Luxemburg (1X2)

KERROIN

2.45
0
pv
0
t
0
min
0
s

Jalkapallon EM-karsinnat vuoden 2020 kisoihin jatkuvat perjantaina. Seuraavassa pari peli-ideaa perjantai-illan otteluista.

Portugali-Ukraina (klo 21:45)

Portugali ja Ukraina hakevat EM-kisapaikkaa B-lohkosta. Kyseessä on lohkon kärkikamppailu, sillä molempien maiden odotetaan selviytyvän jatkoon karsintojen päätteeksi.

Kotijoukkue Portugali on tuttu joukkue jalkapallon arvokisoista. Espanjan varjossa pitkään ollut maa voitti EM-kultaa vuonna 2016, minkä jälkeen sitä on pidetty jopa yhtenä maailman parhaista joukkueista. Eikä vähinten Cristiano Ronaldon vuoksi.

Kesän MM-kisat olivat Portugalilta varsin heikko esitys alusta loppuun. Maa voitti ainoastaan yhden ottelun (Marokkoa vastaan), eikä se ollut parempi joukkue edes kyseisessä matsissa. Syksyn Nations League -matsit sujuivat pykälää paremmin; Portugali voitti oman lohkonsa tappioitta.

Vierasjoukkue Ukraina kuuluu Euroopan laatujoukkueisiin, jonka arvokisapaikka on usein 50-50 tilanne. Maa karsiutui kesän 2018 MM-kisoista viimeisessä karsintaottelussa, jonka se hävisi MM-finaaliin päässeelle Kroatialle.

Ukrainan päävalmentajana toimii yhä Andrei Shevchenko, jonka moni muistaa vuosituhannen vaihteessa Milanin paidasta. ”Sheva” on saanut joukkueensa hyvään iskuun kuluneen vuoden aikana.

Ukrainan tuloskuntoa voisi kutsua jopa erinomaiseksi; maa on pelannut kuluneen 12 kuukauden aikana kymmenen ottelua saldolla 5-4-1. Ainoa tappio tuli Nations Leaguen päätöskierroksella, joka oli merkityksetön peli Slovakiaa vastaan vieraissa. Ukraina oli jo aiemmin varmistanut lohkovoiton.

Portugali on Cristiano Ronaldon johdolla laatujoukkue, mutta voittaa harvemmin otteluitaan runsasmaalisesti edes kotikentällä. Ukraina on myös hyvin vähämaalinen, joten ottelun maaliodotus on matalalla.

Vedonlyöntimarkkina on yliarvioinut kaksikon tasoeroa. Ukraina on vaikea murrettava, ja tarjolla on herkullisia tasoitusvetoja. Pelataan aasialainen +1 tasoitus Pinnaclen 2,18 kertoimella – jos Ukraina häviää maalilla, saat rahasi takaisin. Voit myös pelata +1,25 tai +1,5 tasoituksen.

Luxemburg-Liettua (klo 21:45)

Perjantain toinen pelikohde löytyy kahden heikon futismaan kohtaamisesta.

Kotijoukkue Luxemburg on totuttu näkemään EM- ja MM-karsintojen lohkojumbona, ja kyseessä onkin yksi Euroopan heikoimmista futismaista. Tällä hetkellä Luxemburgin futis on kuitenkin pienessä nousussa.

Viime vuonna nähtiin todellinen pommi Euroopa-liigassa, jossa Luxemburgin F91 Dudelange pudotti Legia Varsovan sekä romanialaisen Clujn karsinnoissa ja eteni aina lohkovaiheeseen asti. Tämä oli huikea saavutus lilliputtimaan futikselle.

Tämän lisäksi miesten maajoukkue on esiintynyt vähintään kelvollisesti. Edellisissä MM-karsinnoissa Luxemburg kohahdutti futismaailmaa puristamalla tasapelin Ranskan vieraana. Viime syksyn Nations League sujui myös kelvollisesti, ja Luxemburg osoitti olevansa selvästi ns. rupumaita vahvempi.

Liettua on ollut maajoukkuerankingissa perinteisesti luokkaa vahvempi, mutta tämän hetken tilanne näyttää huolestuttavalta. Kansojen liiga oli täysi katastrofi; Liettua hävisi kaikki kuusi otteluaan maalierolla 3-16.Toki, maa oli pykälää tasokkaammassa liigassa, mutta silti.

Liettuan 20 edellistä maaottelua ovat sujuneet musertavalla saldolla 1-2-17.

Pienessä myötätuulessa oleva Luxemburg ei nauti vedonlyöntimarkkinan arvostusta, vaikka maa on pelannut edelliset 11 ottelua kotonaan saldolla 7-2-2. Arvostamme Luxemburgin EM-rankingissa vähintään Liettuan tasolle, joten in tarjous 2,45 maistuu todella hyvin!

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!