Rosenborg (1X2)

KERROIN

1.67
0
pv
0
t
0
min
0
s

Sheffield United (1X2)

SJK-Ilves U2.5

Maanantaina pelataan pääsiäisviikonlopun vuoksi paljon otteluita. Olemme poimineet mielenkiintoisia pelivalintoja Englannista, Norjasta sekä kotimaan Veikkausliigasta.

Championship: Hull-Sheffield United (klo 17:00)

Lempinimellä Tigers tunnettu Hull kohtaa maanantain ottelussa suoraa nousua hakevan Sheffield Unitedin. Kotijoukkueella on takana kirvelevä tappio perjantain kierrokselta, jossa Hull taipui vieraissa WBA:lle loppuminuuttien maalilla 3-2.

Kyseessä oli toinen peräkkäinen tappio juuri playoffs-viivalla oleville joukkueille. Edellisellä kierroksella Hull nimittäin hävisi Middlesboron vieraana. Näiden tappioiden myötä tilanne on käytännössä se, että joukkue on ulkona playoffs-taistelusta. Vaikka Hull voittaisi kaikki kolme jäljellä olevaa otteluaan, 69 pistettä ei tule käytännössä riittämään kuuden joukkoon.

Pitkäperjantain kierros oli vierasjoukkue Sheffield Unitedille huomattavasti positiivisempi. Blades nappasi hallitun ja tärkeän kotivoiton Nottinghamista maalein 2-0. Kun Leeds samaan aikaan hävisi Wiganille kotonaan, Sheffield United siirtyi sarjan kakkospaikalle.

Joukkueen etuna on Leedsiin verrattuna myös huomattavasti parempi maaliero. Käytännössä suora nousupaikka on nyt Sheffieldin seuran omissa käsissä. Unitedilla oli pari heikompaa ottelua takanaan ennen perjantain voittoa, mutta nyt joukkue on taas oikeilla raiteilla.

Hull-manageri Nigel Adkinsin voi olla vaikea motivoida joukkojaan perjantain tappion jälkeen. Sheffield United -leirissä itseluottamus ja motivaatio ovat sen sijaan 100 prosentissa. Tästä tulee merkittävä etu vieraiden suuntaan.

Tasapelin riski on nyt pieni, sillä Sheffield United hakee varmasti voittoa riskilläkin. On käytännössä aivan sama, putoaako joukkue kolmanneksi vai neljänneksi sarjassa, jos riskinotto epäonnistuisi.

Poimitaan vierasvoitto lta 2,10 kertoimella. Arvioimme mukaan United nappaa kolme pistettä hieman yli 50 prosentin todennäköisyydellä.

Veikkausliiga: SJK-Ilves (klo 18:30)

Veikkausliigassa pelataan maanantaina yksi ottelu, josta odotetaan hyvin vähämaalista.

Kotijoukkue SJK on ollut yksi alkukauden yllättäjistä. Seinäjoella on panostettu jalkapalloon mittavia summia viime vuosina, mutta takana on kaksi floppikautta, heikkoja esityksiä ja valmentajarulettia.

Tämä sesonki on lähtenyt käyntiin yllättävän hyvin, eli SJK on lunastanut heti alkukierroksilla omaa potentiaaliaan. Viikko sitten joukkue esiintyi vahvasti mestari HJK:ta vastaan ja pakotti Klubin 0-0 -tasapeliin. Tätä ennen SJK kaatoi Interin vieraissa 1-2 ja HIFK:n kotona maalein 1-0.

Seinäjoella on nähty tähän asti todella tiivis puolustus. SJK ei ole tarjonnut maaliodotusta kahdessa kotiottelussa vastustajilleen kuin yhteensä noin maalin verran. Hyökkääjä Billy Ionsin paluu piristää ajan myötä Alexei Eremenkon ryhmää, mutta Ionsin maalivire ei löydy pitkän poissaolon jälkeen hetkessä.

Vierasjoukkue Ilves on pelannut vasta kaksi ottelua. Avauskierroksella joukkue haki rutiinivoiton KPV:stä maalein 0-2 ja nyhjäsi Vepsun kanssa 0-0 -tasapelin viikko sitten. Ilveksen hyökkäyspää näyttää toistaiseksi varsin keskinkertaiselta. Jos viime kausi lasketaan mukaan, Ilves on tehnyt viidessä edellisessä Veikkausliigan ottelussa vain yhden maalin.

Joukkueen puolustus toimii toistaiseksi erinomaisesti. Ilves piti VPS:n ja KPV:n lähes täysin pois maalipaikoilta. Vastakkain on siis kaksi pitävää puolustusta, ja ottelun maaliodotusarvo jää todella matalalle. Paras peli-idea on aasialainen alle 2,0 maalia in 2,00 kertoimella. Saat siis rahasi takaisin, jos maaleja tulee tasan kaksi. Osuvampi vaihtoehto on alle 2,5 maalia kertoimella 1,54.

Eliteserien: Rosenborg-Stromsgodset (klo 19:00)

Norjassa pelataan pääsiäisen futiskierros aina perinteisesti toisensa pääsiäispäivänä eli maanantaina. Tällä kertaa katseemme kiinnittyy Rosenborgiin, joka on ongelmissa.

Kotijoukkue RBK on dominoinut Norjan pääsarjaa jo pitkään. Trondheimin ylpeys oli viime kaudella yllättävän kauan Brann Bergenin takana, mutta nappasi lopulta sarjavoiton täysin ansaitusti. Edellisen kerran mestaruus on mennyt muille kaudella 2014, jolloin Molde oli Norjan paras joukkue.

Tänä keväänä Rosenborg on kokenut muutoksia penkin päässä. Päävalmentaja Kåre Ingebrigtsen on vaihtunut Haugesundissa hienoa työtä tehneeseen Eirik Hornelandiin. Uuden valmentajan startti on aina nihkeä näin suuressa seurassa, ja Horneland on saanut pahimman mahdollisen alun RBK-uralleen.

Rosenborg on nimittäin kerännyt kolmesta ensimmäisestä pelistä vain yhden pisteen. Viikko sitten RBK hävisi Stabaekin vieraana peräti 3-1. Kaiken lisäksi joukkueen esitykset ovat olleet surkeita, eli kyse ei ole edes huonosta tuurista.

Stromsgodsetin kausi on lähtenyt käyntiin ailahdellen. Avauskierroksen voiton jälkeen SIF on ollut selvästi heikompi joukkue Brannin vieraana (1-1) ja nousija Mjondalenin isäntänä. Tästä paikallispelistä tuli viikko sitten turpiin maalein 2-3.

Godsetin puolustus on ollut joukkueen akilleen kantapää jo pitkän aikaa. Tälläkin kaudella vastustajat ovat luoneet maaliodotusta vähintään 1,50 maalia per ottelu. Se ei ole hyvä merkki ennen reissua Trondheimiin.

Rosenborg palaa omalle tasolleen ennemmin tai myöhemmin. Joukkue on kaatanut Godsetin neljässä edellisessä kohtaamisessa ja nappasi 4-3 voiton viime kaudella vastaavassa ottelussa. Uskomme siihen, että Stromsgodsetin takalinjat eivät kestä maanantaina RBK:n painetta.

Markkinoilla on nyt poikkeuksellisia kertoimia, mitä ei normaalisti olisi tarjolla. in 1,67 kerroin kotivoitolle tai in peräti 2,15 kerroin aasialaiselle -1,0 tasoitusvedolle ovat maistuvia valintoja.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!