkeitä voittoja ennen koronataukoa. Kaksi viimeisintä ottelua ovat tappioita, mutta näistäkin toinen eli Reading-tappio oli xG:n valossa Barnsleyn matsi. QPR on tasoltaan hieman laadukkaampi joukkue, mutta olematon kotietu kaventaa kotivoiton todennäköisyyksiä selvästi. Vakiokansa on antanut ykköselle täysin päättömän kannatuksen, joten 70% pelatun QPR:n ohitus on selkeä valinta.

10: Reading-Stoke (34-32-34)

Readingin alkukausi oli surkea, mutta marraskuussa tehty managerinvaihto muutti kaiken. Mark Bowenin saldo on Royalsin peräsimessä 12-10-9, millä joukkue kamppailisi paikoista kuuden sakkiin. Reading voitti ennen taukoa Birminghamin ja Barnsleyn, mikä käytännössä varmisti joukkueen sarjapaikan. Stoken kausi on ollut karmiva pettymys. Potters vaihtoi Readingin tavoin manageria marraskuussa 2019, mutta Stoken kohdalla se ei johtanut niin suureen parannukseen. Pahin rämpiminen on sentään takana, mutta Stoke joutuu kyllä kamppailemaan vielä sarjapaikastaan. Vieraat ovat perustasoltaan aavistuksen vahvempia, joten ottelu on kyllä kaventuneella kotiedulla aivan 50-50. Vakion peliprosentit ovat linjassa, joten tämä kohde haiskahtaa 1X2-valinnalta.

11: Huddersfield-Wigan (40-28-32)

Huddersfield on ollut yksi Championship-kauden suurimpia pettymyksiä. Kyseessä oli myös ensimmäinen joukkue, joka painoi tällä kaudella paniikkinappulaa ja vaihtoi manageria. Terriers on pelannut rajusti alle tasonsa, mutta joukkueen pitäisi kuitenkin säilyttää sarjapaikkansa. Wigan vain pisteen kotijoukkueen alapuolella. Latics pääsi juuri ennen koronataukoa mahtavaan iskuun ja nousi putoamisviivan alta kuuden tappiottoman matsin myötä. Neljä viimeisintä olivat vieläpä nollapelejä! Vakiokansa on lämmennyt turhan paljon kotivoitolle – paras value on ehdottomasti 24% merkitty Wigan. Näin pienellä kotiedulla Huddersfield ei voi olla lähelläkään 50% suosikkiasemaa. Sekä 1_2 että X2 maistuvat tähän kohteeseen.

12: Middlesbrough-Swansea (39-30-31)

Viime vuosina playoffs-taisteluissa nähty Middlesbro on kamppaillut tällä kaudella toisessa päässä sarjataulukkoa. Ex-pelaaja Jonathan Woodgate on saanut silti pitää työpaikkansa managerina. Boro voitti juuri ennen taukoa kriittisen matsin Charltonin vieraana 0-1, mikä oli varmasti iso buusti. Valioliigasta pari kautta sitten pudonnut Swansea on pelannut aika pitkälti keskikastin tahtiin. Walesilaisryhmän hyvä kausi sai kuitenkin takapakkia ennen koronabreikkiä, sillä Swans voitti vain yhden yhdeksästä liigapelistään. Tällä hetkellä näemme joukkueet varsin tasavahvoina, joten Boro saa pienen suosikkiaseman kavennetun kotiedun myötä. Vakiossa kohde on pelattu suht oikein, joten poimitaan kotivoitto varmaksi – hyviä varmaehdokkaita kun ei montaa tällä viikolla ole.

13: Athletic Bilbao-Real Betis (40-32-28)

Athletic Bilbao ei ole saanut vielä voittotiliään auki koronabreikin jälkeen. Joukkue pelasi sunnuntaina tiukan tasapelin Atletico Madridin isäntänä ja keskiviikkona 2-2 Eibarin vieraana. Athleticin ohjelma on todella kova, sillä lauantain matsi on kuudes kolmen päivän sisään! Lepoa on viikkopelistäkin vain kaksi ottelua. Real Betis hävisi viime torstaina Sevillalle, mutta olisi ansainnut maanantaina voiton Granadasta. Joukkue kuitenkin hukkasi pisteet 90. minuutin maaliin. Vierailla on matsissa todella merkittävä lepoetu, sillä lepoaikaa on kaksi päivää enemmän, ja ottelu on kolmas yhdeksän päivän sisään. Bilbaon perinteisesti kova kotietu syödään tyhjien katsomoiden ja rasituksen kautta, joten kotivoiton todennäköisyys jää vain 40% tietämiin. Vakiossa X2 on siis maistuva peli-idea, kun kotivoiton peliprosentit ovat peräti 66%.

Voit hyödyntää yllä olevia todennäköisyyksiä myös vedonlyönnin puolella. Esimerkiksi Betis olisi pelattava, jos saat sille yli 3,57 kertoimen (=100/28).

Pelikelpoisia kohteita ovat mm. Crystal Palace @ 3,00 (37%), Wolves @ 2,18 (49%) ja Betis @ 3,75 (28%).

Vakio 1

Parhaat varmat: 2:2 Wolves, 3:2 Palace, 5:2 Nottingham

Parhaat ohipelit: 4:X2 ohi WBA, 9:X2 ohi QPR, 13:X2 ohi Athletic

 

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *