Belgia -1.5 hcp

KERROIN

2
0
pv
0
t
0
min
0
s

Belgia-Venäjä O2.5

Itävalta (1X2)

Jalkapallon EM-karsinnat vuoden 2020 kisoihin käynnistyvät torstaina. Poimimme illan otteluista kaksi mielenkiintoista pelivalintaa.

Belgia-Venäjä (klo 21:45)

Viime kesän MM-kisojen menestyjät Belgia sekä Venäjä karsivat paikasta EM-kisoihin I-lohkossa.

Kotijoukkue Belgia on noussut parin viime vuoden aikana kiistatta yhdeksi Euroopan ja koko maailman parhaista joukkueista. Roberto Martinezin valmentaja ryhmä on pelannut vuoden 2016 EM-karsinnoista lähtien 32 maaottelua, joista se on hävinnyt vain kaksi. Toinen oli Nations Leaguen lohkovaiheen ottelu Sveitsiä vastaan ja toinen EM-välierä Ranskaa vastaan.

Belgia oli kesän MM-kisojen pronssimitalisti ja pelasi myös syksyn Nations Leaguen voittaen kaikki kolme otteluaan ennen tappiota Sveitsille viimeisessä ottelussa.

Roberto Martinezilla on käytössään nippu supertähtiä, tosin pari käyttökelpoista pelaajaa on sivussa: Manchester Unitedin Romelu Lukaku ja Manchester Cityn Kevin De Bruyne eivät pelaa Venäjää vastaan. Keskikentällä nähtäneen hienoa kautta Wolvesissa pelaava Leander Dendocker.

Venäjä oli kenties MM-kisojen suurin yllättäjä ja puristi kotiedun myötä yllättävän pitkälle. Joukkue on silti materiaaliltaan hyvin köykäinen verrattuna Euroopan huippujoukkueisiin. Päävalmentajana jatkaa MM-kisoista tuttu Stanislav Cherchesov.

Edelliset EM-kisat (2016) ja MM-kisat (2014) olivat joukkueelta katastrofi, eikä Venäjä ole vakuuttanut myöskään MM-kisoihin 2018 valmistavissa otteluissa. Syksyllä pelattu Nations League sujui kelvollisesti; Venäjä voitti Turkin kaksi kertaa, mutta jäi lohkonsa kolmoseksi Ruotsin taakse.

Belgia on yksi maailman huippujoukkueista, ja Venäjä on paperilla kaukana takana. Kun mukaan lasketaan kotietu, niin Belgiasta saadaan matsiin jättisuosikki. Ottelun maaliodotus on myös erittäin korkealla.

Kotijoukkue on isosta tasoituksesta huolimatta hyvinkin pelikelpoinen. Napataan kupongille Belgia -1,5 in 2,00 kertoimella. Myös yli 2,5 maalia ilta kertoimella 1,65 kelpaa hyvin lapulle.

Itävalta-Puola (klo 21:45)

Itävalta ja Puola ovat G-lohkon selkeät suosikit kahden parhaan joukkoon. Kyseessä on siis mielenkiintoinen tasonmittaus lohkon kärkijoukkueiden välillä.

Kotijoukkue Itävalta on hieman aliarvostettu joukkue Euroopassa. Kyseessä on laadukas ryhmä, joka jäi hieman epäonnisesti ulos myös viime kesän MM-kisoista. Syksyllä joukkueelta nähtiin kuitenkin vahva suoritus Kansojen liigassa.

Itävalta päästi neljässä kansojen liigan ottelussa vain kaksi maalia ja sijoittui lohkon kakkoseksi hävittyään ratkaisevan ottelun Bosnia-Herzegovinan vieraana niukasti 1-0. Itävalta on ollut vakuuttavassa vireessä edeltävät kaksi vuotta: 15 edeltävän maaottelun saldona on kolmea 10-2-3.

Puola on noussut 2010-luvulla lähelle Euroopan huippumaita, mutta menestyshuippu näyttää osuneen vuoden 2016 EM-kisoihin. Kesän 2018 MM-skabat olivat Puolalta täysi katastrofi, ja joukkueen hyökkäyspää epäonnistui pahasti ”Lewan” johdolla.

Syksyn Nations League ei kääntänyt joukkueen suuntaa: Puola jäi lohkonsa jumboksi ilman yhtään voittoa ja kärsi jälleen maalintekovaikeuksista. Puola on voittanut MM-kisoista lähtien vain yhden edellisestä yhdeksästä maaottelusta.

Vieraiden hyökkäyksestä löytyy paperilla paljon tulivoimaa: Milaniin siirtynyt Piatek sekä vanha maalipyssy Lewandowski eivät saa kuitenkaan maaotteluissa parhaita tehoja irti.

Rankkaamme Itävallan hieman vedonlyöntimarkkinaa korkeammalle, ja in toppi 2,38 kotivoitolle kelpaa erinomaisesti peleihin. Puolan maajoukkueen alamäki jatkuu ainakin vielä yhden ottelun, kun vastassa on erinomaisesti pitävä Itävallan puolustus.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!