Ilves (1X2)

KERROIN

2.92
0
pv
0
t
0
min
0
s

Heinäkuu lähestyy loppuaan, ja samalla myös suomivakiot käyvät vähiin. Jäljellä on enää kaksi kuponkia kotimaisesta palloilusta, ennen kuin brittifutis käynnistyy. Tällä kertaa mukana on myös yksi ottelu Ruotsin Allsvenskanista.

Kohteen perässä on sen 1-X-2 todennäköisyysarvio. Vertaa näitä lukuja Vakion peliprosentteihin, niin löydät parhaat yli- ja alipelatut kohteet.

1: Ilves-HJK (40-33-27)

Ilveksen hieno voittoputki katkesi viime viikolla Lahdessa epäonniseen 1-0 -tappioon. Tamperelaiset dominoivat ottelua, mutta maali jäi tekemättä. Ilves on ollut tästä huolimatta liigan paras joukkue tällä kaudella. HJK on saanut uutta nostetta Lehkosuon potkujen jälkeen. Nyt Klubin riesana ovat äärimmäisen tärkeät CL-karsinnat, jotka jatkuvat heti tiistaina. Ottelun maaliodotus on todella matala ja tasapelin riski poikkeuksellisen korkea. Kohde on pelattu Vakiossa aivan oikein, ja tähän on heti uhrattava useita merkkejä. 1X ja 1X2 ovat fiksuimmat valinnat.

2: KPV-SJK (21-28-51)

KPV jäi edellisellä kierroksella Maarianhaminan jalkoihin maalein 3-0. Yritystä löytyy kyllä, mutta taso ei näytä riittävän millään sarjan laadukkaampia joukkueita vastaan. Edellisessä kotipelissä KPV nappasi elintärkeän voiton Vepsusta 2-1. SJK kaatoi myös VPS:n edellisessä ottelussaan. Hyvän alun jälkeen meno on hieman tasaantunut ja muuttunut ailahtelevaksi, mutta kausi etenee silti paremmin kuin kaksi edellistä. SJK on vieraissakin selvä suosikki ja voittaa kerran kahdesta. Vakiossa vierasvoitto on jäänyt aavistuksen alipelatuksi, joten napataan SJK varmaksi!

3: VPS-FC Lahti (39-30-31)

VPS hävisi kaksi kierrosta sitten jumbokamppailun KPV:lle 2-1, ja tämä riitti seurajohdolle – päävalmentaja Petri Vuorinen sai monoa. Christian Sundin urakka päävalmentajana ei alkanut hyvin, sillä VPS hävisi Pohjanmaan derbyn SJK:lle ansaitusti 1-0. Lahti yllätti viikko sitten Ilveksen kotonaan 1-0. Joukkue oli köysissä koko pelin, mutta selvisi jotenkin kuiville. Lahden esitykset ovat olleet varsin heikkoja koko kauden, eikä mitään nousutrendiä ole näkyvissä. VPS:llä on nyt mainio sauma ottaa kauden avausvoitto uuden päävalmentajan johdolla. Vakiossa vain 35% pelatut kotivoitto onkin kelpo varmaidea.

4: TPS-FC Haka (36-31-33)

Ykkösen suurimpana suosikkina kauteen lähtenyt TPS on päässyt kesällä hyvään pisteputkeen. Takana on neljä peräkkäistä voittoa maalierolla 10-1. Viikko sitten kaatui AC Oulu tärkeässä kotiottelussa maalein 1-0. TPS:n pistetahti on tällä hetkellä korkeampi kuin viime kaudella mestaruuden voittaneen HIFK:n, mutta joukkue on silti peräti 7 pistettä lauantain vastustaja FC Hakaa perässä. Koskilaiset ovat olleet aivan ylivertainen joukkue: takana on kuusi peräkkäistä voittoa ja koko kausi pelattuna huikealla 12-2-0 saldolla. TPS:n materiaali on silti sen verran vahva, että turkulaisille voidaan antaa pieni suosikkiasema. Ottelu on hyvin tasainen ja erittäin vähämaalinen. Se on pelattu myös Vakiossa aivan kohdalleen, joten merkitään tämä kohde tukkoon.

5: EIF-AC Kajaani (50-27-23)

EIF on päässyt takaisin jaloilleen karmean tappioputken jäljiltä. Uutta nousua on auttanut myös valmentajanvaihdos, minkä ansiosta EIF on voittanut sekä MYPA:n (0-3) että TPV:n (3-1) kahdessa edellisessä ottelussa. AC Kajaani kaatoi viikko sitten KTP:n vieraissa 0-2. Kyseessä oli kajaanilaisten ensimmäinen voitto sitten kolmannen sarjakierroksen. Kahdeksan edellisen ottelun saldo on 1-5-2, eli moni tarjolla ollut voitto on karannut käsistä tasapeliksi. Joukkueiden välillä ei ole valtavaa tasoeroa, mutta EIF ansaitsee kyllä 50 prosentin suosikkiaseman. Vakiossa kotivoitto on selkeästi ylipelattu, ja ykkösen rinnalle voi hyvin poimia vain 23% merkityn tasapelin.

6: KaaPo-Gnistan (35-29-36)

KaaPo on pelannut hienon alkukauden, mutta taustalla on hieman huolestuttava trendi. Joukkue hävisi kaksi kierrosta sitten surkealle Tampere Unitedille vieraissa, ja viime viikon kotipeli P-Iiroja vastaan oli myös todella heikko. KaaPo voitti silti raumalaiset maalein 1-0. Gnistan ei ole myöskään ollut viime kierroksilla erityisen vakuuttava. Viikko sitten kaatui sentään heikko EPS 0-1, mutta tätä ennen joukkue päästi kotonaan kolme maalia KäPaa vastaan. Gnistan on lohkon selkeä rankingkärki ja pieni suosikki myös vieraissa. Ottelu on kuitenkin hyvin tasainen ja hyvin vähämaalinen Kakkosen peliksi. Vakiokansa on merkinnyt matsin täysin oikein, ja kyseessä on taas kaikkien merkkien ottelu.

7: Honka Akatemia-P-Iirot (49-26-25)

Honka Akatemia jatkoi hyvää kesäkauttaan kaatamalla Tampere Unitedin sunnuntaina 2-1. Kyseessä oli neljäs tappioton matsi peräkkäin saldolla 2-2-0, ja Hongan xG-luvut ovat olleet myös oikein hyviä. P-Iirot pelasi erinomaisen matsin SalPan vieraana, mutta hävisi silti 0-1. Tätä edelsi kotitasapelit EPS:n ja FC Jazzin kanssa. Kokonaisuutena Iirot on pelannut odotettua paremmin, sillä sarjanousijaa kaavailtiin sarjan pohjille. Honka on hieman parempi joukkue, mutta kotivoiton todennäköisyys ei nouse yli 50 prosentin. Ohitetaan Vakiossa 10 prosenttia pelattu Akatemia. X2.

8: EPS-FC Espoo (29-25-46)

EPS taisteli urhoollisesti mutta hävisi lopulta täysin ansaitusti sarjakärki Gnistanille 0-1. Tätä ennen sarjanousija haki hyvät tasapelit Honka Akatemia ja P-Iirojen vieraana ja hävisi kotonaan KaaPolle. EPS:n sijoitus sarjan häntäpäässä on odotettu. FC Espoo aloitti kauden saldolla 4-1-0, mutta tätä on seurannut karmea putki saldolla 1-0-5. Ainoa voitto kuuteen peliinkin on sarjajumbo GrIFK:sta. Viime matsi oli KäPan vieraana parempi, mutta Espoo hävisi silti maalein 2-1. Perustasoissa on sen verran eroa, että FC Espoo saa paikallispelissä selvän suosikin aseman. Vakiokansalta on jäänyt kakkonen hieman alimerkityksi, joten napataan vierasvoitto varmaksi ja toivotaan FC Espoon kurssin kääntymistä!

9: KäPa-SalPa (23-26-51)

KäPa jatkoi orastavaa nousukuntoaan kaatamalla FC Espoon alivoimallakin maalein 2-1. Tätä edelsi erinomainen tasapeli Gnistanin vieraana 3-3 ja tasuri myös Tampere Unitedin kotiluolasta. SalPa on pysynyt hyvin B-lohkon kärkisijoilla. Viikko sitten joukkue pelasi ansaitun tasapelin FC Jazzia vastaan, jota edelsi väkevät voitot Ilves Akatemiasta sekä FC Espoosta. SalPa on varsin kelpo vireessä ja perustasoltaan monta luokkaa kotijoukkuetta edellä. Varsin vähämaalisessa matsissa tekee mieli poimia mukaan vain 22% pelattu tasapeli hieman ylimerkityn vierasvoiton rinnalle.

10: FCV-JBK (33-24-43)

FC Vaajakosken heikko tuloskunto sai jatkoa GBK.n vieraana. Turpiin tuli maalein 2-0, ja vastustaja loi ottelussa kyllä huolestuttavan paljon xG:tä. Tätä ennen FCV hävisi kotonaan Herculeksen ja SJK Akatemian isäntänä. JBK:n tahti on hiipunut selkeästi todella kovan alkukauden (5-1-1) jälkeen, ja saldona on vain yksi voitto neljästä matsista. Viikko sitten joukkue taipui KuFun vieraana selvin numeroin (4-1). JBK on kuitenkin perustasoltaan pari pykälää FCV:n yläpuolella, ja kyllä vierasvoitolle voidaan yli 40 prosenttia myöntää. Ottelun maaliodotus on myös korkea, joten tasapelin riski jää pieneksi. Vakiossa paras merkki on vain 33% pelattu FCV, ja näistä lähtökohdista 1_2 on kelpo valinta.

11: KajHa-KuFu (14-17-69)

Sarjanousija KajHa on matkalla takaisin Kolmoseen. Kajaanilaiset ovat kaikista Kakkosen 36 joukkueesta ainoana ilman voittoa. Mikään ei tällä hetkellä viittaa siihen, että joukkueen tuloskunto tästä ihmeemmin paranisi. KuFu on sen sijaan erinomaisessa iskussa. Kuopiolaiset ovat voittaneet heikon alkukauden jälkeen viisi kuudesta edellisestä ottelusta. Joukkueella on hallussaan jo sarjan kakkospaikka, mihin KuFun rahkeet voivat hyvin riittääkin kauden päätyttyä. KajHan voittotodennäköisyys jää kotonakin hyvin pieneksi, eikä mikään viittaa tässä ottelussa yllätykseen. Napataan oikein pelatusta vierasvoitosta varma.

12: SJK Akatemia-OLS (85-10-5)

SJK Akatemia dominoi C-lohkoa edelleen näytöstyyliin. Seinäjoen nuoriso on voittanut kaikki kauden 11 ottelua, eikä pysäyttäjää näytä löytyvän. Viikko sitten Akatemia kaatoi viikko sitten myös sarjan kakkosena olleen RoPS Akatemian maalein 5-1. OLS on pelannut kelvollisesti viime otteluissaan ja voittanut KajHan sekä vahvan KuFun maalein 2-1. Perustasoltaan kyse on sarjan keskikastin ryhmästä, joka tuskin pystyy uhkaamaan SJK:n ylivoimaa. Kotivoittoon päädytään pitkälti päälle kahdeksan kertaa kymmenestä, joten 79% merkitty ykkönen on suorastaan loistava varma.

13: AIK-Helsingborg (59-27-14)

Hallitseva Ruotsin mestari AIK ei ole ollut tällä kaudella missään nimessä edellisvuosien veroinen. Kevät alkoi sen verran hitaasti, että Malmö pääsi karkumatkalle sarjan kärjessä. AIK on silti kakkospaikalla, joten suuresta flopista ei ole kyse. Tukholmalaisten rasitteena ovat HJK:n tavoin Mestarien liigan karsinnat, jotka jatkuvat heti tiistaina vierasmatsilla Mariboria vastaan. Sarjanousija Helsingborg on hyvin odotetusti Allsvenskanin alemmassa keskikastissa. HIF on noussut viime kierroksilla pois putoamisviivalta voitettuaan Örebron ja Siriuksen 1-0. Otteluiden välissä joukkue haki myös tasapelin Elfsborgilta. AIK on kotonaan selvä suosikki, mutta CL-karsinnat aiheuttavat rasitusta ja sekoittavat hieman pakkaa. Peräti 72% merkitty kotivoitto on ohipelin paikka. Maaliodotus on myös hyvin matala, joten 0-0 tai 1-1 -tasapeli ei yllättäisi.

Voit hyödyntää yllä olevia todennäköisyyksiä myös vedonlyönnin puolella. Saat rajakertoimen kaavalla 100/todennäkösyys. Esimerkiksi AIK:n voitto olisi pelattava, jos saat yli vähintään 1,70 (= 100/59) kertoimen.

Peleihin mahtuvat mm. SJK @ 2,39 (51%), Ilves @ 2,92 Expekt (40%) sekä AIK-Helsingborg tasapeli @ 3,93 Expekt (27%).

Vakio 1

Parhaat varmat: 2:2 SJK, 11:2 KuFu, 12:1 SJK Akatemia
Parhaat ohipelit: 1:1X ohi HJK, 7:X2 ohi Honka Akatemia, 13:X2 ohi AIK

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *