Reading

KERROIN

12.3
0
pv
0
t
0
min
0
s

Lauantain perinteinen Vakio palaa tuttuun formaattiinsa parin tynkäkierroksen ja FA Cup-viikonloppujen jäljiltä. Tarjolla on siis klassinen Valioliigan ja Championshipin kattaus.

Jokaisen kohteen perässä on sen 1-X-2 todennäköisyysarvio. Vertaa näitä lukuja Vakion peliprosentteihin, niin löydät parhaat yli- ja alipelatut kohteet.

1: Leicester-Manchester City (22-28-50)

Leicester jatkoi tappiotonta putkeaan viime viikolla kolmeen otteluun. Joukkue haki 0-0 -tasapelin Wolvesin luolasta, mutta esiintyi heikosti etenkin hyökkäyspäässä. Kun katsotaan isoa kuvaa, Ketut ovat hyytyneet talven mittaan ja pudonneet Cityn taakse jo neljällä pisteellä. Guardiolan porukka otti keskiviikkona rutiinivoiton West Hamista 2-0. City kuittasi samalla epäonnisen Spurs-tappion viime sunnuntailta, jolloin joukkue onnistui taas kerran häviämään hallittuaan matsia selvästi. City ei ole viime kauden kaltainen superjoukkue, mutta se on kärsinyt myös todella huonosta tuurista. Pelikansa arvostaa Leicesteriä aivan liikaa, joten ainoastaan 42% merkitty City on hieno varma.

2: Sheffield United-Brighton (50-30-20)

Sheffield Unitedin uskomaton kausi jatkui edellisellä kierroksella taas voitokkaasti. Bournemouth kaatui kotona 2-1 täysin ansaitusti. Blades on hävinnyt viime kuukausina ainoastaan Man Citylle ja Liverpoolille. Brightonin voitoton putki venyi sen sijaan kuuteen otteluun, neljä näistä on tasapelejä. Seagulls on esiintynyt viime viikkoina kelvollisesti, mutta pienet marginaalit eivät ole olleet joukkueen puolella. Vakiossa Sheffield United on pelattu jopa 71%, joten tarjolla on herkullinen ohipeli. Joukkueiden pelivoimassa ei ole valtavaa eroa, minkä lisäksi vähämaalisuus tasoittaa myös tilannetta. X2 tarjoaa hienon valuen!

3: Crystal Palace-Newcastle (41-30-29)

Crystal Palace hävisi edellisellä kierroksella täysin ansaitusti Evertonin vieraana. Kyseessä oli jo kolmas tappio putkeen Hodgsonin porukalle ja seitsemäs voitoton matsi (0-4-3) peräkkäin. Palacen alamäki on pudottanut joukkueen vain kuuden pisteen päähän putoamisviivasta. Newcastle hävisi viikko sitten täysin pystyyn Arsenalin vieraana. Edellisellä kierroksella joukkue hyytyi kotitasuriin Norwichia vastaan, joten ei Newcastlekaan ole parhaimmillaan. Palace on vain pieni suosikki, sillä joukkueen kotietu on pieni, eikä suosikin asema perinteisesti Palacelle sovi. Paras merkki on vain 21% pelattu Newcastle. X2, 12 ja 1X2 ovat kaikki toimivia valintoja. Kohde tuntuu ennakkoon haastavalta.

4: Southampton-Aston Villa (60-21-19)

Southampton oli vuoden vaihteessa hienossa iskussa, mutta nyt tahti on hyytynyt. Edellisellä kierroksella tuli yllätystappio Burnleylle 1-2, minkä lisäksi Saints on hävinnyt neljän kierroksen sisään myös Liverpoolille ja Wolvesille. Aston Villalla on takana kirvelevät tappiot Tottenhamille 2-3 ja Bournemouthin vieraana 2-1. Villa taistelee ja luo paikkoja, mutta joukkueen puolustus on vain armottoman huono tälle tasolle. Aiempi kohtaaminen oli myös todella avointa peliä, jonka Southampton voitti 1-3 vieraskentällä. Olemme tälläkin kertaa Saintsin kelkassa ja poimimme 60% pelatun kotivoiton varmaksi. Uskotaan Southamptonin kurssin kääntymiseen heikon Villa-puolustuksen kustannuksella.

5: Burnley-Bournemouth (46-29-25)

Hieman nihkeän alkukauden pelannut Burnley on päässyt viime viikkoina hurjaan iskuun. Clarets voitti edellisellä kierroksella Southamptonin 2-1 ja kaatoi myös pari viikkoa aiemmin Manchester Unitedin sekä Leicesterin. Bournemouth hävisi Sheffield Unitedille, mutta sai sentään ruman tappioputkensa poikki tätä ennen kahdella tärkeällä kotivoitolla. Joukkueiden pelivoimat ovat varsin lähellä toisiaan, mutta Vakio pelaajat ovat innostuneet hieman liikaa Burnleyn viime aikaisista voitoista. Peräti 59% merkitty kotivoitto on kyllä ohipelin paikka. Toivotaan Bournemouthille vaihteeksi hyvää suoritusta vieraskentällä!


6: Bristol City-West Bromwich (34-28-38)

Bristol City hävisi viikko sitten tylysti Leedsin vieraana, kuten myös vakiovihjeessä ennakoimme. Tätä ennen joukkue voitti kuitenkin viisi kuudesta liigapelistä, joten kokonaisuutena Cityn tilanne on hyvä. West Bromwich on päässyt takaisin oikeille raiteille pitkän vaikean jakson jälkeen. WBA kompuroi yhdessä Leedsin kanssa niin pahasti, että kaksikon lähes ylivoimainen etumatka kaventui vain muutamaan pisteeseen. Nyt Albion on pelannut neljä matsia saldolla 3-1-0. Ainoa tasapeli tuli Nottinghamia vastaan viikko sitten, ja tuossakin ottelussa WBA oli selvästi parempi. Nousukuntoinen liigakärki on odotetusti hieman ylipelattu. Matsi Bristolissa on haastava, ja ykkönen onkin ehdottomasti paras merkki. Haetaan tähän kohteeseen 1_2.

7: Leeds-Reading (66-22-12)

Leeds on palannut viime otteluissa takaisin omalle tasolleen. Viikko sitten napattu voitto Bristolista oli ylivoimainen suoritus 1-0 tuloksesta huolimatta. Leeds oli myös kovan Brentfordin vieraana todella vahva, vaikka pelasikin 1-1 -tasan. Reading onnistui katkaisemaan seitsemän voitottoman ottelun putken Sheffield Wedsin vieraana maalein 0-3. Royals oli erinomaisessa iskussa joulun tienoilla, mutta kalenterivuosi 2020 on ollut heikompi. Tasoeroa on selvästi Leedsin suuntaan, joka voittaa matsin kerran kahdesta. Jätetään tällä kertaa LUFC hieman ylipelattunakin varmaksi. Vedonlyöntimarkkina tarjoaa kotivoitolle jopa noin 74% lukemia, joten meidän arviomme on varsin konservatiivinen.

8: Birmingham-Sheffield Weds (45-27-28)

Birmingham aloitti uuden vuoden 2-3 -tappiolla WBA:lle, mutta tämän jälkeen joukkue ei ole kärsinyt yhtään selkäsaunaa. Tappioton putki venyi kovan Brentfordin isäntänä viime viikolla jo seitsemään otteluun (4-3-0). Sheffield Weds on puolestaan alamäessä. Joukkue on pudonnut kauas playoffs-paikoilta pelattuaan kuusi matsia surkealle saldolla 0-2-4. Viikko sitten joukkue hävisi tylysti Readingille maalein 0-3. Tällä hetkellä Birmingham ja Sheffield Weds ovat pelivoimaltaan lähes tasavahvoja. Varma 1 on näistä lähtökohdista ok, jos käytössäsi on todella pieni budjetti. Suuremmalla kupongilla voit hakea mukaan myös 24% pelatun vierasvoiton.

9: Nottingham-QPR (56-24-20)

Nottingham onnistui venymään viikko sitten arvokkaaseen tasapeliin WBA:n kotiluolassa. Forest ei ole ollut viime aikoina parhaimmillaan, sillä voittoja on taskussa vain yksi edellisestä neljästä matsista. Edellisessä kotipelissä joukkue hävisi yllättäen jopa Charltonille. QPR palasi voittojen tielle neljän matsin tauon jälkeen murskaamalla Stoken kotona 4-2. Ärrät otti samalla lisää hajurakoa putoamisviivan alle, eikä joukkueella tule olemaan mitään hätää putoamisen suhteen. Nottingham on laatujoukkue, mutta ei WBA:n tai Leedsin tasoinen nippu. Kotivoiton todennäköisyys jää siten selvästi alle 60 prosentin. Poimi joko X tai 2 kotivoiton rinnalle.


Osallistu huikeaan Valioliigan fantasyfutis-turnaukseen! Potissa jopa 500 000 euroa. Lue lisätietoja tästä.


10: Preston-Hull (57-24-19)

Prestonin erinomainen pelivire katkesi viikko sitten yllättävään kotitappioon Millwallia vastaan. PNE oli myös todella heikko xG:n valossa, mitä joukkueelta harvoin nähdään kotiyleisön edessä. Pelivoimaltaan Preston on hyvin pitkälti sarjataulukon mukaisilla sijoilla. Vuosi 2020 on ollut surkea vierailija Hull Citylle. Uuden vuoden päivänä tuli voitto Sheffieldissä, mutta sen jälkeen saldo on 0-2-5 seitsemästä pelatusta ottelusta. Tämän jakson myötä joukkue on käytännössä pudonnut ulos playoffs-kamppailusta. Preston onkin tällä hetkellä selvästi parempi joukkue ja vahva kotisuosikki. Championshipin tasoeroilla tästä ei kuitenkaan saada yli 60% todennäköisyyttä ykköselle. Napataan vain 17% merkitty risti kotivoiton rinnalle.

11: Stoke-Cardiff (43-30-27)

Stoke kärsi viime viikolla jo toisen tappion putkeen ja kolmannen neljään otteluun. Juuri kun Potters näytti nousevan omalle tasolleen ja pois putoamisviivalta, se on alkanut taas hävitä. Tämä kuvaa hyvin joukkueen koko kautta, eli otteet ailahtelevat rajusti. Cardiff hävisi vuoden ensimmäisen pelin QPR:n vieraana 6-1, mutta tämän jälkeen walesilaiset eivät ole kärsineet tappiota seitsemän matsin aikana (3-4-0). Viikko sitten saldoksi tuli hieman heikko kotitasuri Wiganin kanssa, mutta tätä edelsi hyvät vierasvoitot Huddersfieldista ja Lutonista yhteismaalein 0-4. Stoke on pelivoimaltaan selvästi vahvempi mitä sarjataulukko kertoo, eikä tasoeroa Cardiffiin pahemmin ole. Vakiokansa aliarvioi taas Stoken tasoa, joten ykkönen on jäänyt hieman alipelatuksi. Poimitaan Potters siis varmaksi vain 38% pelikannatuksella.

12: Swansea-Huddersfield (45-29-26)

Swansea pelasi hurjan 4-4 -tasapelin Hullin vieraana viikko sitten. Se ei kuitenkin pahemmin lohduta, sillä joukkue pelasi viidennen voitottoman pelin putkeen. Swans on ylipäätään kaatanut viime vuoden lopulta lähtien vain sarjan heikompia joukkueita. Huddersfield pelasi vahvan matsin kovakuntoisen Derbyn vieraana ja nappasi 1-1 -tasapelin. Viime viikkoina on pelattu hyvin ja huonosti, mistä kertoo myös 2-2-2 -saldo kuudesta edellisestä ottelusta. Vaikka Swans on sarjataulukossa reilusti edellä, niin kaksikko on pelivoimaltaan hyvin lähellä toisiaan. Huddersfieldin tasoa hämää surkeasti sujuneet avauskierrokset. Swansea on saanut Vakiossa peräti 59% pelikannatuksen, joka on selkeä ohipelin paikka. Keskinkertaiselta näyttävä kotijoukkue maistuu hyvin ohipeliksi.

13: Wigan-Millwall (32-31-37)

Kotijoukkue Wigan näytti olevan vielä vähän aikaa sitten tuomittu putoamaan. Latics on herännyt taisteluun ja alkanut napsia pisteitä kovaa tahtia. Viimeiset viisi peliä ovat kulkeneet saldolla 2-2-1 – mukaan mahtuu jopa 0-1 vierasvoitto Leedsistä. Millwall palasi voittojen tielle viikko sitten nappaamalla kovan vierasvoiton Prestonin kotiluolasta. Hienon kauden pelannut joukkue oli esittänyt tätä ennen hieman hyytymisen merkkejä. Preston-voiton myötä Millwall on taas täysillä mukana playoffs-kamppailussa. Tämä ottelu on ennakkoon hyvin tasainen ja vähämaalinen. Vakion peliprosentit ovat myös varsin hyvin linjassa, joten suuria peli-ideoita ei ole tarjolla. Kupongin päätöskohde on parasta merkitä tukkoon.

Voit myös hyödyntää yllä olevia kohteita vedonlyönnin puolella. Saat rajakertoimen kaavalla 100/todennäköisyys. Esimerkiksi Wigan olisi pelattava, jos saat sille yli 3,13 (=100/32) kertoimen. Pelattavia kohteita ovat mm. Reading @ 12,30 Pinnacle (12%), Nottingham @ 2,15 (56%) sekä Bristol City @ 4,00 Pinnacle (34%).

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *