KERROIN

?
0
pv
0
t
0
min
0
s

Liigassa pelataan tiistaina vain yksi ottelu. KalPa saa Kuopiossa vastaansa kauden yllättäjäjoukkue Ilveksen, ja ottelusta löytyy myös maistuva peli-idea.

Kotijoukkue KalPasta voidaan puhua jo Ässien tavoin kriisijoukkueena. Joukkue seilaa kuuden ottelun tappioputkessa, lasarettiosasto on täynnä, ja lisäksi toinen maalivahdeista purki sopimuksensa. Kapasella on tällä hetkellä paljon mietittivää – se on selvä.

Joukkueen materiaali on auttamatta liian kapea. Ykkössentterin poissaolo ja usean muun runkopelaajan loukkaantuminen on näkynyt karulla tavalla. Nuoret pelaajat pystyivät vielä alkukaudella paikkaamaan hyvin, mutta heiltä ei ole vielä realistista odottaa vastuunkantoa pitkässä juoksussa.

Mikä huolestuttavinta, Godla/Hovinen -kaksikon piti olla selkeästi joukkueen vahvinta osastoa. Nyt jäljellä on vain itseluottamuksensa kanssa kamppaileva Godla. Oletettu vahvuus on kääntynyt selkeästi KalPan heikkoudeksi. Toki joukkuen viisikkopuolustaminen asetttaa maalivahdit kovin epäedulliseen asemaan, mutta tästä huolimatta Godla ei ole onnistunut alkukaudella.

Ilves on HPK:n ohella kauden positiivisin yllättäjä. Erittäin raikas joukkue pelaa hyvällä ilmeellä illasta toiseen. Edes kärkihyökkääjän Eemeli Suomen loukkaantuminen ei ole pahemmin näkynyt, vaan uusia ratkaisijoita on noussut tilalle. SaPKossa pari kautta sitten Jonatan Tanuksen kanssa Mestistä täysin dominoinut Teemu Lepaus lukeutuu tällä hetkellä koko liigan kuumimpiin nimiin. Erittäin hyvin pelin näkevä hyökkääjä on paukutellut jo komeat 16 tehopistettä. Maalivahti Helenius on myös parantanut kovasti alkukaudesta.

KalPan kurssi on niin vahvassa sukelluksessa, että on hyvin vaikea nähdä sen oikenevan vahvaa Ilvestä vastaan. Kertoimet ovat selvästi laskusuunnassa, mutta in tarjous 2,30 riittää vielä pieneen peliin (panossuositus 5/10).

 

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!