Luton 1X2

KERROIN

3.25
0
pv
0
t
0
min
0
s

Lauantaina pelataan viimeinen Vakioveikkaus ennen joulua. Norwich on jälleen kupongilla, mutta tällä kertaa on toivottava PukkiPartyn peruuntumista.

Jokaisen kohteen perässä on sen 1-X-2 todennäköisyysarvio. Vertaa näitä lukuja Vakion peliprosentteihin, niin löydät parhaat yli- ja alipelatut kohteet.

1: Manchester City-Leicester (66-22-12)

Man City palasi voittojen tielle kaatamalla Arsenalin viime sunnuntaina. Tätä edelsi kirvelevä tappio Manchesterin derbyssä. Joukkue eteni myös viikolla Liigacupin välieriin helposti Oxfordin vieraana. Leicester voitti Evertonin viikolla rangaistuspotkujen jälkeen ja käytti Liigacup-matsissa lähes ykkösmiehistöään. Joukkueen uskomaton voittoputki Valioliigassa katkesi Norwich-tasapeliin viime lauantaina, mutta Leicester olisi ansainnut voittaa myös tuon ottelun. City on jäänyt lauantain huippumatsissa alipelatuksi, vaikka arviomme on kotivoitolle selvästi betsimarkkinaa matalampi. Napataan siis 64% pelatusta Citystä Vakioon varma 1.

2: Norwich-Wolves (18-26-56)

Norwich oli syys-loka-marraskuussa Valioliigan huonoin joukkue. Kurssi on alkanut vihdoin kääntyä viimeisen kuukauden aikana, ja viikko sitten Canaries haki myös vieraspisteen Leicesteriltä Teemu Pukin maalilla. Wolves hävisi puolestaan epäonnisesti Tottenhamille 90. minuutin osumalla. Kyseessä oli ensimmäinen tappio Valioliigassa kolmeen kuukauteen. Sudet ovat olleet vahvassa iskussa UEL-rasituksesta huolimatta ja ansaitsevat selvän suosikkiaseman myös Norwichin vieraana. Kakkonen on rajusti alipelattu Vakiossa, joten Wolvesista saadaan todella maistuva ja osuva varma.

3: Newcastle-Crystal P (42-30-28)

Mainiota kautta pelaava Newcastle hyytyi Burnleyn vieraana viikko sitten 1-0 -tappioon. Kyseessä oli ensimmäinen tappio neljään matsiin ja vasta toinen kahdeksaan otteluun. Magpies on yllättänyt kaikki analyytikot suorituksillaan. Palace tasasi maanantaina pisteet Brightonin isäntänä maalein 1-1. Kyseessä oli neljäs tappioton ottelu saldolla 2-2-0 ja ensimmäinen päästetty maali kolmen nollapelin jälkeen. Kotisuosikin asema sopii joukkueelle usein todella huonosti, mikä tuli taas todistettua. Vieraissa Palace esiintyy usein paremmin, ja Vakion peliprosentit tukevat myös mukavasti X2 -asetelmaa. Ohitetaan siis kymmenen pinnaa ylipelattu Newcastle.

4: Brighton-Sheffield Utd (36-31-33)

Brighton jatkoi siis maanantaina nousukuntoaan ja haki vähintään ansaitun tasapelin Palacen kotiluolasta – voittokin olisi ollut tarjolla. Tätä ennen joukkue pelasi tasan Wolvesin kanssa ja kaatoi Arsenalin vieraissa. Sheffield United voitti puolestaan Villan 2-0 ja jatkoi huikeaa kauttaan taas yhdellä nollapelillä. Blades on Liverpoolin lisäksi ainoa joukkue, joka ei ole hävinnyt vieraissa vielä yhtään ottelua. Tämänkin matsin maaliodotus on erittäin matalalla, eikä 0-0 -tasapeli yllättäisi ketään. Vakion peliprosentit ovat kohdallaan, eikä suuria peli-ideoita ole tarjolla. Parasta ampua kohde tukkoon eli merkkaamme 1X2.

5: Aston Villa-Southampton (47-24-29)

Aston Villa on hyytynyt lupaavan jakson jälkeen kolmeen tappioon. Viikko sitten tuli turpiin Sheffield Unitedilta 2-0 ja tätä ennen Leicesteriltä 1-4 & Chelsealta 2-1. Ongelmana on ollut pitkälti myös vaikea ohjelma. Southampton kohensi asemiaan kuun taitteessa kahdella huipputärkeällä voitolla Watfordista ja Norwichista. Putki ei kuitenkaan jatkunut, sillä Saints on hävinnyt kaksi ennakkoon potentiaalista matsia Newcastlea sekä West Hamia vastaan. Villa ja Southampton ovat pelivoimaltaan lähes tasavahvoja, minkä lisäksi ottelun maaliodotus on erittäin korkealla. Paras merkki on 23% pelattu Southampton, mutta raksimme tämän kohteen muotoon 1_2.

6: Bournemouth-Burnley (43-27-30)

Bournemouth yllätti kaikki voittamalla Chelsean 0-1 vieraskentällä viikko sitten. Cherries katkaisi viiden ottelun tappioputkensa tyylillä, mutta esitys oli kaikkea muuta kuin vakuuttava. Ongelmia siis riittää edelleen. Burnley katkaisi puolestaan kolmen ruman tappion putkensa voittamalla Newcastlen 1-0. Clarets sai puolustuksensa jälleen ojennukseen ja piti Harakat tehokkaasti pois maalipaikoilta. Joukkueet ovat pelivoimaltaan hyvin tasaväkisiä, ja molemmilla on takana itseluottamusta nostattava voitto. Hieman ylipelattu Bournemouth tuntuu tässä varsin tasaisessa väännössä hyvältä ohipeli-idealta. Merkitään siis X2.

7: Fulham-Leeds (26-28-46)

Vahvasti kauden aloittanut nousijasuosikki Fulham on ajautunut peräti kolmen matsin tappioputkeen. Kaiken lisäksi selkäsaunat on kärsitty muita kärkipään joukkueita vastaan, minkä vuoksi joukkue on putoamassa ulos playoffs-paikoilta. Leeds oli ottamassa lauantaina jo kahdeksannen peräkkäisen voittonsa, mutta hukkasi 3-0 johdon Cardiffia vastaan 3-3 -tasapeliksi osin punaisen kortin myötä. LUFC on ollut tästä kömmähdyksestä huolimatta erittäin vahva viime aikoina. Vieraat ovat pelivoimaltaan tällä hetkellä merkittävästi Fulhamia edellä, joten 45% vierassuosikin asema on perusteltu. Vakiokansa on samaa mieltä, joten Leedsin voitosta on hyvä lähteä liikkeelle. Hyviä varmaideoita on varsin vähän tarjolle, joten jätetään kakkonen piikiksi.

8: Huddersfield-Nottingham (35-31-34)

Katastrofaalisesti kauden aloittanut Huddersfield on nostanut Danny Cowleyn johdolla tasoaan merkittävästi. Jan Siewertin korvannut Cowley on kerännyt saldon 5-6-5 Huddersfieldin puikoissa. Viikko sitten joukkue pelasi vierastasurin Wigania vastaan ja tätä ennen kaatui Charlton 0-1. Hienon syksyn pelannut Nottingham on ajautunut heikkoon jaksoon, joka huipentui 0-4 kotitappioon Sheffield Wedsiä vastaan. Hyvin toiminut Forest-puolustus on ollut liikaa levällään. Nyt uhkana on jo playoffs-paikkojen karkaaminen, jos kurssia ei saada käännettyä. Ottelu on ennakkoon hyvin tasainen ja hyvin vähämaalinen. Vakion peliprosentit ovat linjassa todennäköisyyksien kanssa. Tämäkin kohde haiskahtaa 1X2:lta, sillä selkeää ideaa ei oikein tahdo löytyä.

9: Millwall-Barnsley (60-25-15)

Varsin pienillä resursseilla operoiva Millwall pelaa erinomaista kautta. Heikosti alkanut syksy on kääntynyt viime kuukausina todella vahvaan vireeseen; Lions ei ole hävinnyt seitsemään otteluun (4-3-0) ja kärsinyt ainoastaan kaksi tappiota 14 edellisestä ottelusta. Barnsley näyttää piristyneen kuukausi sitten suoritetun valmentajanvaihdoksen myötä. Tykes on voittanut vain kolme matsia koko kaudella, joista kaksi on tullut edellisen neljän kierroksen aikana. Viime lauantaina kaatui QPR peräti 5-3. Millwall on kovana kotijoukkueena ottelussa jopa 60% suosikki, mutta Vakion pelaajat ovat merkanneet ykköstä peräti 70%. Kannattaa varmistella Millwall vain 15% merkityllä tasapelillä, jos kukkaro suinkin kestää.

10: Hull-Birmingham (55-25-20)

Playoffs-paikkoja alkusyksystä kolkutellut Hull on hyytynyt hieman taulukon keskikastiin. Tosin, sijat 4-14 ovat kaikki kuuden pisteen sisällä, joten mitään ei ole sinänsä hävitty. Tigers oli viikko sitten erinomainen Charltonin vieraana, mutta jäi hallinnasta huolimatta 2-2 -tasapeliin. Birminghamin meno on ollut koko kauden varsin tasapaksua puurtamista sarjan keskikastissa. Viikko sitten tuli epäonninen kotitappio WBA:lle Birminghamin derbyssä 2-3. Joukkue on voittanut vain yhden kahdeksasta edellisestä ottelustaan. Hull on pelivoimaltaan selkeästi vahvempi ja ansaitsee yli 50 prosentin suosikkiaseman. Vakiokansa on samaa mieltä, joten poimitaan Tiikerit varmaksi.

11: QPR-Charlton (55-24-21)

QPR pelasi viikko sitten todellisen hulinamatsin Barnsleyn vieraana häviten 5-3. Tätä ennen joukkue kaatoi Birminghamin vieraissa 0-2 ja Prestonin kotona 2-0. Kokonaisuutena Rangers on pelannut hyvän kauden joukkueen materiaaliin nähden. Sarjanousija Charlton sai sentään tappioputkensa poikki Hullin isäntänä, mutta oli taas kerran selkeästi heikompi joukkue. Addicks on valunut kierros toisensa jälkeen taulukossa kohti putoamisviivaa, eikä tälle trendille näytä tulevan loppua. QPR on juuri nyt luokkaa vahvempi jengi, vaikka onkin vain keskikastin nippu. Vakiossa Ärrät on saanut tolkuttoman pelikannatuksen, joten ohitetaan tylysti 71% pelattu ykkönen. X2 on yksi kupongin parhaista ideoista.

12: West Bromwich-Brentford (48-28-24)

WBA palasi voittojen tielle kaatamalla hieman onnekkaasti Birminghamin 2-3. Tätä edelsi heikko tasapeli Wiganin vieraana, joten Albion ei ole tällä hetkellä aivan parhaimmillaan. Se on toki todettava, että joukkue on isossa kuvassa sarjan eliittiä yhdessä Leedsin kanssa. Jo pari vuotta alisuorittanut Brentford näyttää vihdoin lunastavan odotukset. Bees on ottanut kaksi tärkeää kotivoittoa Fulhamista ja Cardiffista ja sementoinut asemaansa playoffs-joukkueena. Brentford olisi ansainnut tälläkin kaudella enemmän pisteitä, mutta joukkueen viimeistely on sentään parantunut merkittävästi pahimmista ajoista. Bees on erittäin vahva nippu ja pelivoimaltaan lähes WBA:n tasoa. Vakiokansa ei tätä ymmärrä, sillä Albion on saanut jopa 66% pelikannatuksen. X2 on maistuva idea!

13: Luton-Swansea (32-26-42)

Nousijajoukkue Lutonin alamäki jatkui viikko sitten 2-0 vierastappiolla Presonia vastaan. Hatters hävisi myös edellisen vieraspelin aivan pystyyn Stokessa 3-0. Lupaavasti alkanut syksy on kääntynyt laskuun, ja joukkueen saldo on 10 edellisestä ottelusta varsin ruma 2-0-8. Swansea katkaisi kuuden ottelun voitottoman putkensa Middlesboron isäntänä. Tyylikäs 3-1 -kotivoitto oli täysin ansaittu. Heikosta vireestä huolimatta, playoffs-paikat ovat edelleen täysin tavoitettavissa. Swansea on ottelussa vierassuosikki, mutta ei lähelläkään 50 prosenttia. Vakiossa Lutonin tappioputkeen on hieman ylireagoitu, joten nostetaan Swansean voiton rinnalle vain 25% merkitty ykkönen. Paras valinta on siis 1_2.

Voit hyödyntää yllä olevia todennäköisyyksiä myös vedonlyönnin puolella. Saat rajakertoimen kaavalla 100/todennäköisyys. Esimerkiksi Luton olisi pelattava, jos saat sille yli 3,13 kertoimen (=100/32).

Pelattavia kohteita ovat Championshipista Hull @ 2,00 (55%), Luton @ 3,25 ja Millwall @ 1,90 .

Vakio 1

Parhaat varmat: 1:1 Man City, 1:2 Wolves, 10:1 Hull
Parhaat ohipelit: 3:X2 ohi Newcastle, 11:X2 ohi QPR, 12:X2 ohi WBA

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *