Indians

KERROIN

2.20
0
pv
0
t
0
min
0
s

Happee-Indians (klo 17.00)

Jyväskylän Happeen viime kausi oli todella heikko ja runkosarjassa hirvilauma sijoittoi vasta kahdeksanneksi. Pudotuspeleissä se kuitenkin haastoi täysin ylivertaisen Classicin todella miehekkäästi. Jami Manninen on todella iso menetys, mutta tulijapuolella Jonne Junkkarinen on yksi sarjan parhaita puolustajia. Roni Laasonen on harjoitusotteluissa istutettu Peter Kotilaisen rinnalle, joten tältä kaksikolta voidaan odottaa kovaa jälkeä tulevalla kaudella. Tero Kotilainen on meidän papereissamme pieni kysymysmerkki päävalmentajana ja tehot lepäävät jälleen liikaa ykkösvitjan harteilla.

Indians on yksi tulevan kauden mielenkiintoisimmista joukkuiesta. Tasaista nousua sarjan kärkeen tehnyt heimo oli mitalivauhdissa jo menneellä kaudella ja nyt ryhmä on vain entisestään vahvistunut. Samuli Huppunen on loistohankinta ja tuo pallollista osaamista jo ennestään todella taitavaan pakistoon. Kevin Nylund ja Perttu Puska ovat molemmat kokeneita hyökkääjiä ja nostavat niin sanottua secondary scoringia. Valtteri Kainulainen ja Aaro Astala muodostavat monsterimaisen duon ykköskentässä ja nuorisokaartista Niko Laiti sekä Teppo Salo ottivat isoja askeleita eteenpäin jo menneellä sesongilla. Mikko Kirvesniemi on selvä valinta tolppien väliin.

Happee voi parhaimmillaan jälleen kiusata parempiaan mutta aivan koko kautta ei Peter Kotilainenkaan joukkuetta kannattele. Indians vaikuttaa kauteen lähdettäessä todella valmiilta tapaukselta ja odotukset ovat todella korkealla. Viime vuosina joukkueet ovat keskinäisissä kohtaamisissa tahkonneet lähes tasatahtia ja tiukka ottelu on jälleen luvassa. Meidän vaakakuppi kääntyy vieraiden suuntaan ja arvioissamme Heimo nappaa vierasvoiton 48% todennäköisyydellä. Ruksitaan in kärkikerroin 2,18 kupongille talteen, rajakertoimen piirtyessä 2,10 tuntumaan.

SPV-LASB (klo 17.00)

Seinäjoen Peliveljien kultaiset mestaruusvuodet alkavat olla jo muisto entisestään ja auttamatta mestaruusvuosien pelaajarunkokin alkaa pikkuhiljaa hajota. Jyrki Holopaisen ja Eero Kososen lähdöt ovat todella isoja menetyksiä, joita ei ole edes yritetty paikata. Tommy Koposen luottoratsuista Sami Koski, J-P Peltoarvo sekä Ville Kuusela kantavat edelleen suurimmat paineet ja omissa junioreissa hurjasti kehittyneet Juuso Keskinen sekä Riku Hakanen tulevat olemaan tulevaisuudessa todella kovan luokan pelimiehiä. Puolustus on joukkueen suurin kysymysmerkki ja jo viime kaudella speve päästi kärki kahdeksikosta selkeästi eniten maaleja omaan päähän, joskin tämä selittyy osittain joukkueen todella aktiivisella pelitavalla.

Lasbin viime kausi noudatti hyvin tuttua kaavaa eikä oranssipaitoja tälläkään kaudella tulla pudotuspeleissä näkemään. Joukkue teki vähiten maaleja koko sarjasta eikä Tomi Jerkun ja Roope Kainulaisen lähdöt yhtään paranna tilannetta tulevalle kaudelle. Perttu Koljonen ja Tuure Ailio ovat hyökkäyksen kärkinimet ja puolustuksessa Miska Mäkinen kantaa selkeästi suurinta vastuuta. Näiden takana taso tippuu todella paljon ja esimerkiksi Joonatan Surakalta tai Tino Nivalalta on turha odottaa mitään mahtisuorituksia, ainakaan top-8 joukkueita vastaan. Penkin takana Kalle Tyrkäs ja Henri Vilen ovat edelleen kirjoittamattomia kortteja.

SPV oli yksi siirtoikkunan suurimpia häviäjiä mutta ei Lasbinkaan silly-season riemunkiljahduksia todellakaan aiheuta. Vaikka Speve on pelivoimaltaan top kahdeksikon heikoin, on ero Lasbiin silti todella iso. Viime kaudella Lasb yllätti seinäjokelaiset kotikaukalossaan mutta muuten keskinäisissä kohtaamisissa on marssittu peliveljien pillin tahtiin. SPV nauttii yhdestä sarjan parhaista kotieduista eikä Lasb tule punaisia kotiavauksessa yllättämään. SPV nousee noin 73% suosikiksi ja in kärkikerroin riittää peleihin mukaan.

Steelers-TPS (klo 17.00)

Steelersin tuloksellinen suunta on jo vuosia ollut laskussa ja sama trendi jatkunee tälläkin kaudella. Menneellä kaudella lähes kolmasosassa joukkueen maaleissa mukana ollut Nico Jonaeson pakkasi laukkunsa ja samalla ovenavauksella myös Niko Einiö sekä Aleksi Kulmala riisuivat teräsnutun yltään. Tulijapuolella joukkue naarasi kenttäpelaajia käytännössä pelkästään 2 divarissa viime kausina pelanneita pelureita, joista ainakin Daniel Megyaszaille ja Nico Matilaiselle on tarjolla isoa roolia. Eero Kosonen tolppien välissä antaa maailman parhaimmat saumat voittoon joka ilta ja Markus Sipronen on kovan luokan pelimies, muuta muuten materiaali on liigatasolle köykäinen ja etenkin pakisto on liigan heikoin.

TPS on kauteen lähdettäessä yksi suuria mitalisuosikkeja ja meidän ennakossamme palloseura rankattiin pelivoimaltaan toiseksi. Jani Hyytiänen on mielenkiintoinen paluumuuttaja ja Erik Storgårds voi parhaimmillaan olla yksi sarjan parhaimpia pallollisia puolustajia. Kokoonpano on todella tasainen mutta kyllähän Miko Kailialan johtama ykkösvitja on selkeä syömähammas, jolta odotetaan tehoja. Puolustussuuntaan tepsi on sarjan parhaita ellei jopa paras joukkue ja viime vuonna alun kasvukipujen jälkeen myös hyökkäyspeli otti isoja askeleitä eteenpäin.

Hämeenlinnan Loimua Areenalla ei voittajasta ole epäselvyyttä ja ilman Eero Kososen tuomaa tähtistatusta tuskin kukaan edes kiinnittäisi tähän huomiota. Viime kaudella Tepsi hakkasi vieraissa Steelersiä kuonoon 5-9 lukemin ja Turussa peli repesi totaalisesti mustavalkoisten rallatellessa taululle todella tylyt 17-2 loppulukemat. Steelersin peli ei ainakaan harjoitusotteluiden perusteella ole uomissaan ja todella onneton hyökkäyspelaaminen voi olla entistä tuskaisempaa sarjan parasta viisikkopuolustusta vastaan. Muu markkina on voimasuhteista hyvin kartalla mutta kotimainen Veikkaus on jättänyt Tepsin tasoituksen todella korkealle roikkumaan. Kotijoukkueen maaliodotus jää alle neljään osumaan emmekä usko että maajoukkuevahti Kosonen koko iltaa seioo päällään. Tasoero on valtava ja peleihin nostetaan vieraiden vähintään viiden maalin voitto hyvällä 1,90 kertoimella.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *