Newcastle 1X2

KERROIN

6.7
0
pv
0
t
0
min
0
s

Valioliigassa pelataan poikkeuksellinen viikkokierros. Tarjolla on sen vuoksi harvinainen tiistain brittifutisvakio, josta löytyy myös mielenkiintoisia pelikohteita. Jokaisen ottelun perässä on sen 1-X-2 todennäköisyys. Vertaa näitä lukuja Vakion peliprosentteihin, niin löydät parhaat yli- ja alipelatut kohteet.

1: Sheffield United-Manchester City (15-25-60)

Sheffield Unitedin kausi jatkui erinomaisella vierastasurilla Arsenalia vastaan. Blades uhmaa viikosta toiseen analyytikoiden ennustuksia ja loistaa erinomaisen puolustuksensa vuoksi. Saldona on vain kolme tappiota 16 edellisestä liigapelistä, ja kaksi näistä on Man Cityä ja Liverpoolia vastaan vieraissa. City hukkasi kaksi pistettä Palacea vastaan 90. minuutin omaan maalin. Tästä huolimatta 10 matsin saldo on 8-1-1 cupit mukaan luettuna. Agueron paluu on myös kova juttu, mutta Pepin rotaatio taitaa iskeä tiistain ottelussa? City on odotetusti ylipelattu, mutta ohitus tuntuu liian rajulta. Merkitään avauskohde tukkoon ja poimitaan hieno value 1X:n suunnalta.

2: Chelsea-Arsenal (56-26-18)

Chelsea hävisi yllättäen Newcastlelle viime lauantaina parin hyvän ottelun jälkeen. Blues hallitsi peliä alusta loppuun, mutta imuroi oman virheensä ansiosta 1-0 -maalin yliajalla. Tätä ennen joukkue pelasi viisi matsia saldolla 3-1-1 ja kaatoi mm. Arsenalin ja Tottenhamin vieraissa. Gunners hyytyi 1-1 -tasapeliin Sheffield Unitedia vastaan ilman pelikiellossa olevaan Aubameyangia. Arsenal-stara on tehnyt lähes puolet joukkueensa maaleista ja puuttuu tästäkin pelistä. Arteta ei ole saanut Arsenalia nousuun, joten merkitään Chelsea hieman alipelattuna varmaksi.

3: Everton-Newcastle (55-26-19)

Evertonin hyvä tulosputki jatkui lauantaina West Hamin vieraana. Pelillisesti Toffees oli heikko, mutta kahdeksan ottelun saldona on nyt komea 4-3-1. Ainoa tappio sitten manageri Silvan potkujen on Manchester Citylle vieraissa 2-1. Newcastle kaatoi Chelsean kovan puolustustaistelun jälkeen 1-0. Harakoiden vuodenvaihde sujui heikosti, mutta nyt takana on useampi hyvä tulos. Kaksi viikkoa sitten joukkue taisteli vierastasapelin myös Wolvesia vastaan. Everton on rajusti ylipelattu, joten haetaan ohipeliä. Newcastle tietää hyvin, miten sumputtaa ennakkoon vahvempaa vastustajaa altavastaajan roolissa. X2.

4: Crystal Palace-Southampton (38-31-31)

Crystal Palacen erinomainen kausi jatkui neljännellä peräkkäisellä tasapelillä. Eagles oli Man Cityn vieraana pahasti purjeessa, mutta nousi kuolleista 90. minuutilla ja pelasti arvokkaan vieraspisteen. Palace on hävinnyt vain kerran kymmenestä matsista. Southampton on ollut myös erinomaisessa vireessä. Lauantaina Saints kuitenkin hukkasi 2-0 johdon 2-3 -tappioksi kotona Wolvesia vastaan. Tätä ennen joukkue on ollut todella vahva kärkimies Danny Ingsin johdolla. Luvassa lienee tiukka ja tasaväkinen vääntö, jossa Palace on pieni suosikki. Otetaan kotivoitto varmaksi pienellä riskilläkin. Jos kukkaro kestää, tähän kohteeseen voi hyvin uhrata myös vaihtomerkkejä.

5: Bournemouth-Brighton (28-32-40)

Bournemouthin kamala kausi muuttui pykälää pahemmaksi, kun joukkue hävisi lauantain putoamiskamppailun Norwichille 1-0. Cherries on pelannut 12 matsia saldolla 1-1-10 ja jäänyt 7/9 edellisestä liigapelistään nollille. Bournemouth on aivan järkyttävässä kipsissä. Brighton hyytyi puolestaan 1-1 -tasapeliin heikkoa Villaa vastaan kotona. Seagulls kärsii Bournemouthin tavoin laadukkaan hyökkääjän puuttumisesta. Ottelun maaliodotus on erittäin matala, eikä 0-0 -tuloskaan yllättäisi. Peliprosentit ovat Vakiossa hyvin linjassa – tällainen kohde on syytä muurata tukkoon. 1X2.

6: Aston Villa-Watford (36-28-36)

Aston Villa piristyi nopeasti karmaisevan 1-6 kotitappionsa jälkeen. City pöllytti Villa-puolustusta huolella, mutta viime lauantaina joukkue pelasi erinomaisesti Brightonin vieraana ja otti ansaitun tasapelin. Watford jatkoi nousukauttaan 0-0 -tasapelillä Tottenhamia vastaan. Hornets on pelannut kuusi edellistä liigapeliä saldolla 4-2-0 ja maalierolla 11-2. Valioliigan surkein joukkue on noussut hurjaan pelivireeseen ja vieläpä xG:n valossa täysin ansaitusti. Watford on pelivoimaltaan sen verran parempi Villaan nähden, että kotijoukkue ei ansaitse suosikin asemaa. Vakion peliprosentit ovat liikaa Watfordin suuntaiset, joten paras merkki on 32% pelattu Villa. 1X ja 1_2 ovat kumpikin kelpo valintoja.

7: Middlesbrough-Birmingham (48-28-24)

Surkean syksyn pelannut Middlesbrough on ollut edellisen kuukauden ajan Championshipin parhaita joukkueita. Boro pelasi joulukuun lopulta saldon 4-1-0 viidessä ottelussa, kunnes joukkue hävisi lauantaina Fulhamin vieraana 1-0. Birminghamin kausi on ollut varsin tasapaksua taaperrusta alusta loppuun. Joukkue on alkanut parantaa selvästi kuluneen kuukauden aikana, mutta nyt ei onnikaan ole enää puolella. Lauantaina Birmingham oli selvästi parempi joukkue mutta ei saanut kolmea pistettä Cardiffin isäntänä. Boro on kaksikosta laadukkaampi, mutta ei paljon. Vakiokansa on pelannut rajusti liikaa kotivoittoa kuntopuntarin vuoksi. Peräti 67% merkitty Boro on selkeä ohitus. X2.

8: Barnsley-Preston (37-28-35)

Barnsleyn alkukausi oli suoranainen katastrofi, mutta joukkue pääsi vuoden 2019 lopulla jaloilleen managerinvaihdon jälkeen. Lauantaina Tykes pelasi tasaisen matsin Bristol Cityn vieraana häviten kuitenkin 1-0. Kotona joukkue on ollut vahva: vain yksi tappio yhdeksästä edellisestä pelistä ja 3-2-0 saldo viidestä viimeisestä. Preston palasi takaisin voittojen tielle kaatamalla heikon Charltonin kotona 2-1. Kyseessä olivat ansaitut pisteet viiden voitottoman matsin jälkeen. PNE on luokkaa vahvempi Barnsleyyn verrattuna, mutta ei mitenkään erikoisessa vireessä juuri nyt. Kotijoukkueelle voidaan antaa marginaalinen suosikkiasema. Paras merkki on ehdottomasti 30% pelattu Barnsley, jonka voisi nostaa pienellä budjetilla jopa varmaksi!

9: Peterborough-Wycombe (40-28-32)

Ykkösliigan nousupaikoille tähtäävä Peterborough on heikossa vireessä. Joukkue hävisi lauantaina AFC Wimbledonin vieraana 1-0, mikä oli jo neljäs tappio viiteen otteluun. Hyvin alkanut kausi on kääntynyt alamäkeen joulun jälkeen. Wycombe on ollut täysin vastaavassa vireessä, mutta Wanderers sai putkensa poikki viime lauantaina. Joukkue kaatoi Rochdalen kotona 90. minuutin rankkarimaalilla 2-1. Vastakkain on kaksi heikossa vireessä olevaa laatujoukkuetta, joiden välillä ei ole suurta tasoeroa. Paras merkki on 27% pelattu Wycombe, ja näillä peliprosenteilla kohteeseen maistuu parhaiten 1_2.

10: Colchester-Bradford (47-27-26)

Colchester sai lauantaina neljän ottelun tasapeliputken poikki kaatamalla Macclesfieldin kotona maalein 2-1. United ei ole hävinnyt seitsemään otteluun, ja joukkue on tiukasti mukana League 2:n playoffs-kisassa. Bradford on sarjassa kolme sijaa ja yhden pisteen ylempänä. Alkukaudesta sarjaa dominoinut ryhmä on voittanut vain kaksi edellisestä kahdeksasta ottelustaan. Lauantaina Bradford hukkasi 2-0 johdon kotona Scunthorpea vastaan. Colchester kelpaa kymppikohteessa hyvin varmaksi vahvana kotijoukkueena ja ainoastaan 43% pelikannatuksella.

11: Leyton Orient-Northampton (36-28-36)

Leyton Orientin kausi etenee pahasti alamäkeen tällä hetkellä. Joukkueen saldona on vain yksi voitto 13 edellisestä liigaottelusta. Viime lauantaina tuli turpiin 1-0 Port Valen vieraana. Northamptonin tahti on huomattavasti parempi. Vierasjoukkue kamppailee täysillä playoffs-paikosta, ja takana on mukava kolmen ottelun voittoputki (neljä, jos FA Cup lasketaan). Joukkueilla on selkeä tasoero Northamptonin hyväksi, mutta on syytä muistaa Englannin alasarjojen pienet marginaalit. Vierassuosikin asema ei tule helpolla, eikä Northampton ole millään NIIN paljon parempi näistä kahdesta. Vakiokansa on hullaantunut kuntopuntarista ja ylimerkinnyt vierasvoiton pahasti. 1X on todella maistuva valinta.

12: Macclesfield-Crewe (22-28-50)

Sarjan alempaan kastiin kuuluva Macclesfield taipui viime lauantaina Colchesterin vieraana 2-1. Kyseessä oli vasta toinen tappio kymmeneen otteluun. Macclesfieldista on tullut sarjan tasurikone, eikä joukkue ole kärsinyt kotikentällään kuin yhden tappion koko kaudella. Sekin tuli elokuun lopulla. Crewe kuuluu kakkosliigan eliittiin, vaikka joukkue ei olekaan piikkipaikalla. Kyseessä on pelivoimaltaan todella vahva nippu, joka kuuluisi pykälää korkeammalle tasolle. Crewe ansaitsee tasurikone Macclesfieldin vieraana 50% suosikkiaseman, joka on todella korkea lukema Englannin alasarjatasolla. Vakiokansalla on tasoero hakusessa myös tässä kohteessa, sillä Crewe on merkitty peräti 68%. Tarjolla on taas maistuva ohipeli. Macclesfield ei ole hävinnyt kotonaan kymmeneen otteluun (3-7-0).

Voit hyödyntää yllä olevia peliprosentteja myös vedonlyönnin puolella. Saat rajakertoimen kaavalla 100/todennäköisyys. Esimerkiksi Macclesfield olisi pelattava, jos saat sille yli 4,55 kertoimen (=100/22).

Pelattavia kohteita ovat mm. Sheffield United @ 8,50 (15%), Crystal Palace @ 2,85 (38%) ja Newcastle @ 6,70 (19%) – kaikki kertoimet ilta.

Futisvakio 4

Parhaat varmat: 2:1 Chelsea, 8:1 Barnsley, 10:1 Colchester
Parhaat ohipelit: 7:X2 ohi Middlesbro, 11:1X ohi Northampton, 12:1X ohi Crewe

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *