Crystal P 1X2

KERROIN

7.5
0
pv
0
t
0
min
0
s

Brittifutis palaa lauantain Vakiokupongille maaottelutauon jälkeen. Luvassa onkin todellinen herkkupala, sillä potissa on peräti 300.000 euroa bonusrahaa.13 oikein -tuloksien kesken jaetaan peräti 600.000 euroa!

Jokaisen ottelun perässä on sen 1-X-2 todennäköisyysarvio. Vertaa näitä lukuja Vakion peliprosentteihin, niin löydät parhaat yli- ja alipelatut kohteet.

1: Man City-Chelsea (68-17-15)

Manchester City lähti maaottelutauolle masentavissa tunnelmissa. Guardiolan joukot hävisivät kärkiottelun Liverpoolissa 3-1, mikä tarkoitti vakavaa iskua mestaruushaaveille. City on ollut kyllä xG:n valossa vakuuttava joukkue, mutta se on hävinnyt muutamia kriittisiä pelejä. Chelsea on puolestaan komeassa voittoputkessa. Blues on napannut jo kuusi täyttä pistepottia peräkkäin ja hävinnyt vain kerran 12 edellisen Valioliigaottelun aikana. Chelsean peli rullaa nätisti ja joukkue nappaa ansaittuja voittoja. Vakiossa kohde on kuitenkin päivänselvä 1. Ykkönen on jäänyt jopa 10 pinnaa alipelatuksi, joten tarjolla on loistava suosikkivarma.

2: Crystal P-Liverpool (14-23-63)

Liverpool kaatoi siis Manchester Cityn komeasti ennen maaottelutaukoa ja venytti liigajohdon jo yhdeksään pisteeseen. Pool pelaa huikeaa alkukautta, jossa se on kärsinyt vain yhden pistemenetyksen. xG:n valossa Liveproolin ylivoima ei ole kuitenkaan tätä tasoa, ja monien mielestä myös Salah on ollut toistaiseksi pettymys. Crystal Palace on kohdannut neljän viime matsin aikana Chelsean, Leicesterin, Arsenalin ja Man Cityn. Ei mikään shokki, että saldona on vain yksi tasapelipiste. Joukkueen kuntopuntarin laskua selittää siis todella vaikea ohjelma. Kokonaisuutena Palace on pelannut jälleen mainion kauden materiaaliinsa nähden. Liverpool on Vakiossa selvästi ylipelattu, mutta ohitus ei kyllä maistu. Hae kakkosen rinnalle vaihtomerkkejä oman maun ja budjetin mukaan. Palace on yllättänyt kärkijoukkueita aiemminkin.

3: Everton-Norwich (65-22-13)

Everton on kiistatta yksi kauden suurimmista alisuorittajista. Toffees paranteli hieman asemiaan hakemalla 1-2 vierasvoiton Southamptonista todella väkevällä esityksellä. Kokonaisuutena joukkueen sijoitus on kuitenkin valtava pettymys, ja moni on huutanut jopa manageri Marco Silvan potkuja. Norwichin alamäki jatkui ennen taukoa 0-2 kotitappiolla Watfordille. Jumbofinaalin häviö kotona oli kova isku, ja nyt Canaries on pelannut seitsemän ottelua saldolla 0-1-6 ja maalierolla 2-16. Teemu Pukki ei ole osunut sitten syyskuun puolivälin. Norwich oli kauden alussa jatkuvasti ylipelattu, mutta nyt suomalaiset ovat heittäneet pyyhkeen kehään. 75% on Evertonille liikaa, joten haetaan mukaan vain 14% pelattu tasapeli. Kun kyseessä on näin suuri bonuskierros ja kuponki, josta ei hyviä varmoja juuri löydy, Everton kelpaa myös varmaksi.

4: Brighton-Leicester (23-26-51)

Brightonin heikot vierasmatsit saivat jatkoa Manchester Unitedin kotiluolassa. Seagulls hävisi 3-1, mikä tarkoittaa saldoa 0-1-4 viidestä edellisestä reissuepelistä. Joukkueen kotimatseissa on ollut aivan eri tahti; Brighton on voittanut kolme edellistä kotipeliään ja kaatoi mm. Tottenhamin 3-0. Leicester pelaa taas huikeaa kautta, ja mieleen tulee väkisinkin joukkueen shokkimestaruus muutaman vuoden takaa. Ketut ovat voittaneet neljä matsia putkeen ja kuusi seitsemästä – ainoa tappio tuli Liverpoolille 90. minuutin rankkarilla. Joukkueen xG-lukemat ovat myös erittäin vahvoja, eli Leicester on ansainnut pisteensä. Vakiossa vierasvoitto on hieman ylipelattu, mikä ei yllätä. Leicesterissä on kuitenkin ainesta varmaksi, sillä vaihtomerkkejä tarvitaan paljon seuraaviin kohteisiin.

5: Arsenal-Southampton (63-21-16)

Gunners lähti maaottelutauolle neljän voitottoman ottelun putkessa. Edellisellä kierroksella joukkue hävisi täysin ansaitusti Leicesterin vieraana 2-0. Tykkimiesten tämäkin kausi on hyytymässä kauas Mestarien liigan sijoilta, sillä eroa nelospaikan Man Cityyn on jo 8 pistettä. Southamptonin kausi ei myöskään näytä kääntyvän parempaan. Saints putosi jo sijalle 19 hävittyään ennen taukoa pystyyn Evertonille. Tätä ennen joukkue jäi myös Cityn ja Leicesterin jalkoihin. Ei hyvältä näytä. Vakiossa Arsenal on selvästi ylipelattu, joten otamme tässä kohtaa käyttöön kaikki merkit. Tykkimisten rutiini ei vakuuta lainkaan, mutta X2 ei myöskään houkuttele Southamptonin vireen vuoksi.

6: Bournemouth-Wolves (36-28-36)

Bournemouth pelaa jälleen hyvin materiaalinsa mukaista kautta. Joukkue on 9. sijalla ja 4-4-4 saldo kuvastaa hyvin sen pelivoimaa. Cherries hävisi ennen taukoa Newcastlen vieraana, ja joukkueella on vain yksi voitto kuudesta edellisestä ottelusta. Wolves kuului kauden alussa alisuorittajien joukkoon. Susien riesana on hyvä pitkä rivi tasureita, mutta joukkue on alkanut kivuta voittojen myötä top 10 -sijojen tuntumaan. Ennen taukoa kaatui Aston Villa 2-1, eikä Wolves ole kärsinyt tappioita seitsemään otteluun. Tasainen peli on merkitty Vakiossa aivan oikein. Pelikansa haistelee aivan liikaa ristiä (pelattu 34%) johtuen Wolvesin saldosta, joten ohitetaan tämä näkemys. 1_2 on hyvä ja osuva valinta.

7: Watford-Burnley (36-30-34)

Watford nappasi kauan odotetun avausvoittonsa ennen maaottelutaukoa. Hornets kaatoi tärkeässä jumbofinaalissa Norwichin ja kiipesi samalla pari sijaa ylemmäs. Watford ei ole niin surkea joukkue, kuin sarjataulukko kertoo. Ei sen sijoitus silti kuuluisi olla 15 vahvimman joukossa. Burnley nappasi komean voiton West Hamin 3-0 ennen maaottelutaukoa. Pistepotti nosti joukkueen taas kympin sakkiin, eli Burnley uhmaa asiantuntijoiden analyyseja ja todennäköisyyksiä tälläkin kaudella. Clarets on ottanut kaikki neljä voittoaan kotipeleissä, eli vieraissa on tällä hetkellä nihkeää. Vaikka Burnley onkin parempi joukkue, niin Watfordille voidaan tarjota aivan marginaalinen suosikkiasema. Kyseessä on hyvin tasainen, vähämaalinen ja ympäripyöreä ottelu. Myöskään Vakion peliprosentit eivät tarjoa ideoita, joten ammutaan tämä kohde tukkoon merkkejä. 1X2.

8: Bristol C-Nottingham (36-32-32)

Bristol City venytti tappiottoman putkensa neljään otteluun ennen maaottelutaukoa. Cardiff kaatui vieraissa 0-1, mutta vastoin pelitapahtumia. Tämä on ollut joukkueen trendi jo pidemmän aikaa, eli xG-luvut näyttävät huolestuttavilta. Nottingham kaatoi puolestaan Derbyn ansaitusti 1-0. Forest on päässyt yli pienestä suvantovaiheesta nappaamalla kaksi voittoa putkeen. Kyseessä on laadukas ja vähämaalinen joukkue, jonka puolustus on päästänyt Leedsin jälkeen vähiten maaleja. Cityn ja Nottinghamin vääntö on hyvin tasainen ottelu. Forest on pelivoimaltaan aavistuksen parempi, minkä vuoksi kotijoukkue saa vain marginaalisen suosikkiaseman. Hieman alavireinen City on selvästi ylipelattu, joten haetaan tähän kohteeseen osuva ja maistuva X2.

9: Luton-Leeds (17-27-56)

Sarjanousija Lutonin hyvä alkukausi on kääntynyt laskuun. Hatters lähti maaottelutauolle peräti neljän ottelun tappioputkessa. Luton ei ole pelannut erityisen surkeasti, mutta joukkue on tasoltaan yksi sarjan heikoimmista ja ansaitusti lähellä putoamisviivaa. Leeds otti ennen taukoa rutiinivoitot Blackburnista ja QPR:stä. LUFC on pelannut viisi tappiotonta matsia ja sementoinut viime kauden tapaan sijoituksensa sarjan kärjessä. Viime kaudella joukkue viihdytti railakkaalla hyökkäyspelillä, tällä kertaa Leedsin puolustus on sarjan pitävin. Vierasjoukkue on ylipelattu niin rajusti, että haetaan tässä riville arvoa. Yli 50% vierassuosikit ovat Championshipissa harvinaisia, sillä sarja on niin tasainen. Peräti 72% merkitty Leeds on törkeästi ylipelattu. Jos ohipeli pelottaa, niin 1X2 on myös vaihtoehto. Kannattaa ehdottomasti sisällyttää kotijoukkueen menestys kupongille.

10: Swansea-Millwall (50-28-22)

Swansea lähti maaottelutauolle mukavassa vireessä. Joukkue haki arvokkaan 2-2 -tasapelin Sheffield Wedsin vieraana ja voitti Wiganin sekä Cardiffin. Walesilaisjoukkue on ylisuorittanut odotuksiin nähden, sillä harva uskoi sen olevan jopa nousutaistelussa mukana. Millwall on pelivoimaltaan noin luokkaa heikompi nippu. Lions kaatoi edellisellä kierroksella Charltonin 2-1 jatkaen vahvoja kotiesityksiään. Millwall on ollut toistaiseksi hyvin kotiriippuvainen joukkue. Kannattaa kuitenkin muistaa, että alkukauden otannat ovat aina lyhyitä ja hyvin satunnaisuudelle alttiita. Swansea on saanut Vakiossa 67% kannatuksen todennäköisesti tästä syystä. Joukkueiden tasoero on huomattavasti maltillisempi. Kotivoiton ohipeli on kohteessa 10 yksi kupongin parhaista ideoista. X2 napsahtaa kerran kahdesta ja tarjoaa todella pienet peliprosentit.

11: Derby-Preston (34-27-39)

Viime kaudella ihastuttanut Derby jää viikko viikolta kauemmas playoffs-viivasta. Rams on pudonnut keskikastin ryhmäksi ja suoriutunut erityisen huonosti vieraspeleissään. Derby on voittanut neljä edellistä kotimatsiaan mutta hävinnyt kolme reissupeliä putkeen. Preston on puolestaan yllättänyt positiivisesti. PNE on jopa sarjan kakkospaikalla ja taistelee tosissaan Valioliiganoususta. Joukkue lähti maaottelutauolle kolmen voiton putkessa, eikä tappiota ole kertynyt kuin yksi kolmeentoista otteluun. Vierailija on tällä hetkellä reilusti yli luokkaa parempi nippu, minkä ansiosta Preston on vieraissakin marginaalinen suosikki. Kohde on pelattu Vakiossa täysin oikein. Kyseessä on haastava ottelu veikkaajalle, eikä peliprosenteistakaan irtoa selkeitä etuja. Merkitään kohde umpeen.

12: WBA-Sheffield W (49-28-23)

West Bromwich on ollut kokonaisuutena sarjan paras joukkue. Kauden saldona on ainoastaan yksi tappio, joka tuli vieraissa Leedsiä vastaan 1-0. WBA lähti maaottelutauolle kahden voiton putkessa; vieraissa kaatuivat ongelmitta Hull City sekä Stoke. Sheffield Weds kuuluu sarjan tasaiseen kärkikastiin, mutta joukkue on pudonnut playffos-paikoilta hieman epäonnisten tulosten siivittämänä. Owls on hävinnyt vain kerran kuudesta ottelusta, mikä tuli epäonnisesti 88. ja 90. minuutin maaleilla Blackburnin vieraana. Sheffieldin xG:t ovat lupaavia, eli joukkueen pistetahti kyllä paranee. WBA on saanut Vakiokansalta rajun kannatuksen – lähes 20 prosenttiyksikköä liikaa. Championshipin top 10 on pelivoimaltaan hyvin lähellä toisiaan, eikä WBA voita matsia kuin noin kerran kahdesta. Ohipeli ykkösestä on mainio idea.

13: Huddersfield-Birmingham (42-28-30)

Valioliigasta täksi kaudeksi pudonnut Huddersfield aloitti syksyn katastrofaalisen heikosti. Avausvoittoa saatiin metsästää aina 10. kierrokselle asti. Sen jälkeen Terriers on saanut vihdoin kurssinsa kohdalleen. Joukkueen saldo on 4-2-1 edellisestä seitsemästä ottelusta. Ainoa tappio on kivikovan Prestonin vieraana juuri ennen taukoa. Birmingham kuuluu sarjan tasaiseen keskikastiin. Esitykset ovat ailahdelleet pitkin kautta, ja takana on kaksi tappiota ennen maaottelutaukoa. Birmingham hävisi Fulhamille kotona ja Cardiffille vieraissa. Perustasoltaan joukkueet ovat varsin lähellä toisiaan. Vakiokansaa ei ole hämännyt Huddersfieldin heikko startti, eli kotijoukkue on saanut jopa yllättävän korkean kannatuksen. Otetaan Huddersfield varmaksi hieman ylipelattunakin, sillä vaihtoehdot ovat tällä kupongilla vähissä.

Voit hyödyntää yllä olevia todennäköisyyksiä myös vedonlyönnin puolella. Esimerkiksi Huddersfield olisi pelattava, jos saat kotivoitolle yli 2,38 kertoimen (=100/42). Pelikelpoisia kohteita ovat mm. Crystal P @ 7,50 (14%), Huddersfield @ 2,70 (42%) sekä Luton @ 6,46 Pinnacle (17%).

VAKIO 1

Parhaat varmat: 1:1 Man City, 3:1 Everton, 13:1 Hudds
Parhaat ohipelit: 8:X2 ohi Bristol, 10:X2 ohi Swans, 12:X2 ohi WBA

Kuva: Jonathan Palombo (Manchester City Stadium Tour) [CC BY 2.0], via Wikimedia Commons

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *