H2H Hakola-Boegl: Hakola

KERROIN

1.67
0
pv
0
t
0
min
0
s

Maastohiihdon maailmancup sirkus jatkuu todenteolla sinivalkoisten kotimaisemissa kun perinteikkäät Lahti Ski Gamesit pyörähtää Salpausselällä maastohiihdon osalta käyntiin lauantaina, hieman harvinaisemman kilpailumuodon, skiathlonin merkeissä. Miehet sivakoivat tuttuun tyyliin ensin 15 kilometriä perinteisellä, jonka jälkeen vaihdetaan kapulat ja toinen 15 kilometriä runnotaan aina maaliin asti vapaalla hiihtotyylillä.

Venäjän Alexander Bolshunov vei Tour de Skin täysin näytöstyyliin nimiinsä ja erittäin väkevässä iskussa oleva venäläinen on ansitusti ykkössuosikki myös Lahdessa. Rukan avausviikonlopun jälkeen maailmancupia boikotoinut Norja palaa kansainväliselle näyttämölle jälleen hirmu joukkueella (Holund, Iversen, Krueger, Roethe, Nyenget & Golberg) ja etenkin viime viikonloppuna vuonomaan mestaruuskisoissa voittoihin yltäneiden Emil Iversenin sekä Sjur Roethen nimet kannattaa pitää mielessä. Tourilla hallinnut Venäjä lähtee rikkomaan norjalaisrintamaa ja odotettavissa onkin varsinainen Norja-Venäjä-maaottelu. Suomalaisten ykköstoivo on Lahdessa aina pirteästi esiintynyt Iivo Niskanen, joskaan tämän vuotinen latuprofiili ei helposta perinteisen lenkistä johtuen juurikaan nosta Niskasen osakkeita. Vantaan Suomen Cupissa tiukan otatuksen keskenään ottaneet Joni Mäki sekä Ristomatti Hakola olivat Rukalla hyvässä vireessä eikä kunto tuosta juurikaan näytä heikentyneen. Me nostamme Bolshunovin kilpailun suosikiksi mutta tämän takana pakka on hyvinkin auki. Hyvinä kirimiehinä tunnetut Iversen sekä Golberg varmasti yrittävät pysyä iskuetäisyyksillä koko kilpailun kun taas selkeät diesel-jyrät Holund, Krueger, Roethe sekä Melnichenko yrittänevät jossain vaiheessa vapaanosuutta varmasti hajottaa porukkaa pienemmäksi.

Vetomielessä esiin nostetaan Ristomatti Hakolan sekä saksalaisen Lucas Boeglin H2H-kohde. Hakola jätti Tour de Skin kokonaan välistä, joten tämän kauden ainoat näytöt kansainvälisissä kekkereissä ovat Rukan avausviikonlopun startit. Rukalla Hakola oli iso kysymysmerkki ja jopa jollain tavalla ”huono kuntoinen” mutta tuloksellisesti Kankaanpäälainen tykitti tasoonsa nähden erinomaiset suoritukset ollen sprintin kahdeksas, perinteisen normaalimatkan 11:s ja takaa-ajon kymmenes (12. nopein etappiaika). Vantaan Suomen Cupissa Hakola nappasi kympin perinteisellä tolpan kotiin jättäen kakkoseksi tullutta Joni Mäkeä vajaat kolme sekuntia taakseen. Saksan Lucas Boegl on vuotta vanhempi kuin suomalainen kilpaveljensä eikä tämä missään nimessä kuulu lähellekkään Cupin kärkihiihtöjiä. Viime kaudella saksalainen sijoittui maailmancupin kokonaispisteissä sijalle 35. Tour de Skillä Boegl sijoittui kokonaiskilpailussa komeasti sijalle 12. mutta tämän ei kannata antaa liikaa hämätä. Tour oli lukuisten kärkihiihtäjien poisjääntien takia selvästi normaalia heikkotasoisempi, eikä Boegl silti yltänyt kymmenen parhaan joukkoon kuin viimeisen etapin Alpe Cermisin nousussa ollen kahdeksanneksi nopein kiipijä. Parivaljakko on tällä kaudella kilpaillut samassa lähdössä ainoastaan Rukalla, jossa Hakola rökitti saksalaista perinteisen kilpailussa 41 sekuntia ja takaa-ajossa Hakola oli kyttäilystä huolimatta osuusajoissa kolme sekuntia nopeampi. Raskas Tour varmasti painaa vielä Boeglin kropassa ja Keski-Euroopan vuoristo-olosuhteista pois tultaessa myös keski-eurooppalaisten urheilijoiden suoritustaso laskee jokaikinen kerta, kun ”kotietu” häipyy. Hakola on allekirjoittaneen papereissa pariin selvä suosikki ja myös kirikamppailussa huomattavasti saksalaista terävämpi. Poimitaan suomalaisen parivoitto Veikkauksen pelilistoilta talteen mukavalla 1,67 kertoimella.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *