EräViikingit -1,5

KERROIN

1.78
0
pv
0
t
0
min
0
s

Nokian KrP-LASB under 12,5

Kotimainen salibandykausi isketään todenteolla käyntiin, kun miesten pääsarja polkaistaan vauhtiin lauantaina . Tarjolla on heti kuusi ottelua joista löytyy myös hyviä pelikohteita.

Nokian KrP-LASB (klo 17.00)

Nokian KrP kärsi viime kaudella selkeästä pronssikrapulasta ja jo hyvissä ajoin tuli selville ettei näätälauma taistele aivan kärkisijoista. Kauden alku oli varsin suotuisalla otteluohjelmallakin täysi katastrofi mutta mitään paniikkinappulaa ei silti painettu pohjaan. Tulevalla kaudella KrP kuuluu jälleen sarjan kärkijoukkueisiin ja kesällä vahvistunut ryhmä pääsee jälleen iskemään hieman taka-alalta. Joona Rantala löi itsensä aivan valtakunnan eliittiin menneellä kaudella ja ikinuori Henri Johansson venyttää maaliverkkoja illasta ja kaudesta toiseen. Suurimmat kysymysmerkit löytyvät edelleen puolustuspäästä, joskin Atte Lahti oli erinomainen kiinnitys juuri tälle saralle. Nyt Nokialla on myös heittää maalinsuulle yksi sarjan kärkinimistä sillä Miro Tuomala on eittämättä sarjan parhaimmistoa omalla tontillaan.

LASBin leirissä ollaan jo pitkään puhuttu pudotuspeleistä, mutta ikävä kyllä nuo puheet taitavat jälleen jäädä lunastamatta tälläkin kaudella. Rasmus Kainulainen oli todella iso mentys mutta toisaalta tilalle saatiin kaivattua leveyttä ja erityisesti rightin-puolen ratkaisjoita Tomi Jerkun ja Elmo Lavosen muodossa. Varsin kädettömään pakistoon latvialainen Janis Ragovskis on hyvä lisä ja maalinsuulle värvätty Santtu Pohjonen oli todellinen ryöstö naapuriseura Steelersistä. Valmennuksen uusi kasvo Ilja Panzar ei nauti lajipiireissä kovin suurta suosioita ja pakko allekirjoittaneenkin on pieni kysymysmerkki miehen ylle heittää. Perttu Koljosen harteille on ladattu paljon, mutta ainakaan vielä mies ei ole pystynyt huutoon vastaamaan. Miska Mäkinen on joukkueen ehdoton liideri ja pallotaitavan puolustajan otteita kannattaa ehdottomasti seurata.

KrP ei ole vielä koskaan hävinnyt lahtelaisille kotiluolassaan ja kyllä se ansaitusti suosikkina jälleen otteluun lähtee. Nokia perustaa pelinsä varsin railakkaaseen hawaji-sählyyn ja on myös meidän papereissa yksi sarjan runsasmaalisimmista joukkueista. Parhaat vetoideat löytyy silti underien puolelta. Lasb on hyvin vähämaalinen nippu eikä Panzar ole oikea mies takomaan tehoja irti muutenkin hyvin rajallisesta hyökkäysmateriaalista. Kotijoukkueen shokki-alku vuoden takaa on varmasti hyvin muistissa eikä samaa virhettä varmasti tulla näätäleirissä toistamaan. Molemmissa päissä on erittäin laadukkaat kassarit ja avausottelun tuoma varovaisuus voi ainakin alussa näkyä. 12,5 maalin raja on pykälää liian korkealla ja under kelpaa in kärkikertoimella peleihin mukaan.

SPV-OLS (klo 17.00)

Seinäjoen Peliveljet tarjosi menneellä kaudella todellista popcornia yleisölle ja rallatteli samalla runkosarjan toiselle sijalle. Tie nousi välierissä pystyyn TPS:an käsittelyssä, mutta pronssimitalit jäivät loppujen lopuksi lakeuksille murskalukemin. Tommy Koponen ajaa nuorennusleikkausta kokoajan sisään ja kovaa menestystä niittäneet omat juniorit saavat vuosi vuodelta enmmän vastuuta. Vaihtuvuus oli tuttuun tapaan todella minimaalista ja ainoastaan Matias Veikkolan kauppaamista voidaan pitää selkeänä menetyksenä. Viime kausista poiketen kokoonpanokin on nyt pysynyt terveenä eikä kova harjoitusrääkki ole tuottanut pitkäaikaistoipilaita. Jari Hankkio oli viime kaudella täysin pitelemätön ja kolmoskentässä Joni-Arttu Sieppi otti todella ison stepin eteenpäin kohti lajin kärkeä. Leveyttä riittää mutta aivan ykköskategorian ratkaisijoita ei silti liiaksi asti ole. Työmoraali ja perustaso on Seinäjoella kuitenkin sitä luokkaa että SPV on myös meidän arvioissamme jopa Classcin suurin haastaja mestaruuskamppailussa.

Oulun Luistinseura on vakiinnuttanut tasonsa häntäpään kärkeen ja hyvin samaa on luvassa tänäkin vuonna. OLS menettää kaudesta toiseen kirkkaimmat timanttinsa suurempiin ympyröihin ja viimeisimpänä Tatu Kiipeli matkasi viime kauden päätteeksi Sveitsiin. Runkopelaajiakin poistui yhden ketjullisen verran ja kun paikkaajista ainoastaan Mikko Saarnio ja Eetu Sariola ovat ainoat ei-jokerikortit oli siirtokesä jälleen miinusmerkkinen. Lisää lunta tupaan saatiin juuri kauden kynnyksellä kun ykkösmaalivahti Ville Mestari on jälleen pitkään sivussa ja profiilipuolustaja Lauri Tiiran kausi loppui ennen kuin ehti edes alkaa. Olli Wikstedt on hyvä liigakenttien työmyyrä ja nuorissa Eetu Ijäksessä ja Otto Kurrosessa on potentiaalia jälleen nostaa tasoaan.

SPV on kotiavaukseensa ansaitusti jättisuosikki ja suurin jännitys onkin kuinka rumat lukemat speve talululle latoo. Materiaaliero on valtava ja on vaikea nähdä oululaisten kestävän kyydissä koko kuusikymppistä. SPV:n aktiivinen pelitapa tuottaa hirmumäärän laatupaikkoja eikä vieraiden maalivahtiosasto todellakaan lukeudu sarjan eliittiin. Toki kolikon kääntöpuolena tulee myös OLS saamaan tukun paikkoja, mutta kotijoukkueen maalinsuulla Eero Kosonen on maalilman paras pelipaikallaan. OLS aloitti viimekaudenkin kovalla selkäsaunalla eikä samanlainen suolihuuhtelu nyttenkään yllättäisi. Kotijoukkue on arvioissamme jopa lähes viiden maalin suosikki joten napataan SPV -3,5 in listoilta talteen.

Tiikerit-EräViikingit (klo 17.00)

Liiganousija Tikkurilan Tiikerit pääsee avaamaan liigakautensa heti kotiyleisön eteen ja ilmassa on myös paikallispelin tuntua. Tiikerit sijoittui sarjaporrasta alempana runkosarjassa vasta seitsemänneksi ja selvisi pudotuspeleihin vain maalieron turvin. Keväällä meno oli kuitenkin lennokasta eikä joukkue taipunut playoffseissa kertaakaan. Pienestä yllätysnousijasta on siis kyse. Joukkue sai pidettyä rungon hyvin kasassa ja mukaan hankittiin tukku nuoria ja erittäin taitavia pelaajia joista etenkin Toni Rintalalle olisi varmasti ollut ottajia muuallakin. Nemo Sipilä on nuoresta iästään huolimatta varsin pätevä ykkösmolari, mutta todella kokematon liigakentillä, niinkuin koko Tiikereiden joukkue. Joakim Lund ja Tomi Palin olivat kantavia voimia divarissa ja samaa tulosta odotetaan myös liigakentillä.

Fuusioseura EräViikinkien kurssi on viime vuodet ollut laskeva ja kaksi kertaa peräkkäin tie on tyssännyt pleijareiden avauskierroksella. Nyt edustusjoukkueessa tehtiin selkeitä muutoksia, joista suurimpana lajilegenda Mika Ahosen väistyminen päävalmentajan tontilta. Kokoonpanossa ei suuria muutoksia nähty ja Marko Juseliukselle saatiin paikaaja Tuomas Ahon muodossa. Vuosia vaivanneeseen sentterikysymykseen saatiin kenties vastaus, kun Kuopiossa hyvää jälkeä tehnyt Eetu Sorvali nappaa paikan kakkoskentän keskustasta. Jani Kukkola, Mika Moilanen ja Lauri Kapanen ovat edelleen johtohahmoja mutta nyt tulitukea on lupa odottaa myös konkareiden takaa. Joonatan Lindholm ja Markus Salmi takoivat hyvää jälkeä jo viime kaudella ja lisää urotekoja on lupa odottaa. Maalinsuulla Santtu Strandberg haistelee aivan maajoukkueen portteja ja kakkosvahti Santeri Kainulaisen pelatessa ei taso myöskään paljoa laske.

Tiikerit on ollut vahvasti esillä mediassa ja tämä näkyy kertoimissa jo liiankin rajusti. Erittäin nuoressa joukkueessa on toki potentiaalia, mutta liigatasolle rosteri on silti hyvin köykäinen. ErVin on pelivoimaltaan huomattavasti kovempi ja harjoitusotteluiden perusteella myös pakka on kauden alla paremmassa muotissa kuin moneen vuoteen. Liiganousijan into ja lataus sekä kotietu kyllä tasaavat puntteja mutta me ruksaamme pelimme ehdottomasti vieraiden kautta. tarjoilee ErVille maukasta 1,5 maalin tasoitusta, joka ei salibandyssa ole juuri mitään ja tämä ruksitaan myös kierroksen parhaana pelinä kupongille odottamaan lunastusta.

 

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *