Norwich 1X2

KERROIN

2.50
0
pv
0
t
0
min
0
s

Lauantaina on tarjolla pitkästä aikaa kunnollinen bonusvakio! Potissa on yhteensä 450.000 euroa sisältäen peräti 100.000 euroa lisärahaa per voittoluokka. Peliprosentit ovat yleisesti ottaen todella hyvin kohdallaan, eli suuria vääristymiä ei kupongilta löydy. Kannattaa silti pyrkiä rakentamaan rivi, jossa osa suosikeista on ohitettu. Edes lisäraha ei auta palauttamaan järkevää voittosummaa, jos rivistä tulee liian suosikkipainotteinen.

Ottelun perässä on sen 1-X-2 todennäköisyysarvio. Vertaa näitä lukuja Vakion peliprosentteihin, niin löydät parhaat yli- ja alipelatut kohteet.

1: Manchester City-Crystal Palace (85-10-5)

Manchester City palasi viikko sitten normaaliin päiväjärjestykseen kaatamalla Evertonin maalein 3-1. City kärsi tätä ennen kauden avaustappion Chelsean vieraana. Peliesitykset eivät ole juuri nyt aivan alkukauden tasolla, ja viikon cup-ottelussa joukkue tarvitsi rangaistuspotkukisan kaataakseen Leicesterin. Crystal Palace otti lauantaina harvinaisen voiton kaatamalla Leicesterin 1-0 erittäin nihkeässä pelissä. Kyseessä oli ensimmäinen matsi pitkään aikaan, jonka Palace voitti ilman supertähti Zahan panosta. Zaha kärsii yhä pelikieltoa, mikä on iso miinus vierasjoukkueelle. Vakiossa jättisuosikki City kelpaa hyvin varmaksi.

2: Chelsea-Leicester (69-20-11)

Chelsea aiheutti siis Manchester Citylle kauden ensimmäisen tappion pari kierrosta sitten. Viime sunnuntaina Blues kaatoi myös Brightonin rutiiniesityksellä 1-2. Viikolla joukkue pelasi Liigacupissa osin kakkosmiehistöllä ja kaatoi Bournemouthin 1-0. Takana on siis kolme voittoa putkeen. Leicester taisteli hyvin tiistaina Liigacupin puolivälierissä, mutta taipui lopulta rangaistuspotkuilla Manchester Citylle. Viime lauantaina joukkue hävisi niin ikään tasaisen ja tiukan matsin Palacen vieraana. Kyseessä on hieman nihkeämpi jakso, joka sisältää neljä voitotonta ottelua ja kaksi tehtyä maalia. Chelsea on hieman ylipelattu Vakiossa, mutta pienillä järjestelmillä kotivoiton voi jättää varmaksi.

3: Bournemouth-Brighton (47-27-26)

Mahtavan alkusyksyn pelannut Bournemouth on ikävässä tappioputkessa. Cherries on hävinnyt peräti kuusi edellisestä seitsemästä liigaottelustaan. Ainoa voittokin oli onnekas Huddersfieldin isäntänä. Brightonilla on takana kaksi tappiota: 1-2 Chelsealle ja 1-0 Burnleylle. Seagulls ei ole erityisemmin vakuuttanut koko syksynä, mutta joukkue kerää pisteitä varsin odotettuun tahtiin. Bournemouth on rankingissa vielä pari sijaa edellä ja ansaitsee selkeän suosikkiaseman tappioista huolimatta. Kohde on merkitty Vakiossa aivan oikein, eikä ottelun asetelma tarjoa suurempia peli-ideoita. Tuottoisin merkki on 23% pelattu Brighton.

4: West Ham-Watford (53-25-22)

Alkukaudella pahasti rämpinyt West Ham on alkanut vihdoin kerätä pisteitä materiaalinsa edellyttämällä tavalla. Hammers on komeassa neljän voiton putkessa, vaikka ykköstykki Marko Arnautovic on ollut sivussa jo usean ottelun ajan. Watford on saanut myös rivinsä ojennukseen heikon jakson jälkeen. Takana on pelillisesti kolme hyvää matsia, ja lauantaina Hornets nappasi ensimmäisen voittonsa seitsemään otteluun kaatamalla Cardiffin 3-2. Vakiossa kotijoukkue West Ham nousee helposti varmaksi. Ykkönen on jäänyt selvästi alimerkityksi, kun pelikansa tuijottaa liikaa sarjataulukkoa. Hammers on perustasoltaan luokkaa vahvempi nippu, komeassa voittoputkessa ja osuva varma.

5: Huddersfield-Southampton (34-32-34)

Huddersfield hävisi viikko sitten jo neljännen matsinsa putkeen, kun joukkue taipui Newcastlen isäntänä maalein 0-1. Terriers on pelannut hyviä matseja tappioista huolimatta, mutta pallo ei vain ole pomppinut maalipuiden väliin paikoista huolimatta. Southampton aiheutti Arsenalille harvinaisen tappion viime sunnuntaina maalein 3-2. Kyseessä oli kauden ylivoimaisesti paras esitys ja ensimmäinen voitto uuden managerin alaisuudessa. Itävaltalainen Ralph Hasenhuttl alkaa saada oppejaan perille, ja Southampton voi hyvinkin parantaa merkittävästi sarjasijoitustaan. Huddersfieldin tärkeä Aaron Mooy on myös sivussa, mikä on etu vierasjoukkueelle. Vakiokansa on hieman ylireagoinut tilanteeseen ja merkinnyt Southamptonin suosikiksi – todennäköisesti pelikannatus vielä nousee. Lähtökohta on hyvin tasaväkinen ja vähämaalinen. Haetaan riville arvoa poimimalla tästä kohteesta 1X.

6: Newcastle-Fulham (53-27-20)

Newcastle nappasi viikko sitten tärkeän 0-1 voiton Huddersfieldin kotiluolasta. Harakat oli kärsinyt edellisellä kierroksella epäonnisen kotitappion Wolvesille, joka tuli nyt kuitattua. Joukkueen nykytila on ihan ok, ja alkukauden tappioputki takana päin. Fulham yrittää uutta nousua Claudio Ranierin komennossa, mutta tulokset ovat tiukassa. Joukkue hävisi esim. tasaisen matsin West Hamille viime lauantaina 0-2. Fulham-hyökkäyksen xG-luvut ovat ihan hyvä, mutta vastustajat pääsevät edelleen liikaa maalipaikoille. Tärkeän Ryan Sessegnonin poissaolo ei tilannetta helpota. Newcastle on tässä kohteessa kelpo varmaidea 54 pinnan pelikannatuksella.

7: Cardiff-Manchester United (19-25-56)

Cardiffin heikot reissupelit saivat jatkoa viime lauantaina. Joukkue kiri 3-0 tappioaseman 3-2 -tilanteeseen Watfordin vieraana, mutta se ei riittänyt. Kotikentällä joukkue on napannut neljä voittoa edellisestä viidestä ottelusta. Manchester United antoi viikolla (vihdoin) monoa Jose Mourinholle. Uudeksi manageriksi on nimitetty norjalainen Ole Gunnar Solskjaer, joka pelasi lähes kymmenen vuoden ajan Unitedin riveissä. Solskjaer hoitaa managerinpestiä kuluvan kauden loppuun. Unitedin miehistö on alisuorittanut rajusti koko syksyn, ja luvassa on todennäköisesti rennompi ote ja parempia tuloksia. Vierasvoitto on aavistuksen ylimerkitty, mutta Unitedin voi poimia näistä lähtökohdista kyllä varmaksi.

8: Rotherham-West Bromwich (24-27-49)

Rotherhamilla on takana pelillisesti varsin mukava jakso. Millers on hävinnyt vain yhden ottelun edellisten kymmenen kierroksen aikana, ja tämäkin oli vieraspeli sarjan kärkijoukkue Norwichia vastaan. Rotherhamin ongelmana on ollut vain lukuisa tasapelien määrä: peräti 8/10 edellisestä pelistä on pistejakoja. West Bromwich kaatoi viikko sitten kärkiottelussa Sheffield Unitedin maalein 1-2. Kyseessä oli WBA:n paras esitys aikoihin, sillä joukkue ei ole vakuuttanut viime viikkoina hyvistä tuloksista huolimatta. Vierasvoitto on hieman ylimerkitty Vakiossa, ja todennäköisesti pelikannatus vain nousee. Haetaan riville arvoa ohittamalla West Bromwich. Rotherham on kerännyt 82% pisteistään kotikentällä ja hävinnyt 11 kotiottelustaan vain yhden.

9: Nottingham-QPR (47-30-23)

Nottingham oli sivustomme pelivihjeenä (+1 tasoituksella) maanantain kuumassa paikallispelissä Derbyä vastaan. Forest nappasi arvokkaan 0-0 tasurin, ja joukkue jatkaa yhä playoffs-viivan tuntumassa. Nottingham on hävinnyt vain yhden ottelun edellisestä yhdeksästä liigapelistä, mutta peliesitykset eivät ole juuri nyt erikoisia. QPR katkaisi neljän ottelun voitottoman putken kaatamalla kovan Middlesboron kotikentällä 2-1. Ärrät on ollut yksi syksyn positiivisista yllättäjistä, sillä joukkuetta veikkailtiin putoamisviivalle. Nottingham ei ole suosikkiasemassa aivan parhaillaan, ja vähämaalisessa ottelussa on merkittävä tasapelin riski. Poimitaan ykkösen rinnalle varsin todennäköinen X.

10: Derby-Bristol City (49-28-23)

Derby pelasi maanantaina kolmannen tappiottoman ottelun peräkkäin. Kotitasuri Nottinghamia vastaan oli puolustuksen voitto, joka nappasi samalla toisen peräkkäisen nollapelin. Derbyn tilanne on kokonaisuutena oikein hyvä playoffs-viivan yläpuolella. Bristol City pelasi loistavan matsin kärkiseura Norwichia vastaan. Robins olisi ansainnut jopa voittaa ottelun, mutta 2-2 -tasapelikin on hyvä tulos huomioiden Norwichin pelivireen. Kyseessä oli neljäs tappioton matsi peräkkäin – Bristolin peli kulkee kelvollisesti juuri nyt. Todella tuottavat ohipelit ovat tällä kupongilla harvassa, mutta tämä kohde tarjoaa sauman ohittaa hieman ylimerkitty Derby.

11: Blackburn-Norwich (24-26-50)

Blackburnilla on takana kaksi tiukkaa tasurivääntöä Birminghamia ja Middlesboroa vastaan. Näitä otteluita edelsi 4-2 kotivoitto Sheffield Wedsistä, joten peliesityksissä ole juuri nyt mitään valittamista. Norwichin huikea voittoputki on hyytynyt viime kierroksilla kahteen vierastasuriin Bristol Cityä ja Hullia vastaan. Isossa kuvassa meno on silti hurjaa: 10 edellisen liigaottelun saldo on 8-2-0. Teemu Pukki on viikosta toiseen tärkeässä roolissa Norwichin hyökkäyspäässä. Tasoeroa Blackburniin on sen verran, että vierasvoittokin toteutuu kerran kahdesta. Norwich kelpaa hienosti varmaksi vain 41% pelikannatuksella.

12: Reading-Middlesbrough (29-30-41)

Readingista tuli pari viikkoa sitten neljäs joukkue, joka on vaihtanut kauden aikana manageria. Joukkuetta luotsaa toistaiseksi Reading U23:n päävalmentaja Scott Marshall. Viikko sitten Reading raapi hieman onnekkaan pisteen Rotherhamin vieraana. Tätä ennen joukkue oli hävinnyt ansaitusti Sheffield Unitedille 0-2. Meno ei ole siis parantunut Paul Clementin potkujen jälkeen. Middlesbrough hävisi QPR:lle yllättäen 2-1. Sarjan paras puolustus on päästänyt maaleja jo 5 ottelua putkeen, joista Boro on voittanut vain yhden. Ottelun lähtökohta on hyvin tasainen ja vähämaalinen. Lähes 50 pinnan kannatuksen saanut Boro on syytä ohittaa. 1X tarjoaa lähes 60% todennäköisyydellä osuvan yhdistelmän.

13: Hull-Swansea (35-30-35)

Hull on ollut ollut hyvässä iskussa lokakuun lopulta lähtien. Tigers on hävinnyt kahdeksasta liigaottelusta vain yhden (Nottinghamille 0-2). Viikko sitten joukkue jatkoi Brentfordin alamäkeä 2-0 -kotivoitolla. Swansea on voittanut kaksi edellistä peliään. Viikko sitten kaatui heikossa hapessa oleva Sheffield Weds 2-1, ja tätä edelsi Brentfordin niistäminen vieraskentällä maalein 2-3. Swansean perustaso on luokkaa parempi Hulliin nähden, mikä syö kotiedun pois kokonaan. Lähtökohtana on hyvin tasainen ottelu. Peliprosentit ovat aika hyvin linjassa – paras merkki on 35% pelattu Swansea. 1_2 ja X2 ovat kelpo valintoja.

Voit myös hyödyntää todennäköisyysarvioita vedonlyönnin puolella. Rajakertoimen saat kaavalla 100/todennäköisyyarvio. Esim. Swansean ja Hullin voitosta pitäisi saada yli 2,86 (=100/35) kerroin, että kohde olisi pelattava. Parhaita ideoita ovat Championshipin puolelta: Reading +0.5 @ 1,97 (59%), Norwich @ 2,50 (50%), Rotherham +0,5 @ 2,10 Pinnacle (51%).

Parhaat varmat: 4:1, 6:1, 11:1
Parhaat ohipelit: 5:1X, 8:1X, 12:1X

Kuva: Jonathan Palombo (Manchester City Stadium Tour) [CC BY 2.0], via Wikimedia Commons

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!