Helsingborg

KERROIN

2.37
0
pv
0
t
0
min
0
s

Jönköping-Helsingborg (klo 17.00)

Jönköping on esiintynyt kaukalon puolella juuri ennakkoarvioiden mukaisesti ja tuttu kaava on jälleen toistanut itseään: pudotuspelit ovat jälleen jäämässä haaveeksi mutta ero alaspäin on todella turvallinen. Viimeisestä viidestä ottelusta JIK on raapinut kolme voittoa kaatamalla Linköpingin kahdesti ja yllättämällä huippukautta pelaavan Kalmarsundin murskalukemin 9-1. Sisäpelikengät jo kertaalleen naulaan nostanut Rikhard Hessmer on ollut joukkueen paras pistemies 18 tehopaunallaan ja kahdeksan kertaa tolppien väliin osunut Joel Wadsten on ottanut ison harppauksen urallaan eteenpäin. Nuorten sarjoissa murhaavaa jälkeä aikanaan tehnyt Otto Weidman on pisteiden valossa ollut suuri pettymys mutta kokonaisvaltaisena pelimiehenä kuitenkin iso palanen muuten varsin ohutta rosteria. Joukkueen ehdottomasti paras kenttäpelaaja on puolustajan tontilla hirmu minuutteja kellottava Emil Nilsen ja tolppien välissä Gustav Jansson pitää koko paletin kasassa. Kärki on hyvin kapea ja tämän takana materiaali on potentiaalisista nuorista pelimiehistä kuten Hannes Nyströmistä huolimatta melko köykäinen.

Helsingborg löytyy ennen illan ottelua sarjataulukon kahdeksannelta sijalta mutta erot sijoilla 5-8 ovat hyvin marginaalisia ja esimerkiksi voitolla tämän päiväisestä joukkue nousisi sarjassa jo viidenneksi. FCH on operoinut tämän kalenterivuoden puolella kolmesti. Vuoden ensimmäisessä mittelössä Falun pyyhki tällä lattiaa murskalukemin 10-2 mutta tämän jälkeen joukkue kasasi rivinsä voittaen huipputärkessä ottelussa Dalenin ja viimeksi Niklas Pålssonin suojatit hakivat revanssia Falunista kotikentällä taipuen mahtiseuralle kuitenkin jatkoajan päätteeksi lukemin 6-7. Linus Nordgren on ollut yksi kauden parhaimpia pelaajia, joskin alkukauden täysin posketon vire onkin ollut luonnollisesti laantumaan päin. Vierellä vuosien takainen pörssikärki Max Wahlgren on löytänyt jälleen huipputasolle ja rightin-puolen hyökkääjä Linus Malmström on tiukasti kiinni vuoden tulokkaan palkinnossa. Kapteeni Jonathan Nilsson täydentää joukkueen tätä nykyä todella laajankin ykköstykistön. Puolustuskalusto ei ole nimellisesti läheskään sarjan parhaimmistoa mutta maalinsuulla tähtivahti Jonathan Edling antaa tällä saralla todella paljon anteeksi.

Joukkueet ovat pelivoimaltaan todella tasaisia mutta kyllä meidän vaaka silti hienoisesti Helsingborgin puolelle kääntyy. Jönköping ei nauti mitenkään tavallista suurempaa kotietua ja joukkueiden keskinäinen historia puoltaa vahvasti illan vierailijoita. Viimeisestä yhdeksästä välienselvittelystä Helsingborg on vienyt nimiinsä kuusi kamppailua eikä Jönköping ole onnistunut kaatamaan sinimustia varsinaisella peliajalla yli kymmeneen vuoteen. Entisenä JIK valmentajana Pålsson tuntee vanhan joukkueensa käärmekeitot läpikotaisin eikä tänäänkään luvassa ole mitään vanhasta poikkeavaa. Ottelu on hyvin lähellä kuuluisaa kolikonheittoa emmekä me varsinkaan sulata kotijoukkeen suosikinasemaa. Poimitaan peleihin Helsingborgin voitto varsinaisella peliajalla. in markkinatoppi ansaitsee pienen panostuksen osakseen, rajakertoimen majaillessa 2,28 tuntumassa.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *