KERROIN

?
0
pv
0
t
0
min
0
s

Allsvenskanin 18. sarjakierros päättyy maanantaina kahteen otteluun. Göteborgissa pahasti rämpivä Blåvitt on jälleen vaikean paikan edessä, kun se saa vastaansa huippuvireisen Östersundin.

Kotijoukkue IFK Göteborg on yksi entisistä Ruotsin suurseuroista. GBG oli vielä kaudella 2015 toinen ja kaksi vuotta sitten neljäs, mutta kurssi lähti rajuun alamäkeen viime kaudella. Tänä kesänä Blåvitt on jatkanut taulukon väärässä päässä – putoamistaistelu on todellinen uhka.

Göteborgin lisäksi Allsvenskanin pohjilla on myös toinen ex-suurseura, Elfsborg. Molemmat joukkueet ovat kaukana suuruuden päivistään, mutta vedonlyöntimarkkina ei meinaa antaa helpolla periksi niiden rankingin suhteen.

Viikko sitten IFK kärsi jälleen nöyryyttävän tappion. Se hävisi toistamiseen lyhyen ajan sisään häntäpään Siriukselle – kaiken lisäksi täsmälleen samalla kaavalla kuin heinäkuun lopulla! Göteborg johti molempia otteluita Siriusta vastaan kahdella maalilla, mutta onnistui silti häviämään 2-3.

Vierailija Östersundin pelivire ei voisi olla erilaisempi. ÖFK on pelannut kymmenen edellistä ottelua saldolla 8-2-0, ja tämä putki on nostanut joukkueen mukaan jopa mestaruustaisteluun. Edellinen tappio on niinkin kaukaa kuin toukokuun ensimmäiseltä viikolta.

Edelliset kierrokset ovat tuoneet voittoja toisensa perään. Viikko sitten kaatui Kalmar 2-0, ja tätä ennen ÖFK nujersi Elfsborgin kahdesti maalein 2-0 ja 1-0. Takana on neljä voittoa peräkkäin maalierolla 9-1, ja Östersund on ollut myös otteluissa parempi joukkue.

IFK Göteborgin surkea kausi saa mitä todennäköisimmin jatkoa. Tämä ex-suurseura ei ole pärjännyt edes kotonaan, josta osoituksena on varsin keskinkertainen 4-0-5 saldo. Östersund on puolestaan yksi sarjan parhaista vierailijoista ja hävinnyt ainoastaan yhden reissupelin koko kaudella.

Nostetaan vetoihin Östersund DNB in 1,75 kertoimella (todennäköisyysarvio 63%). Rohkeimmat voivat poimia myös Östersund 1X2:n mukavalla 2,50 kertoimella (todennäköisyysarvio 46%).

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!